Emil Fart i Filip Fant w jednym stali domu - już nie :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2005 21:59

Nie dziękuję, żeby nie zapeszać. :)
Trzymam się Kameo, Filip jest moim lekiem na całe zło. :wink: :lol:
Nie odstępuje mnie na krok i nie pozwala się za długo smucić. :D

Pozdrawiam, a Filipek śle całuski Obrazek
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt sty 07, 2005 22:02

Całuski dla Was obojga :D
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pon sty 24, 2005 13:05

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: ... długo mnie nie było na necie, a jak się pojawiłam to od razu takie wieści...
byłaś dzielna ...jeżu jakie straszne kiedy trzeba podjąć taką decyzję... ściskam cieplutko i baranki od moich dziewczyn przekazuję
Obrazek Kredka & mała Midnor

ochra

Od: Wto lip 27, 2004 13:59

Post » Pon sty 24, 2005 15:42

Witaj Ochra :)
Nie było Ciebie ponad miesiąc, a tu wydarzyło się wiele... Są też radości, ale smutków jakby więcej, a może tylko tak mi się wydaje, bo one zostawiają zawsze większy ślad. :(

Mało piszę teraz o Filipku, ale jak nie piszę to znaczy, że wszystko jest :ok: .
Filip jest kotem bardzo żywiołowym, ale jednocześnie bardzo przytulnym... nie ma z nim żadnych problemów, również (odpukuję :wink: ) zdrowotnych. Jedynie oczka zakraplam raz dziennie i to w zasadzie tak profilaktycznie, bo zalecona kolejna przez dr Garncarza kuracja 10-dniowa się skończyła.
Często siedzi i ogrzewa się na monitorze... tak często, jak siedzę przy komputerze. Przed pójściem spać urządza galopady po całym mieszkaniu, a na drapak wskakuje z takim impetem, że cały się chwieje i co kilka dni muszę na nowo przytwierdzać go (drapaka, nie Filipa :wink: ) do sufitu.
Ostatnio przed snem zabawia, naskakuje czteronóż i gryzie moje ręce przez kołdrę. Ma niesamowicie siną szczękę, dociska jak imadłem, :roll: musze bardzo uważać. Nigdy tak nie robi, gdy podgryza gołą rękę, jest wtedy bardzo ostrożny. No i nikogo się nie boi, każdego z gości przysiaduje domagając się miziania, wsuwając pyszczek pod ręce. :D

Pozdrawiam, a Filip macha łapką po monitorze... do Twoich dziewczyn Ochro. :kotek:

Fraszka

Post » Pon sty 24, 2005 19:01

Fraszka pisze:Mało piszę teraz o Filipku, ale jak nie piszę to znaczy, że wszystko jest :ok: .
Filip jest kotem bardzo żywiołowym, ale jednocześnie bardzo przytulnym... nie ma z nim żadnych problemów, również (odpukuję :wink: ) zdrowotnych. Jedynie oczka zakraplam raz dziennie i to w zasadzie tak profilaktycznie, bo zalecona kolejna przez dr Garncarza kuracja 10-dniowa się skończyła.
Często siedzi i ogrzewa się na monitorze... tak często, jak siedzę przy komputerze. Przed pójściem spać urządza galopady po całym mieszkaniu, a na drapak wskakuje z takim impetem, że cały się chwieje i co kilka dni muszę na nowo przytwierdzać go (drapaka, nie Filipa :wink: ) do sufitu.
Ostatnio przed snem zabawia, naskakuje czteronóż i gryzie moje ręce przez kołdrę. Ma niesamowicie siną szczękę, dociska jak imadłem, :roll: musze bardzo uważać. Nigdy tak nie robi, gdy podgryza gołą rękę, jest wtedy bardzo ostrożny. No i nikogo się nie boi, każdego z gości przysiaduje domagając się miziania, wsuwając pyszczek pod ręce. :D

Fraszko Filipek taki kochany :love:
pozdrawiamy go i Ciebie bardzo mocno :D (Taurus na monitorze tez godzinami przesiaduje, czasami tak dlugo az jego futerko staje sie bardzo gorace i wtedy go sciagam)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon sty 24, 2005 19:19

Bardzo kochany jest mój Filipek. :love:
Kiedy odchodzę od komputera, on szybko zajmuje moje nagrzane miejsce, a ja... tak, jak teraz siedzę na samym brzegu folela. :wink: :lol:

Pozdrawiamy trio Deniskowo-Taurusokwo-Deniskowe. :1luvu:

Fraszka

Post » Pon sty 24, 2005 19:29

I ja też chciałabym pozdrowić Filipka. Nigdy nie zapomnę tej ciemnej mordysi wpychającej sie pod rękę i naszych "rozmów" w samochodzie :D .
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 24, 2005 19:37

MariaD pisze:I ja też chciałabym pozdrowić Filipka. Nigdy nie zapomnę tej ciemnej mordysi wpychającej sie pod rękę i naszych "rozmów" w samochodzie :D .

Dokładnie :D ... rozbraja tym wszystkich, nawet małe dzieci... była dziś u mnie taka 2-letnia sąsiadeczka, aż piszczała do kotka... Filip nikogo się nie boi :lol: ... jeszcze nie spotkałam takiego kota. Miałam to szczęście, że do mnie trafił. :love:

Dziękujemy Mario za odwiedziny i pozdrawiamy bardzo serdecznie. :kotek:

Fraszka

Post » Pon sty 24, 2005 20:27

I ja czule ściskam Filipka, choć nie miałam okazji poznać.
Piękny masz podpis Fraszko, a Zuzia jest prześlicznie ujęta na tej fotografii - jak porcelanowa, delikatna figurynka :) Ja chyba przeoczyłam (może nie miałam wtedy dostępu do netu) informację o tym, że jest za Tęczowym Mostem :cry:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon sty 24, 2005 20:30

A ja widziałam Filipka! :D
To niesamowity kot - za co on tak kocha tych ludzi??? :roll:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Pon sty 24, 2005 20:35

dakota pisze:A ja widziałam Filipka! :D

Może za to samo, co oni jego? I nawet jeśli ktoś nie jest taki jak on, to się bardziej stara dostosować do wielkoduszności (nie umiem w tej chwili znaleźć innego słowa) Filipa?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon sty 24, 2005 20:36

Majorka pisze:I ja czule ściskam Filipka, choć nie miałam okazji poznać.
Piękny masz podpis Fraszko, a Zuzia jest prześlicznie ujęta na tej fotografii. Ja chyba przeoczyłam (może nie miałam wtedy dostępu do netu) informację o tym, że jest za Tęczowym Mostem :cry:

Witaj Majorko :)
Pisałam o tym w moim pierwszym poście na forum pod koniec lipca. Zuzia była moim pierwszym kotkiem i byłyśmy razem przez 10 lat. Gdy odeszła szukałam pocieszenia na kocich stronach i tak trafiłam do Was, a nastepnego dnia przywiozłam do domu Emilka. Nie chce się rozpisywać, bo cały czas trudno mi. :cry:

Filipek i ja pozdrwiamy. :)

Fraszka

Post » Pon sty 24, 2005 20:39

Majorka pisze:

Może za to samo, co oni jego? I nawet jeśli ktoś nie jest taki jak on, to się bardziej stara dostosować do wielkoduszności (nie umiem w tej chwili znaleźć innego słowa) Filipa?

przyznam, że byłam nieco zazdrosna...
chyba bym chciała takiego wielkodusznego kota :wink:
Obrazek

dakota

Post » Pon sty 24, 2005 20:41

W okazywaniu uczuć jest bardzo podobny do psa, żeby mógł kręciłby ogonem, a przy tym nie stresuje się tak bardzo, jak większość kotów. :D

Fraszka

Post » Pon sty 24, 2005 20:44

Fraszka pisze:

W okazywaniu uczuć jest bardzo podobny do psa, żeby mógł kręciłby ogonem, a przy tym nie stresuje się tak bardzo, jak większość kotów. :D

tak bardzo? :lol:
ja byłam bardziej zestresowana niż on... :lol:
Obrazek

dakota

[poprzednia][następna]