Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 16:16 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Cześć!
Jak mija dzionek? :1luvu:

Nawet dobrze :wink:

Zamówienie na zooplusie zrobione,kotki nakarmione i kuweta wysprzątana :ryk:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Pon wrz 09, 2013 16:27 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Czytałam u ciebie na wątku :mrgreen:
Czytałam też że masz problem ze żwirkiem.
Ja kiedyś kupowałam Hiltona o zapachu świeżej trawy bentonitowy zbrylający po 5 l.
Miesięcznie wychodziło mi 10 l na dwie kuwety z których raz w tygodniu usuwałam cały pozostały zwirek, myłam kuwety i wsypywałam świeży.
Od jakiegoś czasu kupuję Kocur Rexa różowego też bentonit zbrylający po 7 l pakowany.Jest drobny ale nie pyłek i dziewczyną pasuje.
Ostatnio kupiłam w markecie zoologicznym z dostawą do domu 75 l czyli 5 worków po 14 l i jeden 5 l.
Do dziś zużyłyśmy dopiero 1 worek a dostawa była 1 sierpnia i wcale nie żałuję dziewczynką żwirku.
Duży worek 14 l kosztuje u nich 18.36 zł.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon wrz 09, 2013 16:38 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Czytałam u ciebie na wątku :mrgreen:
Czytałam też że masz problem ze żwirkiem.
Ja kiedyś kupowałam Hiltona o zapachu świeżej trawy bentonitowy zbrylający po 5 l.
Miesięcznie wychodziło mi 10 l na dwie kuwety z których raz w tygodniu usuwałam cały pozostały zwirek, myłam kuwety i wsypywałam świeży.
Od jakiegoś czasu kupuję Kocur Rexa różowego też bentonit zbrylający po 7 l pakowany.Jest drobny ale nie pyłek i dziewczyną pasuje.
Ostatnio kupiłam w markecie zoologicznym z dostawą do domu 75 l czyli 5 worków po 14 l i jeden 5 l.
Do dziś zużyłyśmy dopiero 1 worek a dostawa była 1 sierpnia i wcale nie żałuję dziewczynką żwirku.
Duży worek 14 l kosztuje u nich 18.36 zł.

No ja stosuję zawsze Benek Lawendowy a dzisiaj kupiłam zielony Las.Ja mam kłopot bo nie wiem czy zużywam za dużo żwirku.Tak jak wcześniej pisałam to 20 kg mi na 2 miesiące wystarcza,biorąc pod uwagę to ,że moje kotki bardzo dużo się załatwiają.

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 16:44 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Myślę że zdecydowanie nie. Według informacji od producenta zamieszczonych na niektórych opakowaniach 5 litrów powinno wystarczyć na 2 tyg. na jedną kuwetę więc przy dwóch zużycie wzrasta dwukrotnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 16:58 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Normalnie panny mi się ululały 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 16:59 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Nie ma się co dziwić bo pogoda senna. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:00 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

No bo u nas pada sobie deszczyk , pada sobie równo - raz spadnie na kwiatek a raz spadnie na ...... :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:00 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Myślę że zdecydowanie nie. Według informacji od producenta zamieszczonych na niektórych opakowaniach 5 litrów powinno wystarczyć na 2 tyg. na jedną kuwetę więc przy dwóch zużycie wzrasta dwukrotnie.

To dobrze :ok:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 17:02 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Marcyśka pisze:
Ewa L. pisze:Myślę że zdecydowanie nie. Według informacji od producenta zamieszczonych na niektórych opakowaniach 5 litrów powinno wystarczyć na 2 tyg. na jedną kuwetę więc przy dwóch zużycie wzrasta dwukrotnie.

Oszczędna jesteś dziewczynka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:04 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:
Marcyśka pisze:

:ryk: No raczej się staram nie przesadzać,ale też robić tak by niczego kociakom nie brakowało.Dla tego w dzisiejszym zamówieniu kupuję akcesoria dla kociaków a karmę wybieram tańszą ale też dobrą :wink:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 17:07 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Marcyśka pisze:
Ewa L. pisze:
Marcyśka pisze:

:ryk: No raczej się staram nie przesadzać,ale też robić tak by niczego kociakom nie brakowało.Dla tego w dzisiejszym zamówieniu kupuję akcesoria dla kociaków a karmę wybieram tańszą ale też dobrą :wink:

Kot oprócz dobrego jedzenia potrzebuje też dobrej zabawy.
Wtedy zachowuje równowagę i prawidłowo się rozwija. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:14 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ja też jak wchodzę na zooplusa to dostaję małpiego rozumu. :mrgreen:
Wszystko bym kupiła żeby dziewczynki spróbowały czym się chcą bawić lub co jeść.
Niestety jest mały stoper - ograniczone fundusze. :(
W tym miesiącu zaszalałyśmy i zamówiłam za ponad 300 zł.
Część kaski była z bazarku a resztę dołożyłam z rozbitej skarbonki :mrgreen: byle kotecki miały.
One zajadają rarytasy a ja do wypłaty jadę na chlebku ze smalcem który zresztą dostałam od mamy.
Ale cóż - nie narzekam :mrgreen:
Taki już los dużych :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:15 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:
Marcyśka pisze:
Ewa L. pisze:
Marcyśka pisze:

Wtedy zachowuje równowagę i prawidłowo się rozwija. :D

Tym razem wzięłam zabawki edukacyjne ale następnym razem raczej wybiore na smakołyki by Kropka nauczyłą się nie jeść tak łapczywie.Bo gdy tylko ją z oczu spuścisz to już podjada karmę sterill ,a Alka jako dobra opiekunka jej na to pozwala :mrgreen:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 17:16 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

skąś to znam, ja ściubie na koty.... i na biżutkę dla kotów :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pon wrz 09, 2013 17:22 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

To dobrze :ok:[/quote]
Oszczędna jesteś dziewczynka :ok: :ok: :ok:[/quote]

:ryk: No raczej się staram nie przesadzać,ale też robić tak by niczego kociakom nie brakowało.Dla tego w dzisiejszym zamówieniu kupuję akcesoria dla kociaków a karmę wybieram tańszą ale też dobrą :wink:[/quote]
Wtedy zachowuje równowagę i prawidłowo się rozwija. :D[/quote]

Tym razem wzięłam zabawki edukacyjne ale następnym razem raczej wybiore na smakołyki by Kropka nauczyłą się nie jeść tak łapczywie.Bo gdy tylko ją z oczu spuścisz to już podjada karmę sterill ,a Alka jako dobra opiekunka jej na to pozwala :mrgreen:[/quote]
Przejdzie jej jak dorośnie.
Z Polą było tak samo. Do roku może trochę dłużej była kotem nienażartym. Rąbała swoje, Zuzi a nawet moje żarełko i nigdy nie miała dość. Była niczym worek bez dna.Gdy skończyła rok zaczęła stopować z jedzeniem. Teraz je jak normalny kot a za 5 dni skończy 2 lata i 4 mieś.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]