Luna - czarne szczęście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 09, 2013 21:02 Re: Luna - czarne szczęście

Na mojej trawce (w sumie to są nasiona jęczmienia bodajże) jest napisane, żeby podlewać połową szklanki wody co dwa dni. Może jej nie uschnę :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon wrz 09, 2013 21:13 Re: Luna - czarne szczęście

Bellemere pisze:Na mojej trawce (w sumie to są nasiona jęczmienia bodajże) jest napisane, żeby podlewać połową szklanki wody co dwa dni. Może jej nie uschnę :ryk:

hmmm co dwa dni.... może się zmobilizuję :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon wrz 09, 2013 21:17 Re: Luna - czarne szczęście

A najwyżej, to moja trawka kosztowała 4,50zł - połowę wysiałam, połowę mam jeszcze w opakowaniu. Kupi się nową :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 09, 2013 21:20 Re: Luna - czarne szczęście

pewnie :)

Milena_MK

Post » Wto wrz 10, 2013 7:31 Re: Luna - czarne szczęście

Milena_MK pisze:To ja też posadzę, może się zainteresują. Kwiatków nie podgryzają, ale warto spróbować. Mocno wymagające są te roślinki? Bo ja lekko zapominalska jestem jeśli chodzi o kwiaty i tym podobne...

Trawe można podlewać raz na parę dni,ale jak podlejesz mocniej to nic się nie stanie :wink: Masz fajnie,że twoje się nie interesują kwiatkami bo u mnie w domu wszystkie są ponadgryzane.Naprawde wart zasadzić trawę,koszt nie wielki bo ok. 4zł a kociakowi można sprawić przyjemność.Jeśli chcesz przy okazji ozdobić dom to ja ci polecam ta trawę z miską -http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_specjalistyczne/trawa_kocimietka_dla_kota/trawa/171716
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Wto wrz 10, 2013 8:26 Re: Luna - czarne szczęście

To ja się wreszcie zmobilizuję i posieję trawkę.
A potem może jej nie uschnę :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto wrz 10, 2013 8:27 Re: Luna - czarne szczęście

Ja się nawet nie będę mobilizować, bo coś czuję że trawka
a) w ogóle by nie wyrosła, rozgrzebana
b) uschła
c) doniczka by fruwała po całej chałupie a ja bym sprzątała ziemię
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Wto wrz 10, 2013 8:48 Re: Luna - czarne szczęście

Kupcie sobie tę trawkę - ciężko ususzyć, bo podlewa się tylko raz (ma hydrożel) przy wysianiu; na 5 dni poza zasięgiem kota trzeba dać, a później już można futrzakowi dać. Taka rada - dobrze zamieszać, połowę odsypać na następny wysiew (do ucieknie po podlaniu z pojemnika - sprawdziłam eksperymentalnie :evil: ), zalać wodą tak do połowy i po chwili zamieszać. Po wyrośnięciu (tak po 5-7 dniach) można z raz jeszcze podlać; tak max. na 3 razy się nadaje (wtedy 1/3 tylko się zostawia) i wody nieco mniej; w tym pojemniku to się jakoś trzyma - nawet jak spadnie na podłogę, to niczego nie uszkodzi i nie wypada (sprawdzone).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto wrz 10, 2013 9:53 Re: Luna - czarne szczęście

Ja polecam trawę dl kotów firmy Trixe.Ja ją miałam i się sprawdziłą :wink: Po kilku dniach zasadzenia w ziemi i staniu na balkonie zaczęłą kiełkować a potem szybko urosła.Raz nawet ją tak mocno podlałam ,że przez ponad 2 tyg. była mokra ziemia ale trawa nie zgniła.

Marcyśka

Post » Wto wrz 10, 2013 10:15 Re: Luna - czarne szczęście

Marcyśka pisze:Ja polecam trawę dl kotów firmy Trixe.Ja ją miałam i się sprawdziłą :wink: Po kilku dniach zasadzenia w ziemi i staniu na balkonie zaczęłą kiełkować a potem szybko urosła.Raz nawet ją tak mocno podlałam ,że przez ponad 2 tyg. była mokra ziemia ale trawa nie zgniła.

U mnie byłby inny problem, bo ja mam z kolei problem z podlewaniem... hehe

Milena_MK

Post » Wto wrz 10, 2013 10:17 Re: Luna - czarne szczęście

Milena_MK pisze:
Marcyśka pisze:Ja polecam trawę dl kotów firmy Trixe.Ja ją miałam i się sprawdziłą :wink: Po kilku dniach zasadzenia w ziemi i staniu na balkonie zaczęłą kiełkować a potem szybko urosła.Raz nawet ją tak mocno podlałam ,że przez ponad 2 tyg. była mokra ziemia ale trawa nie zgniła.

U mnie byłby inny problem, bo ja mam z kolei problem z podlewaniem... hehe

No ale z tego wychodzi ,że to trawa dla ciebie.Bo jak raz podlejesz bardzo dużo to potem będziesz miała spokój,a trawa ci nie zgnije :ok:

Marcyśka

Post » Wto wrz 10, 2013 10:17 Re: Luna - czarne szczęście

to kupię Trixie w takim razie. A jak mi nie wyjdzie, spróbuję Gimpeta.

Milena_MK

Post » Wto wrz 10, 2013 10:21 Re: Luna - czarne szczęście

Milena_MK pisze:to kupię Trixie w takim razie. A jak mi nie wyjdzie, spróbuję Gimpeta.

Warto zaryzykować :wink: Ja jeszcze będę próbować innej trawy z zooplusa jak mi tylko paczka dojdzie :ok: A jak nie wyjdzie no to chociaż będę miałą ładną miseczkę :1luvu:

Marcyśka

Post » Wto wrz 10, 2013 10:30 Re: Luna - czarne szczęście

Hm, w tej trawce z Benka też są jakieś takie przezroczyste gluty, może to ten hydrożel? :D

Wy się dziewczyny nie martwcie, ja nie mogę mieć w domu ani pół kwiatka, bo umrze śmiercią tragiczną :D zresztą, w ogóle nie lubię kwiatków, chyba, że w ogrodzie/parku/lesie itp. Ani ciętych, ani doniczkowych. Może to przez tę świadomość, że ze mną długo nie pożyją :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto wrz 10, 2013 10:48 Re: Luna - czarne szczęście

Bellemere pisze:Hm, w tej trawce z Benka też są jakieś takie przezroczyste gluty, może to ten hydrożel? :D

Wy się dziewczyny nie martwcie, ja nie mogę mieć w domu ani pół kwiatka, bo umrze śmiercią tragiczną :D zresztą, w ogóle nie lubię kwiatków, chyba, że w ogrodzie/parku/lesie itp. Ani ciętych, ani doniczkowych. Może to przez tę świadomość, że ze mną długo nie pożyją :D

U mnie w do jest pełno kwiatów,w każdym pokoju.Ala najbardziej cierpią te które są w wielkich doniczkach boKropka do nich wskakuje,podgryza i wysypuje ziemię którą się bawi na podłodze :evil:

Marcyśka

[poprzednia][następna]