PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 31, 2013 21:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Nowy Folwark, Pabianice...

Chiara pisze:
sylwia1982 pisze:wczoraj udało mi się w 15 min. złapać kotkę na sterylkę :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Co za szczęście! :piwa: :lol: Brawo, Sylwia!! :1luvu:

kotka w ciąży, a dzika jak diabli, ledwo klatkę-łapkę dotachałam do lecznicy :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob sie 31, 2013 22:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Nowy Folwark, Pabianice...

ilgatto pisze:Jedna koteńka już jest wysterylizowana. Być może się mylę, ale też uważam że trzeba wysterylizować przynajmniej te zwierzęta na które pani się zgadza (niezależnie od oceny poglądów pani i ogromnego żalu,że nie mogę zapewnić wszystkim "kobitkom" lepszego życia). Jeśli doktor przychyli się do mojego pomysłu myślę o zaproponowaniu pani sterylizację wybranych zwierzaczków za jej fundusze po zniżkowej cenie(zależy to jednak od doktora!)

Myślę, że to bardzo wyważona, życzliwa i rozsądna postawa, ilgatto. 8)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob sie 31, 2013 22:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Nowy Folwark, Pabianice...

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:
sylwia1982 pisze:wczoraj udało mi się w 15 min. złapać kotkę na sterylkę :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Co za szczęście! :piwa: :lol: Brawo, Sylwia!! :1luvu:

kotka w ciąży, a dzika jak diabli, ledwo klatkę-łapkę dotachałam do lecznicy :twisted:

Poskromiłaś Złośnicę. :twisted: :ryk:

Chiara

Post » Sob sie 31, 2013 22:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Nowy Folwark, Pabianice...

Chiara pisze:
ilgatto pisze:Jedna koteńka już jest wysterylizowana. Być może się mylę, ale też uważam że trzeba wysterylizować przynajmniej te zwierzęta na które pani się zgadza (niezależnie od oceny poglądów pani i ogromnego żalu,że nie mogę zapewnić wszystkim "kobitkom" lepszego życia). Jeśli doktor przychyli się do mojego pomysłu myślę o zaproponowaniu pani sterylizację wybranych zwierzaczków za jej fundusze po zniżkowej cenie(zależy to jednak od doktora!)

Myślę, że to bardzo wyważona, życzliwa i rozsądna postawa, ilgatto. 8)

To super. W poniedziałek porozmawiam z doktorem...i napiszę czy pomysł wypalił.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Sob sie 31, 2013 23:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Bielsko Podlaskie - punkt dla nas!

Każda złotówka, którą przekazujecie na Operację Zabieg walczy z bezdomnością. Walka staje się coraz bardziej zacięta i tak ma być! Lista kotów wydłuża się z każdym dniem. I dobrze! To wspaniale, że są osoby, które z niespotykanym wręcz samozaparciem walczą o lepszy los dla kotów. To dla mnie i dla Operacji Zabieg zaszczyt, że możemy im towarzyszyć i choć trochę pomóc. Wiedzcie, że z każdej, naprawdę z każdej złotówki, którą wpłacacie cieszę się jak dziecko. Ruszają duże akcje w Pabianicach, w Nowym Folwarku. Bielsko Podlaskie tnie wspaniale i właśnie dopisałam na listę dziewięć(!) nowych kotek dla Sylwii1982. Mam nadzieję, że wsparcie od Was popłynie... :ok: Mam nadzieję, że uda nam się zrealizować nasze plany... :ok:

W tym miesiącu pomogli nam bardzo Monika i Arletta oraz Batka. :1luvu: Cudak1 i mb dorzuciły się do sterylki dla Małej Mi. 8) Operacja Zabieg śle życzenia ślubne wyjątkowej Pannie Młodej, która wsparła nas częścią swego ślubnego prezentu. Aneta, bądź bardzo, bardzo szczęśliwa! :kotek:

Obrazek

Chiara

Post » Pon wrz 02, 2013 15:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Podziękowania i... prośba o wsparci

Niestety w Indonezji nie ma pocztówek (o.O @#$%^&*!!!), więc nie mogę Wam zaproponować żadnych atrakcji z miejsca, gdzie akurat jestem. Ale niedługo (15.09) jadę do Kuala Lumpur - może tam znajdziemy pocztówkę. Jacyś chętni na specjalną OZetową POCZTÓWKĘ Z MALEZJI? :)

W Indonezji nie ma też ziarnistej kawy, przypraw poza bazarem, kaszy, soczewicy, makaronu bez sosu o.O Ale znalazłam ostatnio Łiskasy i inne takie, więc jednak są ludzie, którzy WIDZĄ koty o.O

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pon wrz 02, 2013 15:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Podziękowania i... prośba o wsparci

starchurka pisze:Niestety w Indonezji nie ma pocztówek (o.O @#$%^&*!!!), więc nie mogę Wam zaproponować żadnych atrakcji z miejsca, gdzie akurat jestem. Ale niedługo (15.09) jadę do Kuala Lumpur - może tam znajdziemy pocztówkę. Jacyś chętni na specjalną OZetową POCZTÓWKĘ Z MALEZJI? :)

W Indonezji nie ma też ziarnistej kawy, przypraw poza bazarem, kaszy, soczewicy, makaronu bez sosu o.O Ale znalazłam ostatnio Łiskasy i inne takie, więc jednak są ludzie, którzy WIDZĄ koty o.O

A są magnesy na lodówkę ? Bo chętnie kupilabym takowy na bazarku potem 8)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon wrz 02, 2013 15:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń!

:surprise: Bazarki na sterylki to jest to! :surprise: :balony: :rudolf: :flowerkitty: :balony: :surprise:

Może ktoś ma coś fajnego na bazarek w imię powszechnej sterylizacji ? :ok:

Chiara

Post » Wto wrz 03, 2013 10:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Nowy Folwark, Pabianice...

Obrazek

Obrazek

w sobotę 31.08.2013 kotka została wysterylizowana :D

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto wrz 03, 2013 12:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń!

Super!!! :kotek: :piwa: :ryk:

Bielsko Podlaskie liderem ostatnich tygodni w Operacji Zabieg! :mrgreen:

Chiara

Post » Wto wrz 03, 2013 20:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Dziewczyny z Bielska Podl chlubą OZ

Bielsk Podlaski Ruuuuulez! :-)
No i gratki dla złapanej kotki :mrgreen:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro wrz 04, 2013 8:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Dziewczyny z Bielska Podl chlubą OZ

Kamyczek w tryby OZ :arrow: viewtopic.php?f=1&t=156305
Ponoć przez akcje sterylizacji mogą wyginąć koty wolno żyjące... :roll:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro wrz 04, 2013 10:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Podziękowania i... prośba o wsparci

Goyka pisze:
starchurka pisze:Niestety w Indonezji nie ma pocztówek (o.O @#$%^&*!!!), więc nie mogę Wam zaproponować żadnych atrakcji z miejsca, gdzie akurat jestem. Ale niedługo (15.09) jadę do Kuala Lumpur - może tam znajdziemy pocztówkę. Jacyś chętni na specjalną OZetową POCZTÓWKĘ Z MALEZJI? :)

A są magnesy na lodówkę ? Bo chętnie kupilabym takowy na bazarku potem 8)

Oczywiście! :D Już obczaiłam 8) 8) 8) Z chęcią przywiozę. Czy może jest więcej chętnych?

Magnesy w większości przedstawiają tutejszą architekturę tradycyjną, czyli coś takiego:http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=Minankabau%20house&ctid=CT3072253&searchsource=15&CUI=UN30008081276901066&UP=UP_ID&UM=undefined&start=0&pos=1Niestety, nie mogę zagwarantować, ze to będzie aż tak ładne ;) ale zamieszczę zdjęcia na bazarku.

starchurka

Post » Śro wrz 04, 2013 10:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Dziewczyny z Bielska Podl chlubą OZ

violet pisze:Kamyczek w tryby OZ :arrow: viewtopic.php?f=1&t=156305
Ponoć przez akcje sterylizacji mogą wyginąć koty wolno żyjące... :roll:

Wiadomo, że powszechna sterylizacja nie służy zmniejszeniu liczby KOTÓW tylko zmniejszeniu ich CIERPIENIA. A niestety to nie chce działać inaczej tylko tak: im mniej kotów, tym mniej bezdomności, a więc biedy, chorób, głodu.

W Polsce bezdomne koty i tak mają się, dzięki ofiarnej pracy karmicieli i karmicielek, bardzo dobrze. Trzeba by było ich tu desantować...

starchurka

Post » Śro wrz 04, 2013 12:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Dziewczyny z Bielska Podl chlubą OZ

Ja poproszę taki magnesik, biorę na bank 8)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]