ALA,KROPKA I PUSIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 09, 2013 10:35 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Takie śliczne kotałki :love:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon wrz 09, 2013 11:29 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Dziewczynki właśnie dostały obiadek.Mokrą karmę Felix z wołowiną i warzywami :D Chociaż ma inną konsystencję niż winston to jednak bardzo je lubią :ryk:
Dzisiaj wzięłam się za wymianę żwirku a tu się okazuje ,że się skończył czyli trzeba zrobić zakupy na zooplusie.Ja nie wiem czy tak jest tylko u mnie ale 20kg żwirku wystarcza na 2,5 miesiąca a czasmi na krócej.
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Pon wrz 09, 2013 11:34 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

No zależy, ile go sypiesz, ja kupuję tak na przemian 5 i 10l, więc na 2 miesiące mam 15l. Ale szastam nim bardzo, w końcu mam tylko jednego kota i tyle żwirku schodzi. Kuweta jest duża, a ja dbam, żeby warstwa żwirku była bardzo gruba - wtedy nic się nie przykleja do dna. No i co jakiś czas trzeba wywalić całą zawartość, kuwetę wyparzyć i wsypać od nowa. Więc zużycie mamy podobne, a Ty masz dwie kicie, to i tak jesteś bardziej ekonomiczna niż ja :mrgreen:

Moja też lubiła Felixa, o dziwo kiedyś sprawdziłam skład i jest gorszy od Winstona, który kosztuje marne grosze! Ale jadła chętnie, tylko że jej ulubionym smakiem był akurat kurczak ;) w ogóle wszystko z kurczakiem lubi. Dlatego jej też ta Bozita podpasowała, bo jej bazą jest właśnie kurczak. A z Winstona lubiła tackę z mięsem w takim białym sosie, nie pamiętam nazwy, ale jakieś ragout chyba. Szamała całą od razu :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 09, 2013 11:42 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Ja miesiąc temu kupiłam 20 kilo i przy dwóch kotach już jestem w połowie... Nie wiem, czy to normalne, ale moje koty strasznie dużo siusiają...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon wrz 09, 2013 11:42 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Bellemere pisze:No zależy, ile go sypiesz, ja kupuję tak na przemian 5 i 10l, więc na 2 miesiące mam 15l. Ale szastam nim bardzo, w końcu mam tylko jednego kota i tyle żwirku schodzi. Kuweta jest duża, a ja dbam, żeby warstwa żwirku była bardzo gruba - wtedy nic się nie przykleja do dna. No i co jakiś czas trzeba wywalić całą zawartość, kuwetę wyparzyć i wsypać od nowa. Więc zużycie mamy podobne, a Ty masz dwie kicie, to i tak jesteś bardziej ekonomiczna niż ja :mrgreen:

Moja też lubiła Felixa, o dziwo kiedyś sprawdziłam skład i jest gorszy od Winstona, który kosztuje marne grosze! Ale jadła chętnie, tylko że jej ulubionym smakiem był akurat kurczak ;) w ogóle wszystko z kurczakiem lubi. Dlatego jej też ta Bozita podpasowała, bo jej bazą jest właśnie kurczak. A z Winstona lubiła tackę z mięsem w takim białym sosie, nie pamiętam nazwy, ale jakieś ragout chyba. Szamała całą od razu :ryk:

Ja żwirek codziennie czyszczę tylko ,że moje koty są troszkę ''zezowate'' i sikają po kątach przez co żwirek i dzie na dno i muszę skrobać,a gdy skrobię to te małe granulki łaczą się z tymi drobnymi i żwirek szybciej się brudzi.Ja co 2 tyg. wymieniam całkowicie czyli wypażam gorącom wodą i płynem do naczyń a potem wsypuję z uśmiechem nowy lawendowy żwirek :)

Moim teraz kupiłam Felixa bo była promocja w rossmanie ,że kupujesz jedną paczkę 4x100g a drugą masz za połowę (oczywiście saszetki) Mi się w tej karmie spodobało to ,że saszetka to nie połowa sosu tylko mięsko z warzywami bez sosu.I jeszcze jest dużo rodzajów co też jest fajne bo nie jest powtarzający się smak do znudzenia.W sumie ja najczęście kupuję jedzenie w rossmanie bo są fajne promocje i duży wybór np. Ali kupiłam suchą karmę purina sterill a drugie opakowanie za połwę co się opłacało bo mam duży zapas.A zwykła karma Winston bardzo smakuje Kropci z czego się cieszę bo też nie jest droga a dobra.

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 11:49 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

No żeby było śmiesznie, to niby odradzają marketowe karmy, ale Winstona bardzo chwalą. 60% mięsa w karmie - tyle nie osiągają często nawet porządne firmy! Szczerze mówiąc, jak ja bieduję, a kotu się kończy mokre, to kupuję właśnie kilka tacek Winstona, póki nam nie przyjdzie zamówiona karma. No i wybór też jest bardzo duży. Kiedyś jeszcze ratowałam się kupując Butcher'sa - za około 2zł jest tacka, która ma 150g, też niezła cena. I bardzo ładnie pachniał, taką pieczenią. Tylko, że ciężko go znaleźć, na pewno jest w Realu, marketach Aga i TŻ mi jeszcze wspominał, że widział w Auchanie.

Ale przeboje z tym żwirkiem :D ale jeśli się go dużo zużywa, to nic, tylko się cieszyć, bo to znaczy, że nasze koty dużo sikają i mają zdrowe nerki :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 09, 2013 11:57 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Bellemere pisze:No żeby było śmiesznie, to niby odradzają marketowe karmy, ale Winstona bardzo chwalą. 60% mięsa w karmie - tyle nie osiągają często nawet porządne firmy! Szczerze mówiąc, jak ja bieduję, a kotu się kończy mokre, to kupuję właśnie kilka tacek Winstona, póki nam nie przyjdzie zamówiona karma. No i wybór też jest bardzo duży. Kiedyś jeszcze ratowałam się kupując Butcher'sa - za około 2zł jest tacka, która ma 150g, też niezła cena. I bardzo ładnie pachniał, taką pieczenią. Tylko, że ciężko go znaleźć, na pewno jest w Realu, marketach Aga i TŻ mi jeszcze wspominał, że widział w Auchanie.

Ale przeboje z tym żwirkiem :D ale jeśli się go dużo zużywa, to nic, tylko się cieszyć, bo to znaczy, że nasze koty dużo sikają i mają zdrowe nerki :D

Moje kociska to za cztery koty się załatwiają więc jestem zadowolona :mrgreen:

Winstona bardzo lubię i w dodatku jest tani.Może kupuję trochę tańcze karmy jak skończą mi się te z zooplusa ale nie mogę na żekać na stan moich kociaków.Moaję piękne piękkie sierści,śliczne zdrowe ząbki i są w fantastycznej formie :mrgreen:
Chyba w tym zamówieniu z zooplusa raczej skupię się na zabawkach bo za dużo ich nie mają a mi się marzy pokój z wielkim drapakiem,tunelem i innymi cudami.Właśnie do dzisiaj w zooplusie jest za 99zł torba gratis ale chyba poczekam na inną promocje.Jeszcze dzięki temu ,żę na newstellr (czy jak to tam się pisze) się zapisałam to mam -5% od zakupów

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 12:01 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Hoho, to będą miały plac zabaw! Ja muszę się rozejrzeć za jakimś ciekawszym drapakiem, bo ten co mamy to Luna drapie tak od niechcenia, woli łóżko, fotel albo dywan :D ale chciałabym, żeby miał coś dyndającego (myszkę, kulkę itp.) i jakąś półeczkę do leżenia, ale mam mało miejsca i nie wiem, gdzie go wcisnę. Dlatego nadal szukam ;)

No i przyda się nowa wędka, bo obecna jest już w połowie zjedzona :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 09, 2013 12:04 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Dzisiaj o wętkach i innych przyborach pisałam z Ewą.Moja zostałą zniszczona przez Alkę wętka i przyda jej się nowa :) A drapak też chcę inny bo ten co mam obecnie był kupiony tak na początek dla Ali ale wolę kupić inny by miały gdzie się bwić i rozrabiać.A taki plac zabaw w domu to bardzo chcę mieć i jeszcze bym chciała 3 kociaka.Śliczna by trójeczka była :mrgreen:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 12:10 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Aaaa wszyscy sie dokacają, a ja nie mam jak :< a tak już marzę o jakimś drugim przytulaku!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 09, 2013 12:27 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Bellemere pisze:Aaaa wszyscy sie dokacają, a ja nie mam jak :< a tak już marzę o jakimś drugim przytulaku!

Ja teraz tylko nawijam o tym ,że chce trzeciego kotka, amoja mama na to ,że weźmiemy trzeciego jak do nas przywędruje.Dla tego cały czas jej pokazuje z miau obrazki kotków do adopcji

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 12:32 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Ja na razie tylko snuję plany, oglądam te kici do adopcji i w ogóle najchętniej wzięłabym wszystkie i wybudowała osobny dom dla kotów :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 09, 2013 12:36 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Bellemere pisze:Ja na razie tylko snuję plany, oglądam te kici do adopcji i w ogóle najchętniej wzięłabym wszystkie i wybudowała osobny dom dla kotów :mrgreen:

Mam bardzo podobne plany :mrgreen: Najchętniej to bym miała same buraski takie których nikt nie chce.Bym je wzięła i uratowała ,najchętnie z 5 lub 6.Kociak to najleprzy przyjaciel :1luvu: Tak bardzo je kocham i nie wyobrażam sobie życia bez nich.

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 12:38 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Obrazek

Z serii '' Moje kochane buraski'' :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 12:53 Re: Kropka i Ala-rozbrykane dziewczynki zapraszają :)

Ja myślę o 2 lub 3 na razie - ale to już będzie zależało od tego, jaką znajdę pracę i jak duże będzie nasze mieszkanie. Nie chcę brać zbyt dużo zwierząt, które potem będą cierpieć z powodu małej przestrzeni, kiepskiego jedzenia i mojego braku czasu dla nich. Zobaczę, jak się w życiu ułoży i wtedy zdecyduję. Dwa chcę mieć na pewno ;) i oczywiście zamierzam przygarnąć jakiegoś biedaka, nie mam serca brać rasowych kotów, kiedy jest tyle cierpiących, niewinnych stworzonek... Jak będę już stara i niedołężna, to kupię sobie jakiegoś rosyjskiego albo maine coona :D

Śliczne masz te kotki i tak słodko się razem bawią i myją, piękne :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]