POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 29, 2013 0:32 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

WROCŁAW
Witam, potrzebuję pilnie domku tymczasowego lub stałego (jeśli umie się zająć) dla kociaka.
Mały wałęsał się dziś w nocy po ulicy, nigdzie nie było śladu matki. Jutrzejsze upały by go wykończyły, więc nocuje u mnie.
Na moje oko jest to kocurek i ma ok.4-5tyg (ale nie jestem pewna, bo nigdy nie miałam do czynienia z tak małym kotem). Je samodzielnie, ale bardzo niezdarnie się porusza. Jeszcze nie wiem jak wygląda jego kupa.
Bury pręgowany, z początkami świerzbu - poza tym wygląda na zdrowego. Zna człowieka i nie boi się go.
U mnie może zostać najpóźniej do wtorku.

densu04

Od: Sob lip 16, 2011 17:31

Post » Pon lip 29, 2013 18:20 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Łódź - pilnie potrzebuję dt dla Typowego Dwupaka!
tymczasowa klatka w piwnicy nie była na zawsze...
oto on, który szuka:
Obrazek Obrazek
oto ona, która szuka:
Obrazek Obrazek
jutro szczepienie
a potem... nie wiem
jeśli nic nie znajdę w najbiższych dniach - pojadą do schroniska
... i to wcale nie jest mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro sie 07, 2013 22:59 PILNE - potrzebny dom tymczasowy dla 3-tygodniowych kociąt

Witam,
szukam domu tymczasowego dla czterech okolo 3tygodniowych kotkow.

jakis czas temu zauwazylismy ze na naszej dzialce (w Kielczowie kolo Wroclawia) okocila sie kotka. z poczatku wygladalo na to ze normalnie sie nimi zajmuje i je karmi, pozniej przestala sie pokazywac, az skonczylo sie na tym ze mozna bylo ja zobaczyc od czasu do czasu w okolicy naszej dzialki, a male wygladaly na zostawione same sobie. jesli nawet je dalej karmi, to zaglada do nich chyba tylko raz dziennie. w poniedzialek kupilam mleko dla niemowlat, wyjelam kotki z legowiska, przemylam je, wyczyscilam oczy i nakarmilam. mialy apetyt, ale byly oslabione, dwojka dosc apatyczna, jeden mial mocno zaropiale oko ktore wygladalo bardzo zle. we wtorek zanioslam kotki do weterynarza. okazalo sie ze sa zupelnie zdrowe, tylko wyglodzone i z tego powodu oslabione. wg weterynarza nalezy po prostu porzadnie je dokarmic. niestety nie mam mozliwosci zabrania maluchow do siebie, wiec musialam odwiezc je na miejsce. nie maja tam zlych warunkow (jak na taka sytuacje), leza wyscielonym kartonie, sa w cichym, zamknietym pomieszczeniu (ale przy ziemi w drzwiach jest luka wiec kotka gdyby sie zjawila trafi do nich) - dopoki nie znajde im chocby domu tymczasowego to musi niestety wystarczyc. dzis bylam u nich, nakarmilam mlekiem przez strzykawke, dolaczylam tez troche papki z obiadku Bobovity, byly tak glodne ze rzucaly sie na to wszystko. wygladaja juz lepiej, troche sie zaokraglily, sa bardziej zywotne i widac ze przybylo im energii.

niestety poza zajmowaniem sie nimi ok 2-3godzin dziennie niewiele moge dla nich zrobic. oprocz karmienia codziennie przemywam im oczy rumiankiem i zakraplam kroplami ze swietlikiem. byc moze gdyby sytuacja sie przedluzala lub pogorszyla moglabym wziac do siebie jednego kotka na pare dni, co oczywiscie nie jest zadnym wyjsciem z sytuacji... pilnie szukam dla nich
domu tymczasowego / stalych opiekunow. wrzucilam ogloszenie na FB na paru kocich fanpejdzach i swojej tablicy, wrzuce to ogloszenie jeszcze na jakies fora.
a oto zdjecie kotkow:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 08, 2013 12:37 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wydzieliłam wątek

Malwa23

Od: Śro sie 07, 2013 22:21

Post » Czw sie 08, 2013 7:36 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Podobno lepiej jest przemywac oczka swietlikiem, a nie rumiankiem.

Domek dla malentasow potrzebny :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw sie 08, 2013 10:47 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Malwa, warto też założyć wątek z prośbą o pomoc na podforum Koty,
zagląda tam więcej ludzi.
Fajnie, że zajęłaś się kociakami :1luvu:
Trochę niepokoi mnie ta luka w drzwiach; gdy kocięta zaczną wychodzić z kartonu, to mogą uciec z pomieszczenia,
albo może do nich wleźć np. kuna czy lis (nie wiem, jak duży jest ten otwór).
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sie 08, 2013 12:31 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dzieki za odpowiedzi :) zaraz przekleje ten post do podforum Koty.
otwor w drzwiach jest nieduzy i przysloniety z zewnatrz kawalem blachy wiec go nie widac. na razie zostawiam ten otwor gdyby kotka mogla do nich wejsc jesli sie pojawi. na razie kotki sa male i siedza w glebokim kartonie, ale jak podrosna bede te drzwi zatykac. tego chyba sie najbardziej boje na chwile obecna, ze za pare dni beda coraz bardziej mobilne i jeszcze gdzies odbiegna i sie zgubia lub cos im sie stanie:/

co do oczu, przemywalam do tej pory tylko kroplami ze swietlikiem, wet powiedzial ze rumianek tez moze byc.

aha, plec kociakow nieznana, wet ocenil ze mozna bedzie ja okreslic dopiero w przyszlym tygodniu.

dzisiaj podjade do nich zajrzec, napisze co i jak i wrzuce jakies lepsze zdjecia ;)

Malwa23

Od: Śro sie 07, 2013 22:21

Post » Sob sie 10, 2013 14:12 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam!

Poszukuję domu tymczasowego we WROCŁAWIU dla około półrocznej kotki. Kotka została znaleziona kilka miesięcy temu w lesie i szybciutko wydana nowemu właścicielowi po uprzednim doprowadzeniu do "stanu użytkowania". Niestety, właścicielowi się odwidziało i do wtorku chce pozbyć się kota. Ja niestety nie mogę się nią zająć, ponieważ wynajmuję pokój, a współlokatorzy i właściciel nie zgadzają się na trzymanie tu zwierząt.

Kotka jest bezproblemowa. Zdrowa, lubi ludzi, kuwetkuje, wszystko z nią super.

Bardzo proszę o szybką pomoc!!!

Mój numer telefonu: 796766688 Asia

MidnightB

Od: Sob sie 10, 2013 14:07

Post » Sob sie 10, 2013 19:01 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

WARSZAWA- prośba o dom tymczasowy
Młoda kotka z trójką niespełna 3 tyg. kociaków. nie mogę ich rozdać, mimo, że mam chętnych-są za małe. Kocia mama i jej dzieci znajdują się na zewnątrz we wnęce (1.5 metra w dole), bez dachu nad głową. szukam kogoś kto zapewni im na 3-4 tygodnie schronienia. dorzucę się do leków, szczepień, karmy.

JagodaP

Od: Pt sie 09, 2013 21:58

Post » Sob sie 10, 2013 20:05 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

JagodaP pisze:WARSZAWA- prośba o dom tymczasowy
Młoda kotka z trójką niespełna 3 tyg. kociaków. nie mogę ich rozdać, mimo, że mam chętnych-są za małe. Kocia mama i jej dzieci znajdują się na zewnątrz we wnęce (1.5 metra w dole), bez dachu nad głową. szukam kogoś kto zapewni im na 3-4 tygodnie schronienia. dorzucę się do leków, szczepień, karmy.

Załóż osobny (nowy) watek na podforum KOTY viewforum.php
więcej osób tam zajrzy.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto sie 13, 2013 17:44 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Szukam DT dla małej koteczki z kk.
W tej chwili przebywa w lecznicy, ale nie może tam być w nieskończoność.
Obrazek
W obrębie woj. pomorskiego mogę zapewnić transport.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sie 17, 2013 9:13 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Muszę oddać 2 koty ( kocur i kotka ) 8 lat z powodu wyjazdu. Sprawa jest bardzo pilna wyjazd we wtorek. Ubolewam bo nie mogę zabrać ich ze sobą. Proszę o kontakt 881 570 294 Kraków

Lusia70

Od: Pt sie 16, 2013 20:36

Post » Sob sie 17, 2013 15:43 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Lusia70 pisze:Muszę oddać 2 koty ( kocur i kotka ) 8 lat z powodu wyjazdu. Sprawa jest bardzo pilna wyjazd we wtorek. Ubolewam bo nie mogę zabrać ich ze sobą. Proszę o kontakt 881 570 294 Kraków

Trochę późno zaczęłaś szukać im domu 8O
I co po wtorku ?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt sie 23, 2013 15:00 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

3-miesięczna kotka potrzebuje domku tymczasowego, a konkretnie dachu nad głową :roll:.
panienka jest z tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=155870

aktualnie przebywa wciąż na wsi na dworze! A podrażnienia na uszach i wyłysienia są prawdopodobnie (na 80%) powstałe przez oparzenia słoneczne... Kicia jest słaba, ma końcówkę kociego kataru, odrobaczona, przed szczepieniami ochronnymi (wet zdecydował, że można z tym jeszcze poczekać, gdyż organizm jest zbyt osłabiony).

Ktokolwiek, cokolwiek?
Zagłębie i Śląsk.

Obrazek

Obrazek

Nevra

Od: Sob gru 24, 2011 1:12

Post » Śro wrz 04, 2013 21:19 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

WARSZAWA!! Bardzo potrzebny DT viewtopic.php?f=13&t=156330

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

Post » Czw wrz 12, 2013 19:47 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!! Pomorskie!

Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla bezdomnej kotki porzuconej przez matkę. Kotka przebywa obecnie w piwnic, gdzie niestety nie ma nawet dostępu światła. Mała walczy o życie, jest wycieńczona.

Więcej w temacie: viewtopic.php?f=13&t=156582

Kontakt: Irmina 668-192-532

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

[poprzednia][następna]