Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 01, 2013 13:32 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

co u zwierzaczków? :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro wrz 04, 2013 20:08 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Co tam Aneczko u Was słychać? :wink:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Śro wrz 04, 2013 21:47 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Witajcie :1luvu:
Ja na króciutko, bardzo króciutko, bo i źle dziś się czuję, ciśnienie czy co?
Może jak zwykle, bardzo skrótowo.
Łacia się kuruje, jeszcze. Niestety trzy dni temu rozlizała sobie brzuszek ale nie szef, obok, ranka się zrobiła i zaogniła, smarujemy się i psikami.
Przypadek to ciężko przypadek, ciągle coś mu dolega, w oczkach mamy też chlamydię, walczymy.

Z niezbyt przyjemnych rzeczy. U nas kolejny raz były kradzieże w bloku. Tym razem 3 piwnice, w tym nasza ( nie dawno rower sąsiada zniknął). Nie mogę tego przeżyć, nie mogę, ciężko mi to przełknąć.
Jestem biedniejsza o piękną metrową klatkę ( zbierałam na nią pół roku) w której przetrzymałam chore kociaki lub koty po zabiegach, dwa duże ponad 50 cm transportery, otwierane od góry, śliczne, nawet karma się przydała i zabrali, co z boku stała, parę drobiazgów, wiertarki.
Echhh... Dokąd ten świat zmierza, co się dzieje z tymi ludźmi?
Niedawno weszli do domu jednej pani ( mieszka na parterze). jakieś dwa miesiące temu sama też słyszałam, a potem widziałam przez okno, jak około pierwszej w nocy, podbiegł chłopak do przechodzącej pary chłopak, zabrał portfel, zegarek. Zdziwiło mnie to, że zaraz po telefonie dziewczyny policja przyjechała, bardzo szybko i zaczęli szukać łobuza.

Na koniec jeszcze, gorąco zapraszam do zaglądania na bazarki. Sytuacja na cmentarzu jest fatalna, karmiki świecą cały czas pustkami, koty są głodne.

Pozdrawiamy Wszystkich.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro wrz 04, 2013 21:57 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu wrzuć jakiegoś linka tej klatki. :ok:

lenka*

Post » Czw wrz 05, 2013 21:09 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Gorąco zachęcam do zaglądania na bazarki

viewtopic.php?f=20&t=156374

viewtopic.php?f=20&t=156311

viewtopic.php?f=20&t=156307

viewtopic.php?f=20&t=156223

Nie bardzo mogę teraz znaleźć dokładnie moją klatkę ale to taki typ, tylko większa http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... owe/378618

Anna Rylska

Post » Czw wrz 05, 2013 23:02 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dziewczyny wiem że wrzesień to ciężki miesiąc ale pomoc dla kotów potrzebna jak nigdy, każda dyszka się liczy, ja właśnie parę wysłałam. :wink:

lenka*

Post » Sob wrz 07, 2013 12:54 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM DLA KOCURKA. Ten kocurek to ofiara wakacji. Został jakiś czas temu porzucony pod moim blokiem, jest grzeczny, pro ludzki, odzywa się, przychodzi, ociera. Dziś na cito pojechał do lecznicy, ponieważ ma rozwaloną łapkę ( nie złamaną), cały opuszek ścięty, w smole, wdał się stan zapalny, kot bardzo cierpiał, płakał i nie mógł chodzić. Nie mogłam go tak zostawić jednak to nie koniec problemów. Kocurek TYLKO chwilo będzie w lecznicy, potem wraca na ulicę -na bardzo niebezpieczny teren, gdzie jeździ dużo aut. Niedawno jeden z bezdomniaczków stracił u mnie tylną łapkę. Kocurka wykastruję, zrobię testy. BŁAGAM, PROSZĘ o dom dla niego. To domowy kot, bardzo przyjazny. Zaraz będzie jesień, zima, nie dajmy mu zginąć. Dom dla niego to żyć lub nie....

Anna Rylska

Post » Sob wrz 07, 2013 12:56 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Wydarzenie na FB

https://www.facebook.com/events/156854954521360/

Na miau

viewtopic.php?f=1&t=156414

Kocurek jeśli nie znajdzie domu, za kilka dni wraca na ulicę, to jest pewna 100% informacja. Ja nie mogę go zabrać.

Anna Rylska

Post » Sob wrz 07, 2013 16:08 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Kocurek jeśli nie znajdzie domu, za kilka dni wraca na ulicę, to jest pewna 100% informacja. Ja nie mogę go zabrać.

:!: :!: :!: :!: :!:

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Sob wrz 07, 2013 19:01 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

bluette pisze:
Anna Rylska pisze:Kocurek jeśli nie znajdzie domu, za kilka dni wraca na ulicę, to jest pewna 100% informacja. Ja nie mogę go zabrać.

Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob wrz 07, 2013 22:41 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

cmentarniaczki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Nie wrz 08, 2013 18:49 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=156445

Anna Rylska

Post » Wto wrz 10, 2013 10:33 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

To jeżyk, z nim również masa problemów. Zwierzak cały czas miał bardzo brzydkie kupki, z jedzeniem tez równie, bo tego co powinien jeść wcale nie chciał, nie chce, mimo 2 -dniowych ( zalecanych głodówek). Miała/ma stan zapalny jelit, dostaje probityki, jest na karmie royal kitten mokrej i suchej. Suchą mam, kupiłam 2 kg, choć ból przy zakupie był ogromny :( Gdyby Ktoś miał tak oddania karmę mokrą royal kitten mus i mięsko, karmę dla kociąt dobrej jakości i mógł się podzielić z tym małym kolegą, będę dozgonnie wdzięczna.

I proszę nie patrzeć na ściany, taki urok "hodowania" kociaków

Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Wto wrz 10, 2013 11:01 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Mały cudo :1luvu: a co ze ścianami :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt wrz 13, 2013 13:48 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kochani na fb mała pomoc a potrzeba pilnie domku dla tego kociaka https://www.facebook.com/#!/events/156854954521360/ gdyby znalazł sie jakis chociaż tdt można byłoby spokojnie szukać dalej. Proszę podajcie dalej apel o domek :1luvu:

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

[poprzednia][następna]