Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 05, 2013 23:16 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Dziekuje za podpowiedzi, w takim razie bedziemy zamawiac tą wzmacnianą z ZooPlus :)

amelkaaa

Od: Sob lip 06, 2013 21:56

Post » Pt sie 30, 2013 21:28 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Po dłuższej ciszy w wątku, mogę napisać, że Tomcia zaufała nam bardzo i jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami :) Martwiłam się, gdy po pierwszych dniach kicia nadal nie wychodziła z sypialni, jednak gdybyście mogły zobaczyć jaką zmianę przeszła przez te 1,5 miesiąca, byłybyście zszokowane , tak jak i ja :D Nie ma już wspomnienia po wystraszonej kici. Spaceruje, biega po swoim nowym mieszkanku, dostaje wariata zazwyczaj wieczorami, wtedy biega jak szalona i odgryza myszkom-zabawkom ogonki :D Gdy widzi szczotkę od razu biegnie z radosnym miauczeniem, bo wie, że będzie czesana a uwielbia to :) Kładzie się na pleckach i mruczy, aż trzęsie się jej caly brzuszek :) Lubi z nami "rozmawiać" , gdy zadaje się jej pytanie , odpowiada głośnym "miau" i słodko ugniata łapkami :) Nadal jest trochę chudzieńka, ale ma tyle opcji jedzonka do wyboru, że napewno się podtuczy :) Dziś był gotowany indyk, mus Gourmet Gold lub łosoś w galaretce :) wszystko stało ładnie na talerzykach , aż śmiałam się , że je lepiej od Nas :D Uwielbia kabanoski Whiskasa :) Ale jesli ma sie zwierzatko to trzeba o nie dbac :) Podsumowujac Tomcia zachowuje sie jakby od zawsze z nami mieszkala, wieczorami wchodzi na lozko do sypialni , zwija sie w kłębek i śpi :) Jest bardzo delikatna, lubi się bawić ale nigdy nie zdarzyło jej się wyciągnąć pazurka podczas zabawy. Kochamy ją i cieszymy się , że jest z nami, wprowadziła nowe życie do tego domu, bywa , że cały dzień spędzamy na zabawie z nią a ona to uwielbia :)

Oto kilka zdjęć Tomci z ostatniego tygodnia :) Pozdrawiam :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

amelkaaa

Post » Pt sie 30, 2013 21:40 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

:1luvu: :1luvu: Amelko Tomcia- Tosia jest cudowna, juz widać, ze pewna swojego domku. Uwielbiam koty, które mówią (troszkę zazdroszczę Ci gadającej kotki :D ). Mam dwa i nie sa niestety zbyt gadatliwe :cry: . Moja Tosia mówi tylko jak wyciągam z szufladki jakiś przysmak :cry: . ale i Tosia i Maniuś są przekochane- nawet jak nie gadają :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt sie 30, 2013 22:45 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Cudowne wiadomości :D
Tosia jest widać panią na całego
nawet w szafkach robi przegląd :ryk:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 31, 2013 2:02 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Amelko widać ze Tosienka przeszczesliwa :1luvu: wiedziałam zd bedzie u Was miała cudne życie :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie wrz 01, 2013 14:31 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Annaa pisze:Tosia jest widać panią na całego
nawet w szafkach robi przegląd :ryk:

Szafki to przecież podstawa dla kotusia :mrgreen:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie wrz 01, 2013 19:30 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Piękna kicia o mądrym spojrzeniu.
Widać jak bardzo jest szczęśliwa :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto wrz 17, 2013 22:26 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

http://www.budzet.dlalodzi.info

Dziewczyny, od 21.09 głosujemy na dofinansowanie dla Łódzkiego Schroniska!!! :))

amelkaaa

Post » Śro wrz 18, 2013 22:13 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Chwila nieuwagi i mój tuńczyk na kolację, stał się kolacją kogoś innego. Ostatni raz zostawiam rybę samą na stole XD Ale Tomcia jest taka kochana, że nie umiem się na nią złościć :)

amelkaaa

Post » Śro wrz 18, 2013 22:46 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Mądra Tomcia :)
zaopiekowała się samotną rybką i zapewniła sobie pyszną kolację :wink:
ja ostatnio straciłam spory kawałek kiełbasy :?
a winowajca bezczelnie się oblizywał :D
Obrazek

Annaa

Post » Wto paź 01, 2013 21:41 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Witam :) Pragnę przekazać kilka wiadomości, co u Tomcinki :) Kicia ma się bardzo dobrze, jest zdrowiutka, ładnie je i jest szczęśliwa. Uwielbia z nami rozmawiać :D Robi to pięknie, prosi się o przytulanie i uwagę :) Nie ma z nią żadnych problemów, jest cichutka, grzeczna i delikatna :) Uwielbia się czesać, gdy zobaczy szczotkę to biegnie niczym na maratonie :D Lubi wariować, zwłaszcza wieczorami, wszystkie swoje myszki zabawki rozszarpała prawie na strzępy :D Bardzo ją kochamy i poświęcamy wiele czasu i mamy nadzieję, że już się u nas zaklimatyzowała i czuje że to jej dom na zawsze :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

amelkaaa

Post » Wto paź 01, 2013 22:08 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Amelka po zdjęciach i pozach Tomci na fotelu widać jak sie u Was czuje :1luvu: kot wywala brzuch tylko jak sie czuje mega pewnie i bezpiecznie :1luvu: jesteście wspaniałym domkiem i pomyślcie o dokoceniu dla Tomci , jej sie nie bedzie nudzić a Wasz super domek sie nie zmarnuje :twisted:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro paź 02, 2013 22:49 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Jaka ona jest śliczna :1luvu:

I widać że szczęśliwa :D
Obrazek

Annaa

Post » Śro paź 02, 2013 23:10 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

:1luvu: :1luvu: piękna ta Tosia, :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw paź 03, 2013 21:33 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Mam pytanie, od kilku dni, moze dluzej, na terenie szpitala im. Jonschera przy ulicy Milionowej w Łodzi błaka się mały biało-rudy kundelek. Jest dokarmiany przez personel i pacjentów, natomiast zbliża się zima i martwię się o niego. Piesek jest milutki, merda ogonkiem i jest przyjazny. Nie wiem do kogo się z tym zgłosić, czy może moglibyscie Panstwo pomoc w tej sprawie? Pisalam juz do kilku organizacji ale bezskutecznie. Bardzo martwie sie o tego psiaka, prosze o pomoc :( !!!

amelkaaa

[poprzednia][następna]