Timon, Alfa i Lucy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2005 13:32

Maryla pisze:super :)

Marylko!

Mimo trzeciego kota w domu, "Twoja" Lusia i tak jest królową. Jedno z "łózek" (wielki wiklinowy koszyk) z "posagu" Alfy już traktuje jak własne! Alfa się nie gniewa, bo śpi w drugim. A wczoraj Lusia była pierwszym kotem w nowym domu. TŻ stwierdził, że ja faworyzujemy, ale sam kazał ją zabrać na "nowe śmieci" - "niech zobaczy". Cytat: "Luśkę bierzemy, bo ona lubi podróże. Timon się zestresuje w samochodzie, a Alfa już miała ostatnio dosyć wrażeń. Lusia się przynajmniej będzie dobrze bawić." Pojechaliśmy na rekonesans. Biedna - nie wiedziała, gdzie najpierw biegać po tych przestrzeniach. Chyba jej się podobało :D! Zwłaszcza drabinki na balkonie :wink:! Tylko wyraźnie brak jej było innych kotuchów. Ona już jest zupełnie "społeczna".

"Mniejszość rasowa" (jak ją TŻ nazywa - wcale nie dlatego, że jedyna "nierasowa", ale bo jedyna czarna) górą :wink: :wink: :wink: !!!
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Pon sty 24, 2005 13:59

Ola, to było : o wyższości nierasowych kotów nad rasowymi :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 24, 2005 14:15

Maryla pisze:Ola, to było : o wyższości nierasowych kotów nad rasowymi :)

Ja nie mogę tego głośno powiedzieć :wink:... Wszystkie trzy :kitty: :kotek: :cat3: kocham :love: przeokrutnie.
Ale fakt jest taki, że to Lusia jest najbardziej "moja"... :wink: TŻ nawet jest czasem zazdrosny i mówi, że ona chce tylko mnie. A ja się o "jego" Timona nie boczę, jak mnie olewa i idzie do niego na kolanka, mimo że ze mną jest już 7 lat, a z nim dopiero 2 :wink:. Alfa jest póki co "sprawiedliwa".
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Post » Pon sty 24, 2005 14:46

jasenka pisze:(...)Najwyraźniej jest więc wreszcie w tym właściwym domku (powiedzmy - z właściwymi ludźmi i kotami, bo jeszcze nas w lutym czeka przeprowadzka). Skoro więc jest...

TO ZOSTAJE :!: :!: :!: :!: :!:
(...)

:ok: :ok:
Wiedziałam, że już jej nie oddacie... :lol:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto sty 25, 2005 13:15

Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2005 14:02 przez jasenka, łącznie edytowano 1 raz

jasenka

Post » Wto sty 25, 2005 13:24

Piękne koty :) A Alfa szczególnie :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto sty 25, 2005 13:26

Wojtek pisze:Piękne koty :) A Alfa szczególnie :)

no no :)
a Lusia szczególnie :)

a zestaw masz bardzo ładny, nie tak jak u mnie: tylko tygrysy i krówki :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto sty 25, 2005 13:27

Wojtek, Twoje zdanie się nie liczy :wink: bo Ty jesteś stronniczy :lol: :wink:

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Wto sty 25, 2005 13:40

Maryla pisze:

no no :)
a Lusia szczególnie :)

Dziękujęmy :D!

P.S. A Timon TEŻ szczególnie :wink:!

Maryla pisze:a zestaw masz bardzo ładny, nie tak jak u mnie: tylko tygrysy i krówki :)

Proszę bez takich tekstów :wink:!!! Zaraz mi przyjdzie do głowy, że mi jeszcze boskiego tygryska i pięknej krówki do kompletu potrzeba :ryk:! Trzy to już max na nasze możliwości!

A jak bym miała wybierać z rozsądkiem, a nie tak, jak to było - serduchem - to cały mój zestaw byłby krótkowłosy jak Lusia. Wszędzie beżaków futro :wink:!!! Dywan kupiliśmy nowy - oczywiście - beżakowy :wink:!

jasenka

Post » Wto sty 25, 2005 13:50

Nezia pisze:

Ja jestem stronniczy? 8O
Jestem super obiektywny :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto sty 25, 2005 13:56

Coś jak u nas :D! Nawet kolorki kitek jakby sie zgadzają :D!

jasenka

Post » Wto sty 25, 2005 14:05

Wojtek pisze:
Nezia pisze:

Ja jestem stronniczy? 8O

chyba "mam super obiektyw" :roll: :lol:

Nezia

Post » Wto sty 25, 2005 14:16

Nezia pisze:
Wojtek pisze:
Nezia pisze:

Ja jestem stronniczy? 8O

chyba "mam super obiektyw" :roll: :lol:

"Obiektywnie" rzeczbiorąc, to wszystkie trzy moje koty są NAJPIĘKNIEJSZE NA SWIECIE :!: Jestem głucha i ślepa na wszelkie argumenty obalające tą teorię. Taką wersję przyjęłam i takiej się będę trzymać :wink: :!: :!: :!:

jasenka

Post » Wto sty 25, 2005 14:37

jasenka pisze:"Obiektywnie" rzeczbiorąc, to wszystkie trzy moje koty są NAJPIĘKNIEJSZE NA SWIECIE :!: Jestem głucha i ślepa na wszelkie argumenty obalające tą teorię. Taką wersję przyjęłam i takiej się będę trzymać :wink: :!: :!: :!:

Brawo Jasenka :ok: :lol:

Nezia

Post » Śro sty 26, 2005 10:19

W domu już prawie pełna integracja :D! Dziewczyny bawią się ze sobą, a ja zaśmiewam się do łez. Wygląda to tak: najpierw Alfa "rozgrzewa motorek" kręcąc dupką i ogonem w tempie ekspresowym, następnie startuje w kierunku Lusi, obiega ją 2 razy na około i chowa się za koszykiem. Kolejna faza należy do Lusi. Luśka pędzi za koszyk i zaczepia łapką Alfę. Alfa zwiewa, a Luśka ją goni. Alfa przyjmuje strategiczną pozycję np. pod biurkiem. Lusia wycofuje się na środek pokoju i czeka. Alfa znowu "nakręca motorek". I tak w kółko. Komedia :ryk:.

Z Timonem jeszcze nie dochodzi do takich ekstrawagancji. Na razie koty wąchają się noskami i już przestały na siebie syczeć. Tylko kiedy Timon przejawia, zdaniem Alfy, nadmierne zainteresowanie jej kocią osobą, obrywa po głowie łapką (ale bez pazurków). Jest wtedy wielce urażony, ale nie oddaje - dżentelmen :wink:! Jednak Lucy nie daje mu się długo gniewać - przecież trzeba z nią "powalczyć".

Tak więc Luśka jest wniebowzięta. Ma teraz dwa obiekty do zabawy. Jak jedno śpi, albo robi coś innego, drugie "zpasowe" można zawsze pozaczepiać. Wczoraj w nocy zadziwiła nas przelatując (dosłownie) przez cały pokój, z parapetu aż pod drzwi, żeby "zatrzymać się" na niczego nie spodziewającym się Timku. Timek wyrżnął głową w deskę do prasowania (nie bardzo mocno, na szczęście), a później już nie wiemy co się działo: z drugiego pokoju dochodziły nas odgłosy "bitwy", ale nie byliśmy w stanie jej oglądać, bo turlaliśmy się ze śmiechu po wyczynie Luśki :ryk:.

MIESZKANIE Z TRZEMA KOTAMI TO FANTASTYCZNA FRAJDA :!: :!: :!:

jasenka

[poprzednia][następna]