Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
starchurka pisze:
Jak tylko wrócę, biorę klatkę łapkę i biegnę łapać jakiegoś kota...
Chiara pisze:Pinokio, jak będziesz miała jakieś zdjęcia tej kotki po sterylce, która jest u Ciebie to wrzucę na fejsa Operacji Zabieg. Wczoraj jej szukałam u Ciebie w wątku, ale nie udało mi się. Znalazłam za to historię reanimiacji kwiatka, który umierał z pragnienia i to:
Razem z Sylwią jesteście niesamowite!![]()
Za Sylwię dziś kciuki
![]()
![]()
Chiara pisze:Na listę trafiła właśnie kolejna kotka. Nowy Folwark. Mieszka tam około dziesieciu kotów, które się rozmnażają. Mają jako takie życie, jeśli je wysterylizujemy to bez luksusów, ale dadzą sobie radę. Sterylki ruszają.
Na te i inne zabiegi bardzo potrzebne będą lancety. Operacja Zabieg prosi o wsparcie.
kinia098 pisze:Chiara pisze:Na listę trafiła właśnie kolejna kotka. Nowy Folwark. Mieszka tam około dziesieciu kotów, które się rozmnażają. Mają jako takie życie, jeśli je wysterylizujemy to bez luksusów, ale dadzą sobie radę. Sterylki ruszają.
Na te i inne zabiegi bardzo potrzebne będą lancety. Operacja Zabieg prosi o wsparcie.
Podaj link do FB, udostępnię
starchurka pisze:O kurczękręci się
![]()
![]()
![]()
![]()
Chciałabym móc w tym teraz uczestniczyć
Dla wszystkich aktualnie sterylizujących posyłam energetyczne![]()
![]()
Nie było mnie na forum....bo "załatwiła mi" kabelek mała Tola. Naprawa dokonana, przez sympatycznego psiarza....i jestem
ASK@ pisze:Niestety, tak bywa jak palec się poda...
Tutaj tylko spokój, spokój ...jest potrzebny. Zrobić co się da, gadać na spokojnie i wyjaśniać , ale nie dać się wykorzystać bo to nic nie da. Cudze pieniądze powinny być dobrze wydane. I ona powinna mieć tego świadomość, że płyną w konkretnym celu. Tutaj darczyńcy mają głos. Ale w takim przypadku , przy takim zachowaniu pani, raczej bym nie liczyła n jej miejscu na strumień chętnych. Powinna uświadomić sobie że ludzie pomagają tylko jeśli spełnione zostaną warunki. Wydała kota, którego leczenie było wdrożone bez uzgodnienia z wami.
Co do ciachania. Sterylka to sterylka i na to są pieniądze zbierane. Inaczej, jak zamierza tak postępować nic z tego nie będzie. Jeśli pani nie psują warunki pomocy jaką ZA DARMO otrzymuje to trudno. Odpuścić trzeba sobie dalsze działania. I to trzeba jej jasno wytłumaczyć. Czasem odnosi skutek. Czasem. Ale tylko rozmowa i naświetlenie sytuacji może pomóc.
Skoro kolorowe kotki nie są do sterylki to każda z nas wie dlaczego.
Moje podkreślenia: zgadza się i dlatego postępujemy spokojnie. Też uważam, że darczyńcy mają najwiecej do powiedzenie i uświadomiłam panią,że konsekwencją braku zgody na sterylizację wszystkich zwierząt jest brak funduszy z forum.Chiara
Jestem za tym, żeby wysterylizować choć jedną kotkę, jeśli pani się zgadza. A potem po prostu zapomnieć o sprawie. Nie pomożemy wszystkim kotom, skupmy się, by pomoc dotarła tam, gdzie ludzie naprawdę chcą sterylizować. Operacja Zabieg pokryje koszty sterylki tak jak obiecałam wcześniej. Oczywiście jeśli nadal chcecie tam działać, bo to Wy tutaj decydujecie. Pamiętajcie, że jeśli uda się ciachnąć dwie na cztery to 50% sukcesu! (...)
Jedna koteńka już jest wysterylizowana. Być może się mylę, ale też uważam że trzeba wysterylizować przynajmniej te zwierzęta na które pani się zgadza (niezależnie od oceny poglądów pani i ogromnego żalu,że nie mogę zapewnić wszystkim "kobitkom" lepszego życia). Jeśli doktor przychyli się do mojego pomysłu myślę o zaproponowaniu pani sterylizację wybranych zwierzaczków za jej fundusze po zniżkowej cenie(zależy to jednak od doktora!)Goyka pisze:I to mnie właśnie najbardziej dobilo ze kolorowe kotki nie są do sterylkiSzkoda kotek i szkoda kolejnych kociakow , nic wiecej nie napisze bo szanuje prośbę Zosik chociaż nie ukrywam ze mnie korci
Bardzo dziękuję za uszanowanie prośby Zosik.
Niechęć do sterylizacji jednej z kolorowych tłumaczony jest zaawansowanym wiekiem...rzeczywiście wydaje się być wiekowa. Poinformowałam panią o prawidłowym stosowaniu tabletkowej antykoncepcji...więcej nic nie mogę zrobić...przynajmniej na dzisiaj.
Dziękuję wszystkim którzy wypowiedzieli się w tym temacie.
Pani bardzo prosiła żeby podziękować karolink za pieniądze przekazane na leczenie kociaczków.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 708 gości