Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Milena_MK pisze:ja właśnie kombinuję, co tu zrobić, żeby już nie musieć nigdy pracować![]()
teraz jestem na urlopie, ale aż strach myśleć o poniedziałku........ buuuuu....
NatjaSNB pisze:A ja tam wolę pracę niż studia.Niemiło wspominam tamtą ilość nauki. U mnie jakoś nie dało się jak w dowcipach "imprezki, a 2 dni przed sesją nauka" ...
NatjaSNB pisze:A ja tam wolę pracę niż studia.Niemiło wspominam tamtą ilość nauki. U mnie jakoś nie dało się jak w dowcipach "imprezki, a 2 dni przed sesją nauka" ...
Bellemere pisze:Ło matko, na stypendium to ja się niestety nie załapię
Pracowałam przez długi czas w czasie studiów, w niektóre popołudnia i weekendy, ale zrezygnowałam przez kombinacje byłej już szefowej. Dziewczyny tam pracujące, w tym ja, dostawały wypłaty obcięte przynajmniej o połowę (!!!) za jakieś bzdury w stylu "Napisałaś w dzienniczku że 11:15-11:30 masz przerwę, ale ja nie wiem, co wtedy robiłaś"... już pomijając sam fakt prowadzenia dzienniczka do zapisywania, kiedy się robiło przerwę w pracy... Rzecz jasna najlepiej robić 12 godzin bez jednej przerwy, co niejednokrotnie się zdarzało.
Od wiosny nie pracuję, z kasą stoję gorzej, ale przynajmniej co miesiąc nie zalewam się łzami, że harowałam jak wół, a dostałam 150zł wypłaty. Bo umowa zlecenie.
Bellemere pisze:Ja na razie mam dwie prace za sobą, jedną tam i jedną wcześniej przez wakacje w call center. I żeby było śmiesznie, to w call center dostałam wypłatę co do grosza, i to całkiem przyzwoitą, mimo że miałam także umowę zlecenie, pracowałam po 6-7 godzin, dostałam trochę ponad minimalną krajową na rękę, nie brutto. A weź tu człowieku w czasie studiów przepracuj w miesiącu prawie 100 godzin i zarób za to 150zł...W umowie miałam 5zł/h, co i tak szczytem marzeń nie jest, no wyszło 1,5zł/h...
Potem miałam jeszcze możliwość pracy w jednym ze sklepów z butami, warunki bardzo fajne, babeczka przemiła, ale został jednak ten strach i napisałam do niej, że rezygnuję...
Luna się już nauczyła, co oznacza ścielenie łóżkamoże Stevo też się zorientuje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Meteorolog1 i 58 gości