Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bellemere pisze:Koty się dzielą na podniebne i naziemneJeśli Steven lubi chodzić po meblach, a podłoga jest be, to rośnie Ci podniebna kicia
ab. pisze:Szajka też z tych podniebnych inaczej nadrzewnych jest.
Skoki na siatkę, karnisz i drzwi to norma![]()
Świetny kotek mamziba
PumaIM pisze:Można oczywiście budować specjalne kocie konstrukcje podsufitowe: http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,9438 ... 3.html?i=0
ab. pisze:
Świetny kotek mamziba
izka53 pisze:No , wreszcie mogę pisać - uuuffffff![]()
0,7 kg to kurczaczek zupełnieGucio , jak trafił do mnie miał ok 3 mies i ważył 2,3 kg, a przy drugim szczepieniu już 2,9. Teraz ma dwa lata i sporo ponad 6 / zimą , jak chorował. miał 6,3 /. I nie jest ani ciut tłusty, z góry jak się patrzy, to miednica wyłazi. Więc ok 5-kg Pietruszka jest dla mnie kruszynką
PumaIM pisze:To zależy od konstrukcji, wielkości szkieletu - bywają takie, co nigdy poza 3 kg nie wyjdą, a niektóre rosną ogromne i ważą nawet i 12 kg. Ja mam dwa średniaczki - drobny Funio 4 kg i całkiem spory Tadzik ponad 5 kg, obaj mają ponad 3 lata. Tadzik jest przy tym "kot na metry" - jak się wyciągnie, to pół kanapy albo szerokość tapczana zajmuje
Bellemere pisze:Ale za to jaki uśmiechnięty!
Bellemere pisze:U nas był na początku problem z robakami, prawdopodobnie załapała jeszcze od matki, mimo odrobaczania co miesiąc na przemian różnymi środkami nie chciało cholerstwo odpuścić. Dopiero aniprazol zadziałał, nawet nie wiem, co to były za robale, bo w kupce nic nie było, tylko jej z dupki wyłaziły co jakiś czaswięc weterynarzowi mogłam je tylko opisać, jak wyglądały itp.
Wet poradził mi też, żeby przy odrobaczaniu pilnować, czy kupki są regularnie oddawane - jakby się kotek przytkał, to zabite robale zostałyby wewnątrz i mogłyby zacząć wydzielać jakieś toksyny, a to bardzo niebezpieczne. W razie czego polecił kilka kropel parafiny do pyszczka, ale przy tym trzeba uważać, żeby się kot nie zachłysnął , bo taka substancja w płucach to kolejne problemy...
Bellemere pisze:To trzymam kciuki, żeby się nic nie pojawiło, bo to nieprzyjemne i dla kota, i dla człowieka, a fe
Użytkownicy przeglądający ten dział: zuza i 134 gości