prosze podpisz i podaj dalej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 15, 2013 8:57 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw sie 15, 2013 9:00 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

dziekuje, juz zerkam i tworze e maila :)
P.D. Poniewaz musze wysmarowac wiadomosc po ang. musze zaczekac na pomoc kumpeli, bede informowac :)

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Czw sie 15, 2013 16:11 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

znalazlam PETA po hiszpansku, zaoszczedze kolezance czasu i napisze list, prosze o kciuki, bo nie wiem co robic...jakie mam mozliwosci...

czarnykapturek

Post » Czw sie 15, 2013 17:46 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

Napisalam, wyslalam, nie spodziewam sie duzo...siedze i wyje, bo bezsilnosc....

czarnykapturek

Post » Czw sie 15, 2013 18:01 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

Moja droga nie trać nadziei. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Czw sie 15, 2013 18:09 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

lenka* pisze:Moja droga nie trać nadziei. :ok:

dziekuje...i przepraszam...za wscieklosc...wiele fundacji mi nie odpisalo, wiele fundacji nie oddzwonilo (dzwonilam, i byl tekst:nie ma pani, ktora sie tym zajmuje, nie wiemy co zrobic, nie, nie, nie ma sensu...)
Jak czlek jest sam, i cos probuje i wszedzie zakazy...troche sie zalamuje.
Nie , ja sie nie poddaje, tak czy siak pisemko odgorne bedzie, chociaz zeby zaistnialo w aktach.
Ja sie pytam: po co kraj podpisuje ustawy (zdaniem adwokata NIE LEGALNE), po co te cale UNESCO, UE. Po co to cale gadanie, po co tyle fundacji, po co powolany Pan Zwierzchnik Do Spraw Ochrony Zwierzat, KTORY MI PISZE, ZE DZICZKI SA ZABIJANE, BO TAK. Bez argumentow (nie stanowia problemu dla zdrowia publicznego :!: A TYLKO WTEDY, WEDLUG UNESCO I PRAWA HISZPANSKIEGO MOGA BYC POZBAWIONE ZYCIA!!!!), bez podania paragrafow prawnych (szukaj sobie w Prawie Ochrony Zwierzat, PRZEDZIERAJ SIE CZLEKU prze paragrafy).
Zale sie?byc moze...
przepraszam

czarnykapturek

Post » Czw sie 15, 2013 18:43 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

Nie przepraszaj,przekuj ten żal w kły i pazury. :wink: Te koty liczą na Ciebie. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Czw sie 15, 2013 19:16 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

uf, dziekuje!!! mam nadzieje, ze wkrotce na Miau pojawi sie wpis WYGRANA...poki co :ok:

czarnykapturek

Post » Pt sie 16, 2013 15:36 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

PETA....dzis otrzymalam odpowiedz..takiej jakiej sie spodziewalam, i zaczynam powoli dochodzic do wniosku, ze to chyba ze mna jest cos nie tak 8)
PETA pisze, ze jesli zauwaze zwierze w niebezpieczenstwie, powinnam sie skierowac do organizacji pro (co juz zrobilam), do Najwyzszego Pana Weterynarza I Jego Technikow (co juz zrobilam), lub na policje (no...tego nie zrobilam, bo to oni wlepiaja mandaty....)
Przegladam papiery raz jeszcze, bo kurka moze cos przgapilam...AL JAK BYK jest napisane w prawie zwierzat ze (Art.2.2.e)
zabronione jest : No facilitarles la alimentación necesaria para su normal desarrollo (czyli glodzenie, nie karmienie, tu chodzi o wszystkie zwierzeta), a jak UM ZABRANIA dokarmiac zwierzeta wonlozyjace i naklada na karmicieli kary...czy to jest glodzenie?
Czy glodzenie, zwierzat moze prowadzic do migracji kolonii na tereny bardziej niebezpieczne (zabroniono jest to przez UNESCO), czy nie wolno zabijac ZDROWYCH ZWIERZAT tylko dlatego, ze nie ma dla nich miejsca w schroniskach (UNESCO), czy to nie UM powinnien byc odpowiedzialny za kotrole kolonii, kastracje, leczenie itd. (UNESCO)
Juz wiem, ze papierkiem z UNESCO mozna sobie wytrzec pupe, zas o czynnikach wyzej wymienionych DECYDUJA TECHNICY WETERYNARYJNI ZATRUDNIENI W UM. tyle.
ONI dzialaja zgodnie z prawem, tzn.nie karmia, bo poco, i zabijaja (oczywiscie bez bolu...).
Co zas do dekretu UM, nic sie nie da zrobic, bo...tak.
O, i tyle sie dowiedzialam.
Zal.

czarnykapturek

Post » Pt sie 16, 2013 15:42 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

A może spróbowałabyś napisać petycję na change.org? Nigdy nie wglebialam się w sposób działania tej strony ale widzę, że jest bardzo popularna, może to by cos pomogło? Każdy na FB mógłby przekazać i poszłoby w świat :)
Obrazek

jojosmb

Od: Pt kwi 13, 2012 3:42

Post » Pt sie 16, 2013 15:58 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

jojosmb pisze:A może spróbowałabyś napisać petycję na change.org? Nigdy nie wglebialam się w sposób działania tej strony ale widzę, że jest bardzo popularna, może to by cos pomogło? Każdy na FB mógłby przekazać i poszłoby w świat :)

dziekuje, poszukam, sprobuje...mozna zrobic jeszcze kilka rzeczy...dzis poprosilam, w e mailu, zeby pan weterynarz powiedzial mi jasna, czy prawo inaczej sie odnosi do zwierzat domowych, i tych z ulicy, i jesli tak, to dlaczego, i zeby mi sie przedstawil, bo pisze z osoba anonimowa, a musze kolekcjonowac wszelkie dokumenty...

czarnykapturek

Post » Sob sie 17, 2013 20:34 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

A myślałaś o tym żeby napisać do UNESCO i zapytać ich co masz robić w tej sprawie, bo jakby ich dokumenty nie działają?
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Sob sie 17, 2013 21:22 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

vivien pisze:A myślałaś o tym żeby napisać do UNESCO i zapytać ich co masz robić w tej sprawie, bo jakby ich dokumenty nie działają?

nie, jeszcze tego nie zrobilam...ale bede dzialac!!! :ok:

czarnykapturek

Post » Sob sie 17, 2013 21:23 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

za jakiekolwiek pomysly jestem bardzo wdzieczna....

czarnykapturek

Post » Pon sie 19, 2013 18:31 Re: blagam o pomoc...adwokaci, znawcy prawa UE

Kibicuję Ci bardzo :ok:
i podziwiam!
Mało kto by się porwał...
Myślę, że każde takie działanie, choćby pozornie nieskuteczne, jest przysłowiową kroplą drążącą skałę.
I że z czasem tych kropel będzie coraz więcej...
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]