Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - ZNALAZŁA DOM !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 21, 2013 16:45 Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - ZNALAZŁA DOM !

Nie wierzę , że zakładam ten temat :D ale jest to stan tzw. wyższej konieczności ,
przesuwam na bok swoje sprawy i zakładam 8O wątek adopcyjny.

Oto historia :
Otóż zadzwonił do mnie dziś mój dobry znajomy i prosi o pomoc w poszukiwaniu domu dla kici, znajdy z ostatnich dni.
Maleństwo ma około 6 tygodni. Jest biało-burą dziewczynko-kruszynką.
Koteczkę w bardzo złym stanie , skrajnie odwodnioną i porzuconą blisko ruchliwej szosy niedaleko Kęt, znalazł
mój znajomy - lekarz z zawodu , co szczęśliwie dało kici szansę przeżyć, dzięki
jego pomocy nie umarła już pierwszego dnia po znalezieniu.
Kosteczki całe, nic jej nie potrąciło na szczęście , ale odwodniona była na maksa.
Już ledwo się czołgała, cud , że jej nic na placek nie rozjechało.

A było to tak :
W zeszłym tygodniu Pan Adam odwiedzał swoją rodzinę , jechał sobie spokojnie autem, aż tu nagle
na poboczu no ujrzał coś małego, puchatego i niezdarnie pełzającego
przy szosie - konsternacja , cóż ma zrobić człowiek ?
Pan Adam jako człowiek przez duże C zatrzymał się natychmiast .
Nie mógł zostawić maleństwa w potrzebie, ani też nie umiał udawać , że właściwie nic na tej szosie nie widzi.
Zatrzymał się jak mówiłam natychmiast , równie szybko i bez wahania zabrał
kociaka ze sobą, a potem brawurowo ratował bąblą przed zgonem - miała mała farta, że
zatrzymała wóz z lekarzem. :D :ok:

Dzięki fachowej pomocy kotka stanęła na nogi.
Pan Adam już dziś chwalił mi się zdjęciami "małej autostopowiczki" :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czego szukamy teraz ?
Szukamy domu dla kici.
U Pana Adama z racji wykonywanego zawodu i częstych podróży służbowych między miastami, kotka zostać po prostu nie może .
Proszę wyłączcie opcję pytań , a dlaczego , a może mógłby itp.
Pan Adam nie może mieć kota, ale kotka może znaleźć na pewno cudowny dom.
Kotka jest malutka, potrzebuje więc karmy dla kociąt , odrobaczenia, szczepień itd. - wizyty u
weterynarza dopiero przed nią, ale obecny Dom Tymczasowy
czyli Pan Adam - wyraził chęć opłacenia sterylizacji kotce, gdy tylko dojrzeje do zabiegu
.

Chętnych do adopcji, proszę o pisanie do mnie na e-mail - przekażę wtedy bezpośredni numer telefonu do tymczasowego posiadacza tego małego, cudnego gżdacza :D
Kotka jest do obejrzenia i odbioru w Kętach :arrow: ale dla fajnego domku istnieje
możliwość dowozu w rozsądnym promieniu :wink:

W sprawie ewentualnej adopcji
piszcie proszę bardzo na mój e-mail prywatny, albowiem ja na forum rzadko jeszcze ( póki co ) wpadam.
Będzie mi łatwiej sprawdzać skrzynkę e-mail wieczorem i odpisywać na ewentualne e-maile.

Oczywiście będę też ogłaszać małą na portalach ogłoszeniowych - równorzędnie z akcją tutaj.

Mam nadzieję, że już niedługo będę mieć więcej czasu na forumowanie - bo tęsknie za wami ludzie kochani :D
No a za pewnym kotem zwanym Rysia to już tęsknie tak, że ho , ho i za Marudką też .
:oops:
Ostatnio edytowano Sob sie 24, 2013 16:08 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sie 22, 2013 5:45 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - Kęty - dowoz

Po przeczytaniu tego wpisu, o rzeczonej Kotce myśli się najcieplej jak można, jak niemal już o swojej.
Ale podobnie jak pan Adam nie mogę zapewnić jej bytu pod swoim dachem :(
Takie sześciotygodniowe urocze maleństwo, wdzięczne za łaskawy los na pewno dostarczy mnóstwo radosnych chwil swojemu przyszłemu opiekunowi.
s.

sas

Od: Śro sty 02, 2013 16:39

Post » Czw sie 22, 2013 9:42 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - Kęty - dowoz

Mam nadzieję sas , że uda Ci się kiedyś w końcu zaprosić pod swój dach jakąś uroczą kotkę. Może warunki życia na tyle Ci się zmienią, iż będzie to możliwe.
Życzę Ci tego bo dzielenie życia z kotem to absolutna podróż w krainę baśni i obcowanie z naturalnym pięknem.

A wracając do mojej małej "Autostopowiczki" to okazuje się , że jest bardzo rezolutna i wszędobylska oraz ciekawska.
Jej tymczasowy opiekun będzie dziś w Krakowie, więc będę miała nieco więcej informacji, np. jaki charakter się zapowiada się u naszej , małej sierotki.
Strach pomyśleć co się stało z jej rodzeństwem i mamą.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw sie 22, 2013 21:01 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - Kęty - dowoz

Mam wieści z pierwszej ręki, mała zostanie dziś odrobaczona , ma lekki katarek, w sobotę wizyta u weterynarza i koordynacja działań dla zdrowia naszej małej rezolutki.
Je mała autostopowiczka - a nawet wcina jak smok , człowieka się nie boi, bada otoczenie jak zdobywca świata.

Kobitka jednym słowem będzie co się zowie. Nie żadna tam ciocia klocia.
Miła , ładna , przymilna, ciekawska, lubi "pogadać" wymienia poglądy kocio - ludzkie :D

Bąbel ma dobrze w domku tymczasowym jeśli chodzi o opiekę i leki , czas szwankuje z racji obowiązków zawodowych Pana Adama - więc potrzeba domu dla niej , który będzie ciut więcej czasu miał dla kota na początek . Może większa ilość domowników rozkładających siły, a nie jeden ratownik , który robi co może aby było dobrze ;) a podróżować musi między miastami.

Szukamy nadal - zwarci i gotowi.
Jak kotka miała farta przy ruchliwej drodze trafić na człowieka - przez duuuże C ! - to teraz ten fart jej nie opuści.

Dooomku, dooomku - zjaw się.
Obrazek

Rozsyłajcie wici o fajowej kici ! :ok:

Monika_Krk

Post » Pt sie 23, 2013 7:11 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - Kęty - dowoz

Monika_Krk pisze:Mam nadzieję sas , że uda Ci się kiedyś w końcu zaprosić pod swój dach jakąś uroczą kotkę. Może warunki życia na tyle Ci się zmienią, iż będzie to możliwe.
Życzę Ci tego bo dzielenie życia z kotem to absolutna podróż w krainę baśni i obcowanie z naturalnym pięknem.

A wracając do mojej małej "Autostopowiczki" to okazuje się , że jest bardzo rezolutna i wszędobylska oraz ciekawska.
Jej tymczasowy opiekun będzie dziś w Krakowie, więc będę miała nieco więcej informacji, np. jaki charakter się zapowiada się u naszej , małej sierotki.
Strach pomyśleć co się stało z jej rodzeństwem i mamą.

Monika_krk, nie rzecz w "warunkach życia", ale to zostawmy :)

A może jej rodzeństwu powiodło się właśnie lepiej a bidula jedna została....

Trzymam kciuki, a po niedzieli po powrocie popytam znajomych.
s.

sas

Post » Pt sie 23, 2013 21:04 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - Kęty - dowoz

sas pisze:(...)
s.

:ok:

Monika_Krk

Post » Sob sie 24, 2013 16:06 Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - ZNALAZŁA DOM.

Monika_Krk pisze:
s.

Obrazek

Kociak znalazł dom u znajomych - doświadczony "kotolubny" - z kotką rezydentką, która zaakceptowała małą
"autostopowiczkę" . :D :D :D

Monika_Krk

Post » Sob sie 24, 2013 16:27 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - ZNALAZŁA DOM !

Moniczka super szybka akcja. :ok: :ok: :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob sie 24, 2013 18:00 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - ZNALAZŁA DOM !

Oby tak KAZDE kocie znalazlo domek w takim tempie:(

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Sob sie 24, 2013 19:54 Re: Około 6 tygodniowa koteczka szuka domu - ZNALAZŁA DOM.

Monika_Krk pisze:
Monika_Krk pisze:
s.

Obrazek

Kociak znalazł dom u znajomych - doświadczony "kotolubny" - z kotką rezydentką, która zaakceptowała małą
"autostopowiczkę" . :D :D :D

Super! Dobra robota!
To mozemy sobie pogratulowac ;)

sas