KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezydentki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 27, 2013 11:44 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

trochę martwi mnie najmniejszy z maluchów :( , ma nastroszoną sierść, znacznie odstaje wyglądem od swoich braci, wygląda jak szczurek :(

edit: tak naprawdę to ja nawet nie wiem w jakim one są wieku :oops: , niestety żaden wet w Bielsku nie zna się za bardzo na małych kotach
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto sie 27, 2013 23:01 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

mam imiona dla maluchów :mrgreen:

największy będzie miał na imię Bambo

średni będzie miał imię Bingo

najmniejszy będzie miał imię Bongo

imiona wymyślił Kornel jeden z chłopców, którzy znaleźli kociaki pod balkonem w kartonie
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto sie 27, 2013 23:18 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

wciąganie zmiksowanego kurczaka z marchewką :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kupiłam kolejny worek tym razem 10l

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto sie 27, 2013 23:36 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

zapraszam po pakiety ogłoszeń, każdy grosz się przyda :ok: viewtopic.php?f=27&t=150484
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob sie 31, 2013 12:38 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

issey32 skrobiesz tekst dla maluchów? najmniejszy ma na imię Bongo, średni to Bingo i największy to Bambo
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob sie 31, 2013 15:53 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

śliczne czarnuszki, a imiona bardzo oryginalne. Tylko ja bym sie chyba myliła.
Jak bede w Białymstoku to kupie Ci pelet. Za 20 kg zapłacisz 17 zł. nie wiem na ile to bedzie litrow. Chyba na czterdziesci jak dobrze myślę. Mnie worek idzie na tydzien, to Tobie powinno wystarczyc na miesiąc, albo oi dłużej.
Dobra z Ciebie opiekujnka Sylwia, gratulacje, udało sie wychowac malenstwa - ZUCH!. :ok:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Sob sie 31, 2013 16:02 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

pinokio_ pisze:śliczne czarnuszki, a imiona bardzo oryginalne. Tylko ja bym sie chyba myliła.
Jak bede w Białymstoku to kupie Ci pelet. Za 20 kg zapłacisz 17 zł. nie wiem na ile to bedzie litrow. Chyba na czterdziesci jak dobrze myślę. Mnie worek idzie na tydzien, to Tobie powinno wystarczyc na miesiąc, albo oi dłużej.
Dobra z Ciebie opiekujnka Sylwia, gratulacje, udało sie wychowac malenstwa - ZUCH!. :ok:

imiona wymyślił Kornel jeden z dzieciaków, które znalazły maluchy pod balkonem

żal się będzie z nimi rozstawać
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie wrz 01, 2013 7:24 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

A Ty, Sylwia, je odróżniasz? :)

Zdjęcia będą jeszcze jakieś, czy robić z tych, co są? Może jakieś ujęcia z bliska i żeby na zdjęciu był tylko kotek, tzn, żeby było zbiżenie. Choć to pewnie trudne przy takich urwisach, jak się rozbiegają we wszystkie strony świata.

One będą zaszczepione? Mają książeczki?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie wrz 01, 2013 7:44 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

Dziewczyny, poczytajcie jaki maluszek: viewtopic.php?f=1&t=156167
Sylwia, Twoje, to były już prawie pełnoletnie przy tej maliźnie. :lol:

issey32

Post » Nie wrz 01, 2013 9:13 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

issey32 pisze:Dziewczyny, poczytajcie jaki maluszek: viewtopic.php?f=1&t=156167
Sylwia, Twoje, to były już prawie pełnoletnie przy tej maliźnie. :lol:

w kartonie pod balkonem razem z tymi trzema czarnuszkami, które mam teraz na tymczasie były jeszcze 4 ślepe kilkudniowe maluszki (3 rude i 1 bury), niestety podjęłam decyzję o ich uśpieniu ['], nie dałabym rady ich odchować :(

issey32 nad zdjęciami cały czas pracuję, ale zrobienie dobrych zdjęć czarnym rozbieganym rozrabiakom graniczy z cudem :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie wrz 01, 2013 9:16 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

issey32 pisze:A Ty, Sylwia, je odróżniasz? :)

Zdjęcia będą jeszcze jakieś, czy robić z tych, co są? Może jakieś ujęcia z bliska i żeby na zdjęciu był tylko kotek, tzn, żeby było zbiżenie. Choć to pewnie trudne przy takich urwisach, jak się rozbiegają we wszystkie strony świata.

One będą zaszczepione? Mają książeczki?

w czwartek Bambo, Bingo i Bongo zostali odrobaczeni, mają założone książeczki, mam zamiar ich zaszczepić o ile fundusze mi na to pozwolą :twisted:

issey32 na żywo nie mam problemu z odróżnieniem maluchów na zdjęciach Bambo i Bingo są bardzo podobni do siebie :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie wrz 01, 2013 16:33 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

Sylwia, Twoja sytuacja jest zupełnie inna niż ta z podlinkowanego przeze mnie wątku i podjęta przez Ciebie decyzja jak najbardziej racjonalna. Zwłaszcza, że mieszkasz na trudnym terenie.

Trzej muszkieterowie, czyli Bingo, Bambo i Bongo
Trzej muszkieterowie, to trójka czarnych, słodkich kocich urwisów, które znalezione przez dzieci, same, bez pomocy nie dałyby rady przeżyć. Teraz zdrowe, odchowane, z pełnymi brzuszkami oczekują na najlepsze domki, które zapewnią im bezpieczny kącik u siebie.
Maluchy są wesołe, energiczne a w głowie im tylko zabawa, jedzenie i spanie. Ogromna ciekawość i chęć poznania otaczającego świata, czyni z tych małych muszkieterów wdzięczny obiekt do obserwacji w ich codziennych zmaganiach.
Kocurki są odrobaczone, mają książeczki zdrowia, wzorowo korzystają z kuwety.
Obrazek

issey32

Post » Pon wrz 02, 2013 22:05 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

issey32 pisze:Sylwia, Twoja sytuacja jest zupełnie inna niż ta z podlinkowanego przeze mnie wątku i podjęta przez Ciebie decyzja jak najbardziej racjonalna. Zwłaszcza, że mieszkasz na trudnym terenie.

Trzej muszkieterowie, czyli Bingo, Bambo i Bongo
Trzej muszkieterowie, to trójka czarnych, słodkich kocich urwisów, które znalezione przez dzieci, same, bez pomocy nie dałyby rady przeżyć. Teraz zdrowe, odchowane, z pełnymi brzuszkami oczekują na najlepsze domki, które zapewnią im bezpieczny kącik u siebie.
Maluchy są wesołe, energiczne a w głowie im tylko zabawa, jedzenie i spanie. Ogromna ciekawość i chęć poznania otaczającego świata, czyni z tych małych muszkieterów wdzięczny obiekt do obserwacji w ich codziennych zmaganiach.
Kocurki są odrobaczone, mają książeczki zdrowia, wzorowo korzystają z kuwety.
Obrazek

issey32 bardzo dziękuję za tekst :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto wrz 03, 2013 6:33 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

Widziałam ten pień na własne oczy. Jak Marek go przytachał na 2 pietro? Ekologiczny drapak :ok:
A maluszki są takie wychuchane. ze o jo joj(???). Kocyki, poduszeczki, piłeczki, rozmaite zabawki. Oj, miały szczescie.
Dzieki tym kotkom Sylwia edukuje połowe osiedla dzieci, ktore nic a nic nie umieją bawic sie z kotkiem, baaaa, nawet trzymac nie potrafią poprawnie. Pielgrzymki do jej mieszkania na okrągło. Z jednej strony to dobrze, bo rodzice, widac po tych dzieciach, ze nie tłumaczą nic a nic, a kto wie, czy nie tłumaczą inaczej niz potrzeba.
A dodatkowo łapie kotki osiedlowe i tacha na sterylizaje. No i pracuje nasza Sylwia troszeczke.

"Pochwaliłam" Cie troszke, nie gniewaj sie :ok:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw wrz 05, 2013 20:34 Re: KOCIE DZIECIAKI U MNIE NA DT zdjęcia str. 2, foch rezyde

pinokio_ pisze:Widziałam ten pień na własne oczy. Jak Marek go przytachał na 2 pietro? Ekologiczny drapak :ok:
A maluszki są takie wychuchane. ze o jo joj(???). Kocyki, poduszeczki, piłeczki, rozmaite zabawki. Oj, miały szczescie.
Dzieki tym kotkom Sylwia edukuje połowe osiedla dzieci, ktore nic a nic nie umieją bawic sie z kotkiem, baaaa, nawet trzymac nie potrafią poprawnie. Pielgrzymki do jej mieszkania na okrągło. Z jednej strony to dobrze, bo rodzice, widac po tych dzieciach, ze nie tłumaczą nic a nic, a kto wie, czy nie tłumaczą inaczej niz potrzeba.
A dodatkowo łapie kotki osiedlowe i tacha na sterylizaje. No i pracuje nasza Sylwia troszeczke.

"Pochwaliłam" Cie troszke, nie gniewaj sie :ok:

całe szczęście pielgrzymki do mojego mieszkania się skończyły, bo zaczął się rok szkolny :twisted: , najbardziej wytrwały w przychodzeniu i najbardziej rozumny i kochający zwierzaki jest 11-letni Kornel, który mi dziś powiedział, że w przyszłości zostanie weterynarzem

a popołudniami mam zajęcie :D , odbieram z przedszkola 3-letniego chłopca, w czwartki mam wolne i wtedy biegam na łapanki kotek wolno żyjących, dziś udało mi się złapać kolejną kotkę na sterylkę :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

[poprzednia][następna]