Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Marcin Wanzke pisze:Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(
Marcin Wanzke pisze:Szanowni Państwo,
Zwracam się do wszystkich osób mogących pomóc mi w niezwykle trudnej sytuacji.
Moja żona od ok 2 lat cierpi z powodu alergii na koty.
Leczenie w postaci odczulania nie przynosi efektów, a alergia przeistacza się w astmę.
Lekarze nie pozostawiają złudzeń - koty muszą opuścić nasze mieszkanie, a te z kolei musi przejść gruntowny remont, z odkażaniem.
Rozwiesiliśmy dziesiątki ogłoszeń, wykonaliśmy dziesiątki telefonów do różnego rodzaju instytucji - bez efektu.
Są różnego rodzaju instytucje, które mogą się zaopiekować kotami, ale bezdomnymi...wszyscy rozkładają ręce...że to, że tamto, że siamto...
Żona w tej chwili przebywa z dzieckiem u rodziny, a ja stoję przed wielkim problemem - co dalej.
Jeśli jest ktoś kto może pomóc w tej trudnej sytuacji i zaopiekować się trzema dorosłymi kotami to bardzo proszę o pomoc.
Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(
wojtek_z pisze:Po pierwsze - podać miejscowość. Polska jest długa i szeroka.
Po drugie - pokazać zdjęcia, opisać koty, ich charaktery, upodobania, czy są bardzo zżyte, czy mogą być rozdzielone itd.
Po trzecie - uśmiercanie zdrowych zwierząt domowych jest w Polsce zakazane![]()
![]()
![]()
Po czwarte - pisanie o tym, że jak koty nie znajdą domu do końca tygodnia, to itd. itd.jest wstrętnym szantażem emocjonalnym. Tu na tym forum taki szantaż działa na forumowiczów jak płachta na byka. Radzę się powstrzymać od takiego obrzydliwego szantażu.
Po piąte - szukanie domu dla kotów, zwłaszcza dorosłych, zwłaszcza jeśli to nie jest jeden kot, trwa długo. Trzeba na to przeznaczyć kilka tygodni albo i miesięcy. A nie pisać: jak do końca tygodnia nie znajdą domu, to itd.itd.![]()
Po szóste - wykasowałem. Bo i tak moderacja by skasowała
J.D. pisze:normalne,że człowiek uciekł...każdy ucieknie...sie nie dziwie...zacznijcie być bardziej asertywni...
rysiowaasia pisze:Marcin Wanzke pisze:Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(
"Gratuluję" pomysłu...niezgodnego z prawem.
Ze nie wspomnę o Twojej "odpowiedzialności i wrażliwości"...
Usypiać członków rodziny?!
Użytkownicy przeglądający ten dział: aga66 i 7 gości