Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 10, 2013 19:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

alab108 pisze:Kotkinsie, a może wzorem dr Garncarza pomyślisz o jakichś objazdowych dyżurach w różnych miastach?

Ujrzałam oczyma wyobraźni, jak Kotkins wysiada z wozu Drzymały, opatulona cygańską chustą, wołając: „Komu oko wyleczyć, komu oko wydłubaaać?” :ryk:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto wrz 10, 2013 21:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

:ryk:
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Wto wrz 10, 2013 21:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Kotkins na obwoźnego okulistę!!!!
Koszalin czeka.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto wrz 10, 2013 21:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

izka53 pisze:
zuza pisze:Przestaly mi przychodzic powiadaomienia. Foch! Mam w pip doczytywania. Ale czasu nie mam :(

Korzystaj z opcji zobacz swoje posty :mrgreen: Ale doczytaj - warto. :ok:

Jakieś ochmnaście :mrgreen: :mrgreen: stron temu kotkins wywołała mnie do tablicy , że tak sie utrzymam w szkolnym klimacie. Więc potwierdzam - byłam u kotkinsa w gabinecie , zyję i miewam się dobrze. Takze mój TŻ , który był głównym powodem onej wizyty - żyje. Co gorsze/ lepsze / niepotrzebne skreślic / . do tej pory co raz narzeka , ze jakoś oko go boli. :mrgreen: No cóz , rozumiem - jak się ma w domu rozmiar XXS, to choc jednym okiem warto popatrzeć na kotkinsa. :wink:

Natomiast profesjonalizm kotkinsa powoduje, ze ....no cóż ....do ostatniej pani okulistki, która niedawno badała mnie na oko :oops: 8O , nie mam za grosz zaufania.

Okularów nadal nie mam , choć zaświadczenie i owszem. No cóż, czasu dla siebie brak , dla obolałego Pietruszki brało się urlop na żądanie

Dobrać Ci okulary?
Przyjedź, zadzwoń najpierw, bo teraz robię badania kliniczne i mi się wszystko pozajączkowało z pacjentami.
Izka a Ty prawdę mów, a nie kadź Kotkinsowi!!! :mrgreen:

A ponieważ średnio dojeżdżam do gabinetu 30 km (ale dziś była 70 km od domu) jestem "okulistą obwoźnym":)
Dojazdy są ok, mam autostradę.
Puszczam autopilota, dobrą muzykę...zamykam oczy...nie , nie zamykam, ale jadę "jednym palcem"
Szkoda tylko ,że np. Leosia nie mogę brać do pracy!

Obejrzałam dziś oko Lalkowe.
On ma zaćmę.
Muszę go pokazać temu całemu Garncarzowi, choć o ile wiem nie operuje on zaćmy u kotów.
Co za pech! Zaćma wygląda na zmianę wrodzoną , czyli nie powiększa się już. Tylko pewnie to było jego gorsze oko a lepsze stracił z powodu wrzodu rogówki.
Cóż- wstaję do niego w nocy jak się zgubi, w końcu opanuje topografię mieszkania.
Biedny maluszek.
Coraz bardziej go kochamy, jak mawia Cairo: "taki Laluszek z niego!" :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto wrz 10, 2013 22:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Dojazdy Kotkinsa są bardzo cool:-) Jest kiedy pogadać.........

Zeby nie było - OBIE mamy głosnomówiące urządzenia - słychać przez nie do d..... ale nam to nie przeszkadza, bo mówimy JEDNOCZEŚNIE
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 11, 2013 9:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

kotkins pisze:Coraz bardziej go kochamy, jak mawia Cairo: "taki Laluszek z niego!" :D

Laluszek jest absolutnie cudowny. Smutno mi często bez niego, bo przez cztery miesiące był nieodłącznym lokatorem mojego łóżka. Mam nadzieję, że kotkinsowy TŻ zakocha się w Lalku bez reszty i stanie się jego ukochanym kotkiem.

U mnie wszystkie trzy sztuki zdrowe. Ramzes chciałby się zaprzyjaźnić z moją dwójką, ale niestety póki co go olewają w najlepszym razie, a czasem zostaje osyczany czy też zdarza się oberwać łapą. Mam nadzieję, że za jakiś czas sytuacja się unormuje i Miro z Kiti zaczną biedaka dopuszczać do swoich zabaw i dzikich gonitw.

P.S.: Z rzeczy dla normalnych ludzi nienormalnych, a dla mnie niestety coraz bardziej normalnych: własnie odkryłam że moja Kiti zostawiła wielkiego pawia z pilobezoarem na czytanej aktualnie przeze mnie książce. To są uroki życia ze stadem kotów.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Śro wrz 11, 2013 17:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Mówiąc po ludzku: Kiti miała KŁACZKA.
Cairo , onieśmielasz mnie , używasz trudnych słów i w ogóle.......... :mrgreen:

Laluś jest chyba Kotinsem.
On: idzie do kuwety. Wchodzi. Rozgląda się.
Rezygnuje.
Idzie do drugiej. Kopie łapką , kilka razy się okręca. I wychodzi.
Szybko (ciśnienie rośnie!) leci do drugiej, tu też wykopek...a potem skok, bieg do trzeciej (w pokoju MK) i wielka kuuuuupaaaa w niej.
Po czym galopada po domu i po 10 minutach wraca do pierwszej odwiedzanej kuwety w której pracowicie zakopuje coś.
Piszę "coś" bo kupa jest całkiem jakby gdzie indziej.

Laluś zaprasza Cię na kawę, Cairo.

Neigh moja ex-przyjaciółka zwykła mi mówić (jednocześnie ze mną ) :"mów, mów i tak cię nie słucham...bo MÓWIĘ...!"

Z ostatniej chwili: Leoś gania się po domu z Lalusiem i porykują.
Mam za dużo kotuff.
Stanowczo.

kotkins

Post » Śro wrz 11, 2013 21:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

a ja porykuję czytając, zaprawdę powiadam Wam, świetne te felietoniki, uwielbiam :D
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Śro wrz 11, 2013 22:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Anneke_ pisze:a ja porykuję czytając, zaprawdę powiadam Wam, świetne te felietoniki, uwielbiam :D

Zgadzam się w całej rozciągłości :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw wrz 12, 2013 16:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

kotkins gdybym wiedziała, że się parasz leczeniem obwoźnym, to bym wizytę zamówiła...

albowiem poszłam Ci ja dziś do okulistki, dowaliła mi okulary do komputera, czytania i do jazdy samochodem - czyli muszę je nosić zawsze, chyba, że śpię... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw wrz 12, 2013 16:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Zosik pisze:albowiem poszłam Ci ja dziś do okulistki, dowaliła mi okulary do komputera, czytania i do jazdy samochodem - czyli muszę je nosić zawsze, chyba, że śpię... :roll:

Przepraszam, że się wtrącę, ale nie rozumiem — to jakaś katastrofa jest? :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw wrz 12, 2013 16:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

floxanna pisze:
Zosik pisze:albowiem poszłam Ci ja dziś do okulistki, dowaliła mi okulary do komputera, czytania i do jazdy samochodem - czyli muszę je nosić zawsze, chyba, że śpię... :roll:

Przepraszam, że się wtrącę, ale nie rozumiem — to jakaś katastrofa jest? :)

Ma się rozumieć, że jest!
Broniłam się! Walczyłam dzielnie! Niczym lwica drapałam, gryzłam, ryczałam!
"Nieeee! Nie pójdę do okulisty!" (bo się okaże, że nie widzę)
Przez tyle lat byłam skuteczna...

A tu masz...

Bo to mój okulistyczny debiut jest... i straszno było, i ciemno... ojoj :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw wrz 12, 2013 18:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Różowy plecaczek dla Amelki:
Obrazek
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw wrz 12, 2013 19:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Okuliści to są morderce życia wszelkiego nienafidzonce.
Okulizdom takowym stanofcze nieeee... :mrgreen:

Kurde noooo....

MK zostawił talerz po obiedzie bo go fejsbuk pilnie wzywał.
Zanim zdążyłam zaryczeć w temacie " co się czyni z talerzami i czy mamy w domu zmywarkę" (mamy!) do talerza dopadł Lalek i zaczął z błogą miną go wylizywać.
Rozumiałabym , gdyby to był talerz po łososiu albo po wołowince.
Ale tam były warzywa.

Lalek jadł resztki.
Biedny Lalisław...

Już się dogadał z Amelką.
Całują się noskami, jest ok.
Nie wiem dlaczego syczy na Leosia.
Ale syczą kulturalnie , łap nikt na nikogo nie podnosi.
Z Fio jest wojna , ale też pełna kultura- kto kogo lepiej osyczy.

Lalek siedzi na kawowym stoliku i wali łapką w meloński ogon...

Zapytam Was jakie suplementy dajecie swoim kotom?
Kupiłam Felini Camplete i taurynę.
Dajecie coś jeszcze?

MB- TO JEST JEJ PLECACZEK!!!
W środku ma granacik...

kotkins

Post » Czw wrz 12, 2013 19:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Suplementy barfowe:
- skorupki jaj albo cytrynian wapnia
- tauryna
- sól niejodowana
- algi sproszkowane
- spirulina (nie jest konieczna i nie w każdym przepisie i dobrze bo droga jak... ch...oroba
- drożdże piwne
- wit. E (tokowit)
- olej z łososia i olej z dorsza (u mnie serwowane osobno, albo z palca albo z rybą w dzień rybny)
Chyba wszystko... Ale ja bazuję na naturalnych suplementach, bez gotowych mieszanek.

PS. Laluś i Leoś muszą ustalić, kto w tym domu jest kocurem alfa. To, że obaj bezjajeczni, nie ma najwidoczniej znaczenia.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]