Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 21, 2013 23:24 Re: Gniezno - "kocurek z klatki" jedzie do DT do Torunia!

Felis domesticus pisze:Moi kochani!Dziś wieczorem moje dziecko stwierdziło, że skoro mały Marcepan tak serdecznie je dziś rano( no, powiedzmy koło południa) powitał, jakby znali się od dawna,a pół dnia mrucząc wylegiwał się temuż dziecku "na rączkach" to nie wyobraża sobie oddania go komukolwiek, bo "przecież on już jest domownikiem!". Faktycznie, obserwując go, widzę, że "jest na swoim".Oj! Jeśli komuś uczynię ten zaszczyt i powierzę Marcepana, to będzie to musiała być bardzo zaufana osoba, o ile w ogóle rozważymy taką możliwość.I jeszcze jedna rzecz; o ile KulekPompulek, czyli Vito Corleone, jak go trafnie nazwała Bagienka, dyscyplinuje wszystkie kociaste i psice, tak małemu pozwala wejść sobie na głowę,w przenośni i dosłownie. Słuchajcie, ja tego nie ogarniam mentalnie; przybyły dwa koty do" pięciokociej", nie licząc kocich kolegów gromadki, a w ogóle tego nie widać!?

He,he,he...,czyli kocio ma szanse zostac u was na Ds? :lol: :lol: :lol:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw sie 22, 2013 12:19 Re: "Kocurek z klatki" - Marcepan - w DT w Toruniu!

Felis domesticus :kitty: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ile radości ma człowiek czytając takie wspaniałe wieści z domku :ok:

:piwa: Za Marcepanka :kotek: oby DT zdecydował zostać DS :ok: :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Czw sie 22, 2013 18:14 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - D(prawie)S w Toruniu! :)

Moi Kochani! Wobec faktu, że Marcepanek bezproblemowo i błyskawicznie zaakceptował dom, ludzi i resztę zwierza( z wzajemnością), oficjalnie oświadczam, że rodzina nam się powiększyła o nowego członka! Mapi dopełni formalności i zamknie wydarzenie kocia na fb.

Felis domesticus

Od: Sob lip 13, 2013 10:33

Post » Czw sie 22, 2013 19:06 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - D(prawie)S w Toruniu! :)

Felis domesticus pisze:Moi Kochani! Wobec faktu, że Marcepanek bezproblemowo i błyskawicznie zaakceptował dom, ludzi i resztę zwierza( z wzajemnością), oficjalnie oświadczam, że rodzina nam się powiększyła o nowego członka! Mapi dopełni formalności i zamknie wydarzenie kocia na fb.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :catmilk: Marcepanku Ty szczęściarzu :ok:

Felis domesticus , prosimy o zdjęcia :mrgreen: :kotek: Marcepanka w nowym domku :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Czw sie 22, 2013 20:24 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Ale wiadomość! :mrgreen:
Gratuluję cudnego nowego domownika! :kotek: Dołączam głaski dla farciarza Marcepanka. :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw sie 22, 2013 20:30 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Śledziłam uważnie wydarzenie na fb.
Bardzo się cieszę, że znalazł domek :) :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sie 23, 2013 10:38 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

I ja cieszę się ogromnie, że Marcepanek już we własnym wspaniałym domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Że jednak się udało :D
Kociu :1luvu: , żyj szczęśliwie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Sob sie 24, 2013 16:54 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Kot w DS - przenioslam na NASZE KOTY - opowieści o rezydentach
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob sie 24, 2013 20:20 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Moi kochani! W związku z dzisiejszymi wydarzeniami w domu, z udziałem Marcepana i dwóch małych kocich kolegów( którzy "z marszu" przypadli mu do serca), kocio otrzymał od swej ciotki, a matki tychże kolegów drugie imię, w pełni oddające jego naturę - Marcepanek Chuliganek.

Felis domesticus

Post » Sob sie 24, 2013 22:55 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Felis domesticus pisze:Moi kochani! W związku z dzisiejszymi wydarzeniami w domu, z udziałem Marcepana i dwóch małych kocich kolegów( którzy "z marszu" przypadli mu do serca), kocio otrzymał od swej ciotki, a matki tychże kolegów drugie imię, w pełni oddające jego naturę - Marcepanek Chuliganek.

:mrgreen: :kotek: :1luvu: :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto sie 27, 2013 17:59 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

No nie wiem, czy takie fajne wiesci, ze Felis bez wizyt PA adoptuje pare kotow miesiecznie, majac juz spore stado. Czy ktos wie, jak spore? Wlasnie sie stara o kolejnego kota. A dopiero co wziela Kuleczke z Bilgoraja. Jak jestem w glebokim bledzie, chetnie przeprosze.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Wto sie 27, 2013 22:43 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Arcana! 1. Ile mam zwierza w domu, pisałam wielokrotnie, widocznie Ci to umknęło, podobnie zresztą było podczas organizacji podróży Pana Kuleczki, uwagi Twoje świadczyły o tym, że śledzisz ten wątek bardzo pobieżnie.2. Pierwsze słyszę, żebym wzbraniała się przed wizytą PA. 3. Najlepiej będzie, jeśli do mnie po prostu przyjedziesz, rozważ to proszę, ja Cię zapraszam,a narazie skontaktuj się proszę z Bagienką.

Felis domesticus

Post » Śro sie 28, 2013 6:15 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Pisalas kiedys, ze masz 5 kotow, 2 psy i czesto na stanie koty znajomego (na prawach domownikow). I deklarujesz przygarniecie kolejnego.
Czyli teraz masz 7 kotow, 2 psy, a ile obecnie tych "na prawach domownikow"?
Felis, to zawsze jest niepokojące, gdy ktos w krotkim czasie bierze kota za kotem. Dzieki za zaproszenie, mam nadzieje, ze wizyta wyjasni watpliwosci. Gdyby byla planowana w weekend, to moge sie dolaczyc. Do Torunia zawsze chetnie wpadam :)

Arcana

Post » Śro sie 28, 2013 8:05 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Arcana!Zaproszenie oczywiście nadal aktualne. Przeczytaj proszę moją ostatnią wypowiedż w wątku "Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi".Co do czwórki kocich kolegów( o czym też pisałam, że często hula po domu dziesiątka kotów, jako argument dla zarzucających mi błędną decyzję przy rezygnacji z adopcji Tymka forumowiczów), o których pytasz, zjawiają się u mnie na czas wyjazdu ich człowieka regularnie parę razy w miesiącu, bo z racji swoich obowiązków zawodowych tylko tak mogę dać im na ten czas opiekę. Na prawach domowników oznacza, że mogą swobodnie korzystać z domu, a nie przeczekują np. zamknięte w łazience. Koty się znają długo i nie ma konfliktów, inaczej z przykrością musiałabym pomocy odmówić, ale i tak znalazłabym kogoś innego do opieki na ten czas.To tyle gwoli ścisłości.

Felis domesticus

Post » Śro sie 28, 2013 14:41 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

I jeszcze dodatkowa informacja; z Mapi podpisana została normalna umowa adopcyjna i z woli obu stron utrzymujemy kontakt.

Felis domesticus

Post » Śro sie 28, 2013 19:02 Re: Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

Felis domesticus pisze:Arcana!Zaproszenie oczywiście nadal aktualne. Przeczytaj proszę moją ostatnią wypowiedż w wątku "Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi".Co do czwórki kocich kolegów( o czym też pisałam, że często hula po domu dziesiątka kotów, jako argument dla zarzucających mi błędną decyzję przy rezygnacji z adopcji Tymka forumowiczów), o których pytasz, zjawiają się u mnie na czas wyjazdu ich człowieka regularnie parę razy w miesiącu, bo z racji swoich obowiązków zawodowych tylko tak mogę dać im na ten czas opiekę. Na prawach domowników oznacza, że mogą swobodnie korzystać z domu, a nie przeczekują np. zamknięte w łazience. Koty się znają długo i nie ma konfliktów, inaczej z przykrością musiałabym pomocy odmówić, ale i tak znalazłabym kogoś innego do opieki na ten czas.To tyle gwoli ścisłości.

Czyli do Twoich rezydentow sztuk 7 doliczamy 4 kolegow (nie pisalas dotad ile) i dwa psy. I starasz sie o kolejne koty. Na jakiej powierzchni masz to stadko?
Sorry, ja jestem nieufna, bo mam kotke od zbieraczki. Interesuja mnie tylko konkrety. ;)

Arcana

[poprzednia][następna]