3 koty do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 03, 2013 8:48 3 koty do adopcji

Szanowni Państwo,

Zwracam się do wszystkich osób mogących pomóc mi w niezwykle trudnej sytuacji.
Moja żona od ok 2 lat cierpi z powodu alergii na koty.
Leczenie w postaci odczulania nie przynosi efektów, a alergia przeistacza się w astmę.
Lekarze nie pozostawiają złudzeń - koty muszą opuścić nasze mieszkanie, a te z kolei musi przejść gruntowny remont, z odkażaniem.
Rozwiesiliśmy dziesiątki ogłoszeń, wykonaliśmy dziesiątki telefonów do różnego rodzaju instytucji - bez efektu.
Są różnego rodzaju instytucje, które mogą się zaopiekować kotami, ale bezdomnymi...wszyscy rozkładają ręce...że to, że tamto, że śiamto...
Żona w tej chwili przebywa z dzieckiem u rodziny, a ja stoję przed wielkim problemem - co dalej.

Jeśli jest ktoś kto może pomóc w tej trudnej sytuacji i zaopiekować się trzema dorosłymi kotami to bardzo proszę o pomoc.
Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(
Marcin Wanzke

Post » Wto wrz 03, 2013 9:25 Re: 3 koty do adopcji

Marcin Wanzke pisze:Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(

8O "Gratuluję" pomysłu...niezgodnego z prawem.
Ze nie wspomnę o Twojej "odpowiedzialności i wrażliwości"...
Usypiać członków rodziny?!

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto wrz 03, 2013 9:33 Re: 3 koty do adopcji

Marcin Wanzke pisze:Szanowni Państwo,

Zwracam się do wszystkich osób mogących pomóc mi w niezwykle trudnej sytuacji.
Moja żona od ok 2 lat cierpi z powodu alergii na koty.
Leczenie w postaci odczulania nie przynosi efektów, a alergia przeistacza się w astmę.
Lekarze nie pozostawiają złudzeń - koty muszą opuścić nasze mieszkanie, a te z kolei musi przejść gruntowny remont, z odkażaniem.
Rozwiesiliśmy dziesiątki ogłoszeń, wykonaliśmy dziesiątki telefonów do różnego rodzaju instytucji - bez efektu.
Są różnego rodzaju instytucje, które mogą się zaopiekować kotami, ale bezdomnymi...wszyscy rozkładają ręce...że to, że tamto, że siamto...
Żona w tej chwili przebywa z dzieckiem u rodziny, a ja stoję przed wielkim problemem - co dalej.

Jeśli jest ktoś kto może pomóc w tej trudnej sytuacji i zaopiekować się trzema dorosłymi kotami to bardzo proszę o pomoc.
Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(

Gdzie Pan mieszka? Jakie to koty? Pomoc na pewno się znajdzie.
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Od: Pon paź 01, 2012 13:02

Post » Wto wrz 03, 2013 9:39 Re: 3 koty do adopcji

Uśpione :?: :!: :?:
Opamiętaj się człowieku :twisted:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Wto wrz 03, 2013 10:01 Re: 3 koty do adopcji

Po pierwsze - podać miejscowość. Polska jest długa i szeroka.
Po drugie - pokazać zdjęcia, opisać koty, ich charaktery, upodobania, czy są bardzo zżyte, czy mogą być rozdzielone itd.
Po trzecie - uśmiercanie zdrowych zwierząt domowych jest w Polsce zakazane :!: :!: :!:
Po czwarte - pisanie o tym, że jak koty nie znajdą domu do końca tygodnia, to itd. itd. :evil: jest wstrętnym szantażem emocjonalnym. Tu na tym forum taki szantaż działa na forumowiczów jak płachta na byka. Radzę się powstrzymać od takiego obrzydliwego szantażu.
Po piąte - szukanie domu dla kotów, zwłaszcza dorosłych, zwłaszcza jeśli to nie jest jeden kot, trwa długo. Trzeba na to przeznaczyć kilka tygodni albo i miesięcy. A nie pisać: jak do końca tygodnia nie znajdą domu, to itd.itd. :evil:
Po szóste - wykasowałem. Bo i tak moderacja by skasowała :evil:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Wto wrz 03, 2013 10:05 Re: 3 koty do adopcji

Polecam ogłoszenia w telewizji lokalnej, prasie, ewentualnie w radiu (jeśli się da). Oprócz tego gumtree, tablica, wszelkie takie portale.
Może ten link będzie pomocny:

viewtopic.php?p=6749858#p6749858

Od kiedy szukacie domu dla kotków?

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Wto wrz 03, 2013 10:30 Re: 3 koty do adopcji

wojtek_z pisze:Po pierwsze - podać miejscowość. Polska jest długa i szeroka.
Po drugie - pokazać zdjęcia, opisać koty, ich charaktery, upodobania, czy są bardzo zżyte, czy mogą być rozdzielone itd.

Po trzecie - uśmiercanie zdrowych zwierząt domowych jest w Polsce zakazane :!: :!: :!:
Po czwarte - pisanie o tym, że jak koty nie znajdą domu do końca tygodnia, to itd. itd. :evil: jest wstrętnym szantażem emocjonalnym. Tu na tym forum taki szantaż działa na forumowiczów jak płachta na byka. Radzę się powstrzymać od takiego obrzydliwego szantażu.
Po piąte - szukanie domu dla kotów, zwłaszcza dorosłych, zwłaszcza jeśli to nie jest jeden kot, trwa długo. Trzeba na to przeznaczyć kilka tygodni albo i miesięcy. A nie pisać: jak do końca tygodnia nie znajdą domu, to itd.itd. :evil:
Po szóste - wykasowałem. Bo i tak moderacja by skasowała :evil:

I ogłoszenia, ogłoszenia, ogłoszenia...
Np.
viewtopic.php?f=20&t=155768
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto wrz 03, 2013 10:39 Re: 3 koty do adopcji

można tez szukać kogoś kto za zwrotem kosztów utrzymania kotów
weźmie je na czas szukania im domu

ale do tego potrzebne są zdjęcia i opis charakteru kotów

jeśli sytuacja jest podbramkowa -można je oddać do hotelu dla zwierząt
i wtedy intensywnie szukać im miejsca na stałe lub na czasowo

wklej link do ogłoszenia
może coś piszesz co odpycha , albo czegoś nie piszesz -i dlatego nie ma efektów

ogłaszasz każdego oddzielnie?
czy szukasz domu dla wszystkich trzech wspólnego? jesli wspólnego - to mała szansa na sukces i raczej zerowe prawdopodobieństwo, że ktoś je weźmie

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 03, 2013 10:46 Re: 3 koty do adopcji

Temat już nieaktualny. Dziękuję osobom chcącym pomóc, natomiast nie dziękuję lokalnym hejterom.
Marcin Wanzke

Post » Wto wrz 03, 2013 10:59 Re: 3 koty do adopcji

Nieaktualny ? To znaczy, że znalazł się chętny na 3 kotki ?
Tutaj nie ma hejterów, tylko ludzie, którzy zwierzęta kochają i nie jest im obojętny ich los.

Pozdrawiam.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Wto wrz 03, 2013 11:05 Re: 3 koty do adopcji

w jaki sposób problem się rozwiązał?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 03, 2013 11:25 Re: 3 koty do adopcji

normalne,że człowiek uciekł...każdy ucieknie...sie nie dziwie...zacznijcie być bardziej asertywni...
jak rozumiem wszyscy urodziliście się z ogromną wiedzą o kotach,prawie,postępowaniu, w takich przypadkach itd ....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto wrz 03, 2013 11:37 Re: 3 koty do adopcji

J.D. pisze:normalne,że człowiek uciekł...każdy ucieknie...sie nie dziwie...zacznijcie być bardziej asertywni...

8O A kto tu nie był asertywny?
Ja mówię zdecydowane NIE szantazowi emocjonalnemu. I to jest właśnie asertywnosć.
Mam nadzieje,ze temu panu udało sie znaleźć jakies normalne ( ludzkie) rozwiązanie...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto wrz 03, 2013 11:52 Re: 3 koty do adopcji

dobre :mrgreen:
Twoja wypowiedż nie ma nic wspólnego z asertywnością....a poza tym -to normalka na miau-taka "asertywność "...teraz żałuje,że odezwałam się ...tu nic się nie zmieniło...

J.D.

Post » Wto wrz 03, 2013 11:53 Re: 3 koty do adopcji

rysiowaasia pisze:
Marcin Wanzke pisze:Jeśli się nikt nie znajdzie do końca tygodnia, koty niestety zostaną uśpione:( - nie mam innego wyboru:(

8O "Gratuluję" pomysłu...niezgodnego z prawem.
Ze nie wspomnę o Twojej "odpowiedzialności i wrażliwości"...
Usypiać członków rodziny?!

zdecydowanie i asertywnie... :roll:
gratulacje-załatwiony kolejny "szantażysta" ....

J.D.

[następna]