Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 28, 2013 17:22 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Na razie jeszcze nie otworzyliśmy przed nią jednego pokoju, więc do zwiedzania będzie jeszcze więcej ;)
Myślę, że to niezły pomysł z ograniczeniem terenu.
Tylko, jak ja to zrobię, jak cały czas z nią w łazience nie można siedzieć, a ona tam będzie płakać... Serce by mi pękło.
Muszę pomyśleć, jak to rozwiązać... Może będziemy się zmieniać i każdy będzie chwilę siedział z nią w łazience :mrgreen:

Laleńka jest oblubienicą TŻta. Jak nigdy nie sprzątał kuwety i na każdą kocią kupę krzywi się i mówi, że towarzystwo powyrzuca przez okno (razem ze mną), to kupkę z środka pokoju sprzątał w atmosferze "śmichy-chichy", a na zasikaną poduszkę rzekł "weź no daj mi drugą" :mrgreen:

alessandra pisze:p.s. Ślepaczki załatwiły,że Lalunia będzie na fb naszym :ok:

Dziękujemy!

Edit: Zapomniałam wspomnieć, że lala siedzi na stole i je z TŻtem z jednego talerza... :roll: świat się kończy...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro sie 28, 2013 19:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Może Lalunia skradnie serca Wasze i zostanie na zawsze :kotek: za to trzymam mocne kciuki :ok: a ci do ograniczenia przestrzeni to może zamiast łazienki ograniczyć jej przestrzeń do pokoju w którym najczęściej siedzicie? Łatwiej bedzie chyba ze pokój jest bardzo duży
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw sie 29, 2013 11:39 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Zosik pisze:Na razie jeszcze nie otworzyliśmy przed nią jednego pokoju, więc do zwiedzania będzie jeszcze więcej ;)
Tylko, jak ja to zrobię, jak cały czas z nią w łazience nie można siedzieć, a ona tam będzie płakać... Serce by mi pękło.

niekoniecznie, jesli będzie miała zabawki na czas, kiedy jestescie w pracy, kiedy nie ma kto jej pilnować

Edit: Zapomniałam wspomnieć, że lala siedzi na stole i je z TŻtem z jednego talerza... :roll: świat się kończy...

Zosik, jesli macie jakis mały pokój, to byłaby lepsza opcja, coby sie mała nie pogubiła-poza tym kiepska sprawa karmić Tż w łazience :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sie 29, 2013 11:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.68, Trabant[*]

kotika pisze:Przedstawiam dawne zdjęcie Gucia i jedno z ostatnich.

Obrazek Obrazek

kotika , to niepojęte, że w takim stanie udało sie malutkiemu uratować oczka -naprawdę wspaniała robota :ok:

alessandra

Post » Czw sie 29, 2013 11:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

dla przypomnienia - lista sierpniowa

1. Mały dzikusek ObrazekObrazekObrazek
dt Zosik
-leczenie/zabieg
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155905

2.Kotki dwa Obrazek
pod opieką Zosik
-leczenie
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155747

3.Kotki dwa dt pinokio_
-zabieg usunięcia oczek
wątek :

4. Jula dt lidka02
-diagnostyka po usunięciu oczka-neurochirurg
Ostatnio edytowano Śro wrz 11, 2013 16:11 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Czw sie 29, 2013 12:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

propozycja na wrzesień

1. koteczka Obrazek
tdt holly_dolly szukamy dt od października
-leczenie
wątek: viewtopic.php?f=13&t=156147&p=10068212#p10068212

alessandra

Post » Czw sie 29, 2013 17:06 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Dziekujemy za liscik i pozdrowienia :1luvu: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sie 29, 2013 17:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

alessandra pisze:
Zosik pisze:Na razie jeszcze nie otworzyliśmy przed nią jednego pokoju, więc do zwiedzania będzie jeszcze więcej ;)

niekoniecznie, jesli będzie miała zabawki na czas, kiedy jestescie w pracy, kiedy nie ma kto jej pilnować

Zosik, jesli macie jakis mały pokój, to byłaby lepsza opcja, coby sie mała nie pogubiła-poza tym kiepska sprawa karmić Tż w łazience :mrgreen:

Małych pokoi u nas deficyt... Są tylko dwa raczej większe, niż małe ;)
TŻ ma stałe pory karmienia, więc może siedzieć w łazience pomiędzy posiłkami :mrgreen:
Poszliśmy za radą, mała buszuje najpierw po łazience. Ale serce nie pozwala mi jej tam trzymać zbyt długo... i potem wychodzi na salony... Słaba jestem :roll:
Ale wczoraj nie było już ani jednej wpadki!
Dzisiaj do południa podobno też nie (z relacji TŻta tak wynika, bo mnie nie było w domu).
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt sie 30, 2013 15:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Przechodzimy własnie z Guciem przez dość mało popularny problem: uczynnienie gruczołu łzowego po usunięciu gałi ocznej. Ponieważ jeszcze kilka dni temu nie byłam taka mądra i o mało nie dostałam zawału serca, pomyślałam, że każdy kto ma kota bez oczu powinien wiedzieć (o ile już nie wie), że coś takiego może się wydarzyć i warto wiedzieć z czym to się je...

link do wątku całej sprawy:
viewtopic.php?f=1&t=155693
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Nie wrz 01, 2013 9:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Nieśmiało podrzucę tutaj do Was.

Z wątku viewtopic.php?f=1&t=156181

ostatniaszansa pisze:(...)biedny jest Tupak nie wie co się dzieje. Tupak będzie miał operacje usunięcia gałki ocznej(...)leczone oczy ma Lili Lou.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie wrz 01, 2013 10:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Agatka nr.3 pisze:Nieśmiało podrzucę tutaj do Was.

Z wątku viewtopic.php?f=1&t=156181

ostatniaszansa pisze:(...)biedny jest Tupak nie wie co się dzieje. Tupak będzie miał operacje usunięcia gałki ocznej(...)leczone oczy ma Lili Lou.

Trzymam kciuki żeby sie wszystko poukładało i dobrze skończyło :ok: Nie wyobrażalne jest jaki człowiek potrafi być obojętny nie udzielając pomocy :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie wrz 01, 2013 12:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Uroczyście informuję, że Ćwirek vel Fryderyk od wczoraj przebywa w swoim nowym domu !!!!!!

Zamieszkał w Warszawie wraz ze swoją Panią - utalentowanym muzykiem o wielkim sercu i szczególnej empatii :)
Od pierszych chwil zachowywał się tam jakby wrócił do własnego domu! Był wyluzowany, mruczał, zwiedzał spokojnie pokój, po czym usadowił się w miejscu przygotowanym specjalnie dla niego (skąd on to wiedział?!) i zabrał się za solidną toaletę...

Jestem arcyszczęśliwa! Jeszcze nie mogę w to wierzyć, bo jak dla mnie, tych dwoje było sobie przeznaczonych...

Nadmieniam, że kot znalazł wreszcie dokładnie taki domek, jakiego potrzebował.....DZIĘKI NASZYM DZIEWCZYNOM - EWEXOXO I ALESSANDRA!
Wyrazy wdziecznosci z mojeje strony za to, że pomyslałyście właśnie o nim, jako kandydacie do tego właśnie domku..... :piwa:

Oby oczywiście wszystko dalej w nowym domku toczyło się tak dobrze jak na początku! ;)
Póki co zostawiłyśmy nowej Pani klatkę wystawową na wszelki wypadek, gdyby początki nie były łatwe, no i oczywiście pozostajemy w kontakcie... :kotek:

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 03, 2013 7:51 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek

.AnnMarie.

Post » Nie wrz 01, 2013 14:28 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

:) a juz się załamałas jakis czas temu,super wieści-śmigaj Ćwirku w nowym domku :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 02, 2013 12:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Aniu, jakże sie cieszę,że tak wlasnie sie poukładało- co myśmy nie czarowały z Eweliną , nawet Joasia po pobycie w szpitalu , przyłaczyła sie do nas z rudym Michasiem -bo wiadomo,że rudymi najlepiej sie czaruje :lol:
Przede wszytskim to zasługa Eweliny - to ona czuwała, szukała -tak bardzo sie cieszę -takiego domku i takiej osoby naprawdę każdy ślepaczek by sobie życzył :dance:
To naprawdę wyjątkowa adopcja -dzis już wiemy,że nawet niemożliwe jest wykonalne :ok:
Chyba imie Fryderyk zostanie?- jest takie akurat ...muzyczne :D :wink:

wszystkiego najlepszego dla Pani i dla Ćwirka Obrazek

względem porad, wsparcia osób doświadczonych, zawsze zapraszamy Panią Ćwirka/Fryderyka do nas -będziemy rade móc taka osobe poznać :D

alessandra

Post » Pon wrz 02, 2013 14:43 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Wczoraj rozmawiałam z Panią Justyną i .....wszystko jest dobrze !!! Jestem zachwycona słysząc, jakie Ona ma podejście do tego kota... Jest niesamowita! Muzycznosć imienia też zauważyła i śmiała się, że do Niej pasuje taki kot hihi

Straciłam już wiarę w to, że znajdziemy dla Frodka dokładnie taki dom, jaki z Martą wymyśliłyśmy dla niego, a tu proszę... Wszystko się zgadza nawet w najmniejszych szczegółach !!!

ps. Proawopodobnie dziś odwiedzę Frodka, bo w tamtym zamieszaniu i emocjach, zapomniałam zabrać dla niego obróżkę feromonową, którą kupiła mu Marta na wyciszenie i ksiażeczkę zdrowia, a sama zapomniałam zabrać swoją bluzę... Cóż, to był zwariowany wieczór ;)
Obrazek Obrazek

.AnnMarie.

[poprzednia][następna]