Na carskim dworze - Traktor i Pączek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 14:43 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Koty schowały. :oops:
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

Post » Nie sie 25, 2013 12:26 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Już któryś raz z kolei w wolny dzień, taki jak dzisiaj, obie pannice budzą mnie na śniadanie: ja grzecznie wstaję, sypię chrupek i wracam w objęcia Morfeusza. A kiedy już zasnę z powrotem przychodzą budzić TŻa i TŻ sądząc, że przespałam porę karmienia, uslużnie dosypuje im jedzenia. :ryk:
ObrazekObrazek

sia

Post » Nie sie 25, 2013 14:16 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Mądre koty :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 25, 2013 19:00 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Bardzo mądre :D
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie sie 25, 2013 19:49 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Czasem zbyt mądre. :lol:
Ale już uczuliłam TŻa żeby ignorował ich krzyki. :oops: Tylko że on ma miękkie serduszko, więc trudno mi uwierzyć, że to nawoływanie Katji "Miaaaaaau, głoooodząąąą mnieeee", nie zrobi na nim wrażenia. :lol:
ObrazekObrazek

sia

Post » Pon sie 26, 2013 5:29 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

sia pisze:Czasem zbyt mądre. :lol:
Ale już uczuliłam TŻa żeby ignorował ich krzyki. :oops: Tylko że on ma miękkie serduszko, więc trudno mi uwierzyć, że to nawoływanie Katji "Miaaaaaau, głoooodząąąą mnieeee", nie zrobi na nim wrażenia. :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Figaro52

Post » Wto wrz 24, 2013 17:32 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Ty koniara, to Tobie też daję znać:

Tara - fundacja prowadząca schronisko dla koni - jest w tarapatach. na koncie siedzi im ZUS i wciąga całą gotówkę na pokrycie długu, a idzie zima, trzeba zrobić zapasy jedzenia. dlatego zrzucamy się na 600 kostek siana - jedna kosztuje 3,20 zł.
pomożecie? :kotek:

viewtopic.php?f=21&t=155387
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto paź 01, 2013 13:35 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Żyjemy. :) Kabel od aparatu mam wrażenie przepadł na dobre. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

Katja jest jeszcze żarłoczna niż zwykle. :twisted: Kradnie nieopatrznie pozostawione na wierzchu kromki chleba lub obgryza bochenek, okazuje wielkie zainteresowanie suchym makaronem, znajomym wyciąga kanapki i pączki z plecaków. :lol: Miauczy okropnie, jak tylko zaburczy jej w brzuszku albo poczuje jedzenie. I tak czasem sobie siedzimy, ja jej odmiaukuję, ona mi, TŻ puka się w czoło...

Eli tradycyjnie praktycznie nie schodzi z kolan. Nauczyła się spać w łóżku, póki co tylko w nogach. Nie chudnie, i na szczęście nie grubnie. :oops: Może dlatego, że tunelik z piłeczką absorbuje ją od miesięcy. Najlepszy koci zakup w tym roku. :mrgreen:

Zdrowe są nasze baby i wesołe. Futrzą się na zimę i przestały tak okrutnie sierścić wszystko wokół, hurra. :mrgreen:
ObrazekObrazek

sia

Post » Wto paź 01, 2013 14:14 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

same dobre wieści -bardzo się cieszę

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto paź 01, 2013 18:52 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

:ok: :1luvu: :1luvu:

Figaro52

Post » Śro paź 02, 2013 17:31 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

sia pisze:Żyjemy. :) Kabel od aparatu mam wrażenie przepadł na dobre. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

Katja jest jeszcze żarłoczna niż zwykle. :twisted: Kradnie nieopatrznie pozostawione na wierzchu kromki chleba lub obgryza bochenek, okazuje wielkie zainteresowanie suchym makaronem, znajomym wyciąga kanapki i pączki z plecaków. :lol: Miauczy okropnie, jak tylko zaburczy jej w brzuszku albo poczuje jedzenie. I tak czasem sobie siedzimy, ja jej odmiaukuję, ona mi, TŻ puka się w czoło...

Eli tradycyjnie praktycznie nie schodzi z kolan. Nauczyła się spać w łóżku, póki co tylko w nogach. Nie chudnie, i na szczęście nie grubnie. :oops: Może dlatego, że tunelik z piłeczką absorbuje ją od miesięcy. Najlepszy koci zakup w tym roku. :mrgreen:

Zdrowe są nasze baby i wesołe. Futrzą się na zimę i przestały tak okrutnie sierścić wszystko wokół, hurra. :mrgreen:

Newcia też się coraz ładniej ofutrza, za to Stary łysieje :/ (od choroby, nic na to nie poradzimy).

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro paź 02, 2013 19:11 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

A jak pięknie będą linieć na wiosnę :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro paź 02, 2013 20:02 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

sia pisze:Już któryś raz z kolei w wolny dzień, taki jak dzisiaj, obie pannice budzą mnie na śniadanie: ja grzecznie wstaję, sypię chrupek i wracam w objęcia Morfeusza. A kiedy już zasnę z powrotem przychodzą budzić TŻa i TŻ sądząc, że przespałam porę karmienia, uslużnie dosypuje im jedzenia. :ryk:

:ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro paź 02, 2013 22:08 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

Sunshine, proszę ja ciebie, daj się nacieszyć wyczyszczoną z sierści kanapą. :lol:
ObrazekObrazek

sia

Post » Czw paź 03, 2013 10:15 Re: Na carskim dworze - czujemy się dobrze

pozwolę sobie tutaj też wkleić i poszukać pomocy, kotki są w tym samym miejscu z którego zabierałam Katję, też rude i szykletki, pewnie jakaś rodzina

jessi74 pisze:bardzo proszę o pomoc ! kocica i piątka maluchów , około 7-8 tygodniowych na działkach w Szymanowie pod Wrocławiem, pilne, w nocy są już prawie ujemne temperatury, maluchy strasznie głodne i biedne, jak narazie zdrowe :roll:
ja miałam w domu panleukopenię, nie mam mozliwości przetrzymania nawet
proszę, uratujmy je, nawet po jednym możemy je przywozić, dwa malce są o pięknym rudym umaszczeniu, więc szybko się wyadoptują, dwa śliczne czarnuszki ,
ja na końcu zabiorę kotkę do sterylizacji

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]