PerskaBlusia[*]Zaraza[*]Ewissko umarła:(GRYZDYNKA w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 30, 2013 18:25 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Ewissko, wydajesz ponad 300 zł miesięcznie na 1 kota? :shock:
Tzn. nie mówię o sytuacji, gdy kot choruje, bo wtedy kasa leci jak woda, wiadomo.
Ale w normalnych warunkach nie wychodzi mi więcej jak 100-120 zł na łebka.
W tym karma sucha, mięso, puszki, smaczki, ew. jakiś suplement (ale to w miarę potrzeby), żwir.
Na początku jest więcej wydatków, bo kupuje się kuwety, drapaki, siatki (balkon, okna), legowiska, szczotki, obcinacze do pazurków itp. No, ale to są wydatki jednorazowe, a przynajmniej na parę lat wystarczające.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt sie 30, 2013 18:35 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

No właśnie kicia podobno nie była szczepiona niby dlatego że nigdy z domu nie wychodziła to trzeba będzie zaszczepić,wysterylizowana też nie była niestety. 3 miesiące temu miała młode to kiedy powinnam isc na zabieg? Je RC i purine,niby za mokrym nie przepada tylko suche a żwirek bentonitowy ale nie wiem jakiej firmy,bardzo drobny jest bo wsypali troche do kuwety

Stefa35

Od: Pt sie 23, 2013 0:18

Post » Pt sie 30, 2013 18:48 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

O matko...czyli kociaki poszły między ludzi w wieku max 6 tygodni?
Biedne...

Kotkę trzeba wysterylizować, bo będzie miała uciążliwe ruje a co gorzej może mieć ropomacicze w przyszłości.
Zabieg powinien być poprzedzony badaniami -morfologia i biochemia, w tym profil nerkowy i wątrobowy.
Nie wyciągaj jej na siłę spod kanapy (Alab ma rację!), wiem ,że to bardzo frustrujące dla właściciela ale tak lepiej dla kota.
Licz się z tym ,że ona tam nasika ze strachu- nie zna innego domu , nie wie nawet ,że dom inny niż jej poprzedni istnieje.

Dowiedz się jaką miała kuwetę (kryta czy nie), jaki żwirek, co jadła.
Na razie dawaj jej to co miała w poprzednim miejscu, zmieniaj jak najmniej, kuwetę postaw jak najbliżej jej kryjówki.
Z drugiej strony postaw jej miseczkę z jedzeniem i wodą (koty nie lubią mieć kuwet za blisko jedzenia, mogą odmawiać jedzenia wtedy)

Potem powiemy Ci czym karmić , jak czesać (i czym), jak myć oczy i futerko.

Do weta poszłabym za kilka dni , jak się nieco odstresuje.
Ja zakładam nowym tymczasom obróżkę feromonową bo to im ułatwia życie i zmniejsza stres.
Aczkolwiek z Amelką się nieco na tym przejechałam:), ale z Amcią można się przejechać NA WSZYSTKIM.

W jakim stanie ma oczy?

Nie martw się , pomożemy Ci w nowym życiu z persem.
Pytaj , wszystko powiemy!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sie 30, 2013 20:56 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

ewissko nie strasz ludzi z tymi 300 zł. Jak się ma "normalnego" kota to i w 100 zł można się zamknąć. To mówię Ja - właściciel trzech finansożernych kotrów "normalnych inaczej".

P.S.: Do 03.09 w Auchan jest promocja na wszystkie Gourmety GOLD w małych puszeczkach. Za dwie sztuki trzeba zapłacić 2,10 zł. Pierwsza puszka kosztuje 2,09 a druga jest za 1 gr.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pt sie 30, 2013 23:40 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Kicia wyszła zza kanapy żeby dać się pomiziać i traktorek jej się włączył a potem schowała sie za szafą,mam nadzieje że nie będzie się za długo męczyć bo przecież głodna

Stefa35

Post » Pt sie 30, 2013 23:42 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Cairo,mieszkam w małym miasteczku i u mnie niestety nie ma auchan ale może w innych marketach coś się trafi

Stefa35

Post » Pt sie 30, 2013 23:53 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Kotkins zapomniałam dopisać że oczy ma piękne jak i całą resztę:). Duże,błyszczące i jak na moje niewprawne oko zdrowe

Stefa35

Post » Sob sie 31, 2013 8:15 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

No właśnie tyle wydaję na te "niewdzięczne zarazy" :mrgreen:
Zamówienie w zooplus przeszło 300,zł + kurzęce biusty w Biedronce - Gryzia potrafi wciągnąć paczkę dziennie i jeszcze jej mało no to policz do tego Blusidło wymagające specjalnych nakładów , jeszcze obróżki , lekarstawa , tauryna do mięsa dla Gryzdynki tylko w oleju bo inaczej dziękuję - sama se jedz.
Blusidło przesmradzające jak jasna cholera . Chociaż taki pożytek , że te wszystkie nadżarte i nie zjedzone puszki trafiają do kotów w zajezdni tramwajowej i nie muszę patrzeć jak forsa spływa do kanalizacji.
i ziarnko do ziarnka , chyba ,że przejdę na "kitykat".
Ostatnio edytowano Sob sie 31, 2013 8:49 przez ewissko, łącznie edytowano 1 raz
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Sob sie 31, 2013 8:20 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Cario nie straszę tylko wiem ile mnie te moje kicie kosztują , nawet jak zacisnę pasa to niżej 200 nie zejdę.
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Sob sie 31, 2013 9:10 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Witam sie weekendowo:). Ewissko dziękuje ci bardzo za telefon,złota kobieta jesteś. Kicia narazie za mebloscianką siedzi oby biedactwo za długo nie cierpiało z tęsknoty. Córka moja zakochana w kotce na amen ja tak samo. Jak sie naumiem to wrzuce fotke tego cuda tyle że troche słabo widać bo za kanapa robiona albo poczekam aż sie trochę oswoi,wyjdzie to wtedy zrobimy sesje zdjęciową

Stefa35

Post » Sob sie 31, 2013 10:03 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Kup jej to , co jadła w poprzednim domu, raczej nie ucz jedzenia Whiskasa czy Kit Keta- to one są głównie w marketach.
To jest świństwo pozbawione mięsa prawie.

Jeśli chcesz zajrzyj na stronę Zooplusa, my się tam zaopatrujemy. Mogę Cię u nich zarekomendować, dostaniesz niezłą zniżkę na pierwszy zakup w sklepie.
Możesz już chyba pisać i wysyłać pw?
Tam potrzebne są jakieś dane żeby się zalogować, Alab się logowała parę miesięcy temu z moją pomocą i też zniżkę dostała.
O oczy pytam w sensie czy ma wyciek , pod oczami wokół noska.

Niedobrze ,że nie je, po dwóch dobach może się uszkodzić wątroba.
Staraj się namówić ją do jedzenia- może pierś z kurczaka?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sie 31, 2013 10:42 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Oczy ma ok nosek też. Podobno jest wybredna i jadła praktycznie tylko suche,wieczorem podłożyłam jej pod sam nos parę chrupek ale nie zjadła,teraz z kolei za mebloscianke nie mam jak sie dostać a sama wyjść nie chce,co prawda wieczorem chodziła koło misek ale też nie zjadła:(

Stefa35

Post » Sob sie 31, 2013 15:37 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Dziewczyny,martwie się bo ona nadal nie chce jeść ani pić,pół dnia leży na parapecie i podtykam jej pod nos chrupki i wodę ale sie cofa i nie chce,w kuwecie też nie była. Czy to nie za długo?

Stefa35

Post » Sob sie 31, 2013 16:40 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Spróbuj z tym kurczakiem, surowym i gotowanym. Można też jednak w drodze wyjątku tego Whiskasa mokrego saszetkę kupić. Może się przełamie i na coś się skusi.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob sie 31, 2013 17:02 Re: Perska Blusia i Gryzdynka

Surowego kurczaka nie chce a gotować go z solą czy bez niczego i całkiem do miękkiego? teraz wychodzi że guzik wiem o kotach:( troche sie boje dać whiskas żeby biegunki nie dostała

Stefa35

[poprzednia][następna]