Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 23, 2013 13:42 Re: Steven ♥

Jedźcie do weta, który ma lampę wooda. Łysy placek może być oznaką grzybicy.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt sie 23, 2013 13:50 Re: Steven ♥

tajdzi pisze:Jedźcie do weta, który ma lampę wooda. Łysy placek może być oznaką grzybicy.

Dzięki za sugestię tajdzi. Na szczęście nie jest to duże [nie powiększa się też póki co], jest na głowie między uszami, brak ran, strupków itd. Nie ma tego w innych miejscach na szczęście. Oby to nie było nic groźnego. Faf ma 7 lat, jest niewychodzący.
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Pt sie 23, 2013 14:00 Re: Steven ♥

Możliwe, że będzie w nocy szalał, jak się obudzi to pomęcz go zabawą, żebyś sama mogła spać :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pt sie 23, 2013 14:17 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Możliwe, że będzie w nocy szalał, jak się obudzi to pomęcz go zabawą, żebyś sama mogła spać :D

Pogonię go, bo nie pośpię inaczej coś czuję. Obudził się chwilę temu.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 23, 2013 14:39 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:
felin pisze:Niestety, śpią grzecznie po obu stronach na wysokości pasa mniej więcej - zdechnąć można z gorąca; nie wspominając o komforcie spania, bo zajmują większość wyrka :mrgreen:

Omg, jak Ty się z boku na bok przewracasz w nocy! Ja się wiercę okrutnie, za każdym razem jak zmieniam pozycję mam unieruchomioną głowę, bo Stevo leży mi na włosach, a w momencie jak się poruszam zaczyna głośno mruczeć. Co się odsunę z poduszką on za mną.

No mam z tym pewne problemy, bo panowie kocurowie ważą circa 6.5 kilo każdy :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sie 23, 2013 20:39 Re: Steven ♥

felin pisze:
Sylvanas pisze:
felin pisze:Niestety, śpią grzecznie po obu stronach na wysokości pasa mniej więcej - zdechnąć można z gorąca; nie wspominając o komforcie spania, bo zajmują większość wyrka :mrgreen:

Omg, jak Ty się z boku na bok przewracasz w nocy! Ja się wiercę okrutnie, za każdym razem jak zmieniam pozycję mam unieruchomioną głowę, bo Stevo leży mi na włosach, a w momencie jak się poruszam zaczyna głośno mruczeć. Co się odsunę z poduszką on za mną.

No mam z tym pewne problemy, bo panowie kocurowie ważą circa 6.5 kilo każdy :wink:

Jej, to dwa klocki masz! Jest co tulić. Ciekawe ile Stevo będzie ważył, chyba będzie dość spory...
Jestem padnięta, pospałabym, ale chyba muszę się jeszcze zabawić z pewnym kotem...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 23, 2013 20:41 Re: Steven ♥

Jeśli chcesz w nocy spać, to nie masz wyjścia :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt sie 23, 2013 20:46 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Jeśli chcesz w nocy spać, to nie masz wyjścia :D

Ciekawe, które z nas odpadnie pierwsze, hmm...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 23, 2013 20:49 Re: Steven ♥

Hahaha, to życzę powodzenia, żeby to Steven pierwszy padł!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt sie 23, 2013 21:00 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Hahaha, to życzę powodzenia, żeby to Steven pierwszy padł!

Dobrze by było! Póki co wyczuwam kupala, więc lecę sprawdzać łapy, żeby się nie powtórzył wczorajszy incydent.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 23, 2013 21:14 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:
felin pisze:
Sylvanas pisze:

Jej, to dwa klocki masz! Jest co tulić. Ciekawe ile Stevo będzie ważył, chyba będzie dość spory...
Jestem padnięta, pospałabym, ale chyba muszę się jeszcze zabawić z pewnym kotem...

Mam trzy - wszyscy tyle ważą 8)
I aktualnie jeszcze potwora mojej mamy na wakacjach; ale on taki bardziej " "kompaktowy" - tylko 5.5 kilo waży :wink:

felin

Post » Pt sie 23, 2013 21:20 Re: Steven ♥

felin pisze:
Sylvanas pisze:
felin pisze:
Sylvanas pisze:

Mam trzy - wszyscy tyle ważą 8)
I aktualnie jeszcze potwora mojej mamy na wakacjach; ale on taki bardziej " "kompaktowy" - tylko 5.5 kilo waży :wink:

Duuuże dzieciaczki masz nono! felin gdzie można zobaczyć Twoich podopiecznych?
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 23, 2013 21:27 Re: Steven ♥

Nie mamy wątku na forum. Poniekąd specjalnie.
Mogę najwyżej podeslać zdjęcia na prywatnego maila, bo przez forum nie da się podpiąć zalączników.

felin

Post » Sob sie 24, 2013 6:26 Re: Steven ♥

felin pisze:Nie mamy wątku na forum. Poniekąd specjalnie.
Mogę najwyżej podeslać zdjęcia na prywatnego maila, bo przez forum nie da się podpiąć zalączników.

Spróbuję posłać PW.

Jak to jest, że nawet w sobotę budzę się tak wcześnie... Steven przestawił mi zegar biologiczny! Lecę nakarmić kociwo, zrobić kawkę w filiżance i oszamać jakiegoś croissanta. Przydałoby się zakupić żwirek. Steve lubi ten z drewnianych wałeczków. Dobrze się spisuje i dla mnie jest wygodny w użytkowaniu też. A po 10ej do weta, ech!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Sob sie 24, 2013 7:17 Re: Steven ♥

A jak ten łysy placek wygląda? Duży? Mój Bazyl miewa takie czasami.
W I części mojego wątku dałam foty: viewtopic.php?f=46&t=151833 (mój drugi post na tej stronie).
Podobne?
My byliśmy u weta, wyrwał kilka włosków, coś tam zbadał... mówił, że to raczej podczas zabawy z siostrą stracił czuprynkę :mrgreen: Skóra była biała, zero czerwonego, nie drapał się, a sierść szybciutko odrosła. Od tamtej pory pojawiły się jeszcze 2 czy 3 podobne łysinki w innych miejscach (zawsze na pyszczku) i zawsze skóra biała, nie swędziało i szybko odrastało. Szczerze mówiąc do tej pory zastanawiam się, czy faktycznie to Tośka tak go urządza... bo innych wyjaśnień na to nie mam :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

[poprzednia][następna]