co do nie spania- moje ogolnie sa grzeczne. Ale jak energie w sobie skondensuja to potrafia galopady odstawiac. Zaraza skacze na klamki, wiec ze 2-4 razy w tygodniu jak sie budze to drzwi do korytarzyka mamy otwarte- cholera wie po co.... czasem robi to cicho a czasem tak ze sie budze i potrafie krzyknac zeby przestala, bo ona nie zawsze wceluje w ta klamke. czekam tylko kiedy sprezynyw zamku puszcza
Czasem skacze tez na gore samych drzwi. Maupa umie przysiasc, drzwi przesunac tak zeby mogla wskoczyc i.... z podlogi hoop na drzwi i siedzi na szczycie, to tez bywa glosne

W jednym pokoju jedzie tak na tych drzwiach na szczycie (bo rozped z ktorym wskakuje powoduje ze drzwi sie poruszaja) i wskakuje na szczyt szafy

drzwi sie obijaja o szafe, bo szafa jest za drzwiami, a kotek szczesliwy przeskakuje, a raban to powoduje jakby meble sie walily
i drzwi od szafy tez potrafi przesunac

a jedna szyna jest troche krzywa, wiecie jaki to halas c'nie?
i wlazi i spi.
Albo bezczeelnie u Nas w sypialni po telewizorze skacze-trzask sam w sobie obudowe odbiornika- bezcenny

i dalej, na szafe, tam ma rozlozone poslanko

I najlepiej robic to pozno w nocy, a co

ona nie spi, my tez nie musimy
A jesli rozrabia nad ranem, jak jest jasno to wiadomo ze chrupy sie skonczyly albo z apozno wstajemy i mokrego chca
Na szczescie to poranne halasowanie, skakanie po wyrku i czlowiekach w celu wyzebrania wstania i dania jedzonka zdarza sie rzadko.
Mnie osobiscie te halasy malo ruszaja, no chyba ze przesadza koty i wyrwa mnie juz z glebokiego snu
A Karol potrafi jak swiatlo zgasnie wtedy glosne galopady, wpadanie rozpedem na fotele, stol no zywiol nrmalnie

i czasem kapcie leca
Za to w dzien zwlaszcza tak 8-9 rano jak sa galopady to wiadomo ze kotek kuupke bedzie robil

i pedzi potem do kuwety, a jak swoje zrobi i jak gornik glosno i z przytupem zagrzebie to strzalem wypada z łazienki, pewnie, tez bym nie chciala wachac swoich smroddow, wowoczas personel musi isc posprzatac kuwety, a kotek od razu na swiezy zwirek potem hajda i kopac, kopac, kopac

I personel znow musi sprzatac, sprzatac, sprzatac