PAKT CZAROWNIC XXXV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 29, 2013 8:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

MB&Ofelia pisze:Ja nie spałam pół nocy :evil:

Ja nauczyłam się zamykać na noc kocinom drzwi do pokoju w którym śpimy. Fajnie spać z mruczącym stworkiem, ale książki lecące co noc na szklany stolik to lekka przesada - a i niebezpieczna zabawa i dla kotów i dla stołu.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw sie 29, 2013 8:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Ja wyrzuciłam Małą Czarną za drzwi kilkakrotnie - nie wiem jak, ale otworzyła sobie i wlazła z powrotem 8O :evil:
Zamknęłam ją w łazience - w mig nauczyła się korzystać z kocich drzwiczek :?
Więcej drzwi w domu nie posiadam (poza wejściowymi).
A w szafie nie mogłam jej zamknąć, bo w szafie spała Ofelia.

Nie ma rady, trzeba uwarzyć w kociołku jakieś ziółka nasenne dla "kotecka" :ryk: :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sie 29, 2013 15:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Albo zatyczki w uszy (własne) zamontować :P moja szafa właśnie chrapie z racji przebywania tam Jej Czarności Magnolii ze źle zrośniętym nosem (dlatego chrapie); odgłosy niesamowite - jakby tam dorosły człowiek spał i chrapał. Teraz się wyśpi, a w nocy się zaczną harce...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw sie 29, 2013 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Ta... U nas już nocna aktywność zaczęta - na razie polowanie na tajemnicze latacze na balkonie :evil: Zamykanie drzwi sypialni w grę w ogóle nie wchodzi, bo śpiewy i drapania i tak nie dałyby spać.

Witam wszystkie nowe Siostry, których przybycie przez swe rzadkie bywanie na wątku przegapiłam :oops:

Głosuję - ewar

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Czw sie 29, 2013 22:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

brynia pisze:Ta... U nas już nocna aktywność zaczęta - na razie polowanie na tajemnicze latacze na balkonie :evil: Zamykanie drzwi sypialni w grę w ogóle nie wchodzi, bo śpiewy i drapania i tak nie dałyby spać.

Witam wszystkie nowe Siostry, których przybycie przez swe rzadkie bywanie na wątku przegapiłam :oops:

Głosuję - ewar

Zaznaczyłam na kolorowo, żeby nie umknęło.

A ja nie umiem się zdecydować.
Jutro ostatni dzień, to jeszcze mam czas pomyśleć.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sie 30, 2013 6:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Głosowanie sierpień:
halinka1403: 5
ewar: 12

Głosowali: nelka83, gpolomska, Villentretenmerth, ewa_mrau, Petka, psiama, Hikiko, Maupa, isabell36, dolabra, Monika_Krk, Dzyśka, AniHili, MB&Ofelia, Bellemere, milu, brynia

Edit: Proszę sprawdzać, czy znajdujecie się na liście "głosowali", żeby żaden głos nie umknął :D

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pt sie 30, 2013 7:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

MB&Ofelia pisze:Ja wyrzuciłam Małą Czarną za drzwi kilkakrotnie - nie wiem jak, ale otworzyła sobie i wlazła z powrotem 8O :evil:

Nie ma rady, trzeba uwarzyć w kociołku jakieś ziółka nasenne dla "kotecka" :ryk: :twisted:

A to fakt, ciężka sprawa. My przysuwamy fotel do drzwi :oops: , bo Konstancja też z gatunku włamywaczy.
Co do szaf, to też zamykamy na wszystkie sposoby, bo co wlezie, to musi wszystko powywalać :roll:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt sie 30, 2013 7:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AniHili pisze:
MB&Ofelia pisze:Ja wyrzuciłam Małą Czarną za drzwi kilkakrotnie - nie wiem jak, ale otworzyła sobie i wlazła z powrotem 8O :evil:

A to fakt, ciężka sprawa. My przysuwamy fotel do drzwi :oops: , bo Konstancja też z gatunku włamywaczy.
Co do szaf, to też zamykamy na wszystkie sposoby, bo co wlezie, to musi wszystko powywalać :roll:

Z szafami/szafkami/szufladami u mnie jest ciągle problem - Kita je sobie otwiera i wywleka wszystkie ubrania na podłogę :evil: Tak długo będzie wywlekać dopóki szafka/szuflada nie zrobi się pusta :roll:
A tak uczyła wywlekania tymczasową Igę, której się to mega podobało :twisted: (na szufladzie Iga, obok Kita)
Obrazek
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sie 30, 2013 9:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

:ryk:
A pewnie jak już szuflada całkiem pusta to udaje, że to oczywiście nie ona
http://img2.cda.pl/g/91820_a8d9d36819d8 ... 50e638.gif

My (w ataku skrajnej głupoty chyba) zafundowaliśmy sobie w korytarzu szafę z przesuwanymi drzwiami. Teraz systematycznie swetry, lub co tam się nawinie pod łapki :evil: lądują na podłodze, żeby na środkowej półce było miejsce dla koteczka. Przez dłuższy czas jak ciuchy były rozwleczone podejrzewaliśmy Leona, ale ostatnio nakryłam w szafie Marchewę 8O a miałam go już za rozsądnego kota ;)
Ostatnio edytowano Pt sie 30, 2013 9:06 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za ciężką(6,6 MB!) grafikę zamieniłam na link

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Pt sie 30, 2013 9:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

TO ja jednak mam grzecznego koteczka - tylko przesuwa ubrania; a szafa przesuwna to jest to ;) kotuś sam się umie obsłużyć :lol: nie zamykam jej drzwi, bo by się zestresowała i od razu zestaw katar+łupież+łezki+ewentualny wymiot... tak twarda to nie jestem.
...

czarnekoty123

Post » Pt sie 30, 2013 9:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

W poprzednim mieszkaniu była taka szafa z przesuwnymi drzwiami - nie raz i nie dwa przydybałam Konstancję, jak sunęła na samą górę po półkach jak po drabinie 8O Grubas dla odmiany gnieździł się w swetrach...
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt sie 30, 2013 9:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Szafa przesuwna to fcale nie jest fajna sprawa gdy ma się kotecka, zwłaszcza takiego jak Kita :twisted: W szafie owej znajdują się buty, które to wywleka się równie dobrze jak ubrania, do tego obgryza sznurówki i je zżera :evil: A o 3 w nocy szafa owa robi za budzik dla Dużej - kotecek podchodzi, bardzo głośno pazurskami dobiera się do szafy zapierając tylnymi łapkami o jej róg (tym samym jeździ po przedpokoju na dywaniku, który cichy nie jest :roll: ). Oznacza to mniej więcej: "Wstawaj! Wstawaj! Ja kce wyjść na balkon! Otwieraj mi drzwi durna babo!". Ja się tylko zastanawiam czy zimą jej przejdzie bo jak nie to uduszę ją w tych przesuwnych drzwiach :evil: Spać przy -20? Jakoś tego nie widzę :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sie 30, 2013 10:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Szafy przesuwnej nie posiadam. Po co? Przecież jak koteczek chce wejść do szafy - np. w celu ucięcia sobie w niej drzemki - wystarczy pobębnić trochę drzwiami i zaraz zjawia się Duża i otwiera grzecznie drzwi. Ponadto robi za windę, gdyby kicia wyraziła chęć pospania na górnej półce.
Tak, Ofelia dobrze sobie wyćwiczyła personel :twisted:

A Mała Czarna dalej uparcie włazi na kwietnik :evil: . I śpiewa serenady :? . A może ona wdrapuje się wyżej celem sprawdzenia fazy księżyca, a później rzuca stosowne zaklęcia? :wink: :ryk: No w końcu to czarny kot czarownicy :mrgreen: (a że mądry inaczej - to szczegół :wink: ).
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sie 30, 2013 10:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

A ze mnie się śmieją, jak robię za windę dla Magnolci do górnej szafki :twisted: a widać dobra służba tak ma :mrgreen:
...

czarnekoty123

Post » Pt sie 30, 2013 14:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Wybór ciężki.
Głosuję na ewar.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]