Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 01, 2013 11:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

alab108 pisze:
maneki pisze:No cóż, Kotkins, trafił Ci się kot, co zachowuje się po kociemu i w nocy szaleje 8). O bywa. Może zamiast go faszerować czymkolwiek (od razu mi się kurak z przepisu KotkiWodnej przypomniał), wymęcz go zabawami? Poza tym zapewne załapie po jakimś czasie, że wszyscy w domu w nocy śpią.

Moja jakoś nie chce załapać :mrgreen:

Dlatego napisałam asekuracyjnie "zapewne" 8)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Nie wrz 01, 2013 13:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

alab108 pisze: Gajunia w nocy chce jeść....raz wstaję ja....tak około pierwszej.
Drugi raz wstaje....mąż...tak koło 4 i Gajunia wcina sobie Orijena.

No cóż, znaczy, że sami jesteście sobie winni i wcale Was nie żałuję :mrgreen:
U mnie koty nie odważyłyby się domagać jedzenia pomiędzy moim pójściem spać a wstaniem. Wiedzą, że to nieskuteczne.
Tymczasy też się do tego przyuczają.

A że czasem rozrabiają, gdy ja śpię? (teraz głównie maluchy + ewentualnie mała). No cóż, kiedy już mnie zdenerwują to wykopuję z sypialni, zamykam drzwi, a jeśli mi nadal za głośno, zawsze mogę sobie otworzyć okno i wsłuchac się w dźwięki ulicy - wtedy już nic innego do mnie nie dochodzi.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie wrz 01, 2013 13:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

A ja tak czytam i czytam o tym nocnym karmieniu 8O
Ja po prostu nasypuję w miskę chrupek i idę spać - chcą to sobie zjedzą....
Źle robię? 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie wrz 01, 2013 14:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Dręczę Lalusia.
Zamknęłam mu pokój ma się bać i stresować.
Będzie lepiej spał w nocy....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie wrz 01, 2013 14:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Jak się teraz wyśpi sam? Oj kotkins, chyba błąd w założeniu.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie wrz 01, 2013 15:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Nie jest sam tylko z nami, kotami i jamniorem. I nie śpi...

Przy okazji odkryliśmy jaki to zabwowy facet: wędka to jego żywioł!

kotkins

Post » Nie wrz 01, 2013 20:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Dla zainteresowanych Blusia w tipsach na naszym wątku
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Nie wrz 01, 2013 20:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

No, daję Kalm Aida.
Lalusiowi.
Lalek luzak siedzi sobie w fotelu, nie syczy.
Chodzi do "publicznej" kuwety (ma osobistą w pokoju MK), pije z fontanny.
Rośnie nam nowe pokolenie Kotkinsów!
A właściwie- to samo pokolenie, ale jakby nowy członek rodziny...
Jeszcze trochę się na pozostałe Kotkinsy ogląda ,ale już nie truchleje.
Oby dzisiejsza noc byłą lepsza...

Wiecie ,że wycofali ten fajny lek , którym wyciszałam Melona przed Sylwestrem?!

Daj boże wróci, bo co to będzie za trzy miesiące?!

kotkins

Post » Nie wrz 01, 2013 22:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Doczytałam kilka ostatnich stron i rozumiem, że ze wspólnego rozprawienia się z nastolatkami za pomocą ruska rezygnujemy. A szkoda.

Ciekawa jestem jak minie kolejna noc.
Kotkins trzymaj się i nad ranem pamiętaj, że kochasz koty.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon wrz 02, 2013 7:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Kotkinsie, łączę się w bólu. Mała Czarna, do tej pory grzecznie przesypiająca noc, znalazła sobie (i mi przy okazji :evil: ) nową rozrywkę - nocną wspinaczkę na kwietnik. Rzecz w tym, ze obawiam się o kwietnik, stojące na nim kwiaty, mój łeb (jak to wszystko runie) oraz trochę o kota - gdyby to runęło jak będzie na samym szczycie (ale znając ją - spadła by na miękkie (np. na mnie lub na poduszkę) i nic sobie nie zrobiła. Zgoniona z tegoż kwietnika, wraca na niego z prędkością światła.
Ten kot nie jest normalny :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon wrz 02, 2013 17:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

MB&Ofelia pisze:Kotkinsie, łączę się w bólu. Mała Czarna, do tej pory grzecznie przesypiająca noc, znalazła sobie (i mi przy okazji :evil: ) nową rozrywkę - nocną wspinaczkę na kwietnik. Rzecz w tym, ze obawiam się o kwietnik, stojące na nim kwiaty, mój łeb (jak to wszystko runie) oraz trochę o kota - gdyby to runęło jak będzie na samym szczycie (ale znając ją - spadła by na miękkie (np. na mnie lub na poduszkę) i nic sobie nie zrobiła. Zgoniona z tegoż kwietnika, wraca na niego z prędkością światła.

Jest całkowicie normalny 8). Kwietnik i to paprotka! świetnie komponuje się z czarnym, ciekawskim kotem. Masz wyjście - albo zlikwidować kwietnik, albo zmienić mu miejsce, albo (tak, tak), kup paprotkę lub papirus tylko dla małej czarnej i postaw np. na parapet :). Może tym się zajmie?

maneki

Post » Pon wrz 02, 2013 17:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

maneki pisze:
MB&Ofelia pisze:Kotkinsie, łączę się w bólu. Mała Czarna, do tej pory grzecznie przesypiająca noc, znalazła sobie (i mi przy okazji :evil: ) nową rozrywkę - nocną wspinaczkę na kwietnik. Rzecz w tym, ze obawiam się o kwietnik, stojące na nim kwiaty, mój łeb (jak to wszystko runie) oraz trochę o kota - gdyby to runęło jak będzie na samym szczycie (ale znając ją - spadła by na miękkie (np. na mnie lub na poduszkę) i nic sobie nie zrobiła. Zgoniona z tegoż kwietnika, wraca na niego z prędkością światła.

Jest całkowicie normalny 8). Kwietnik i to paprotka! świetnie komponuje się z czarnym, ciekawskim kotem. Masz wyjście - albo zlikwidować kwietnik, albo zmienić mu miejsce, albo (tak, tak), kup paprotkę lub papirus tylko dla małej czarnej i postaw np. na parapet :). Może tym się zajmie?

Nie mam innego miejsca na kwietnik :? . A zieleninę moje panienki mają - kocią trawkę, zielistkę, i zioła na balkonie. Ale nie, kwietnik ciekawszy :roll: . I to koniecznie w środku nocy :evil: :evil: :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 02, 2013 17:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

MB&Ofelia pisze:Nie mam innego miejsca na kwietnik :? . A zieleninę moje panienki mają - kocią trawkę, zielistkę, i zioła na balkonie. Ale nie, kwietnik ciekawszy :roll: . I to koniecznie w środku nocy :evil: :evil: :evil:

No to kup jedną roślinkę na poświęcenie i postaw ją w jakimś, wydawałoby się, niedostępnym miejscu. Niech ją Mała Czarna męczy.

maneki

Post » Pon wrz 02, 2013 18:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

maneki pisze:
MB&Ofelia pisze:Nie mam innego miejsca na kwietnik :? . A zieleninę moje panienki mają - kocią trawkę, zielistkę, i zioła na balkonie. Ale nie, kwietnik ciekawszy :roll: . I to koniecznie w środku nocy :evil: :evil: :evil:

No to kup jedną roślinkę na poświęcenie i postaw ją w jakimś, wydawałoby się, niedostępnym miejscu. Niech ją Mała Czarna męczy.

Ale to nie o roślinkę chodzi, a o kwietnik, na który Mała Czarna małpiatka może się wdrapać :?
edit.: a właściwie to prawdopodobnie chodzi o karnisz, który 4 kilo kota nie utrzyma
Ostatnio edytowano Pon wrz 02, 2013 18:09 przez MB&Ofelia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 02, 2013 18:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-ratunku Laluś nie śpi!!

Kotkins przeczytałam wczoraj o tym, że Laluś nie śpi.
W trakcie czytania miałam na kolanach Szajkę i ona chyba też zna literki, składa je w wyrazy i zdania!!!!!!
Zaliczyłam pierwszą nieprzespaną noc z kotusiem pt.
"Nudzi mi się, może pobawimy się piłeczką?
Nie? Zabrałaś?
A zobacz tu taka fajna i głośna zabawka jest.
Tą też schowasz?
Dlaczego zabierasz wszystkie wędki?
Zobacz co znalazłam pod łóżkiem! Myszka, ale fajna, chcesz?
Dlaczego schowałaś ją pod poduszkę?
Przyniosę coś innego.
O kapselek, bawimy?
Itd..........
Dzisiaj pierwszy dzień po urlopie, a ja miałam oczy na zapałki.

Jak następnym razem będziesz opisywała niecne zachowania swojego kotomstwa proszę uprzedź.
Nie pozwolę jej czytać.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]