WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2013 11:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

michalinadzordz pisze:Dziewczyny zajrzyjcie proszę - ważne! Pani szuka pomocy w łapaniu kotek dokarmianych przez siostrę. Skontaktowała się z nami przez fb i trochę tam piszemy, ale to nie ja dysponuję klatkami i środkami, jednak warto pomóc... nie chcę się rządzić, więc jeśli możecie coś konkretnego odpowiedzieć, to odpiszcie w wątku lub przez fb

viewtopic.php?f=1&t=155578

:!: :!: :!:

na Pałuckiej skończył sie limit talonów, nowe talony prawdopodbnie będą przyjmować we wrześniu, ja mogę 1 września pojechać po talony
spytam pani Eli czy może pomóc w łapaniu , bo się deklarowała w razie konieczności , ale klatki na razie mamy pozajmowane

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie sie 11, 2013 19:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Czarna u mnie dostała na imię Szarlotka (chociaż powinna być Tiramisu). Jest bardzo proludzka - wywalona albo uciekinierka. Ma syndrom kociaka, bo uwielbia ciumkać i ssać rękę. Nie gryzie, nie drapie. Jest dość spokojna. Uwielbia siedziec obok. Z kotami miłości nie ma, ale nie buczą, nie syczą, nie tłuką się. Kuweta 100%. Jedzenie 150%. Ma około 8-9 miesięcy. Czekamy na ruje, albo za tydzień-dwa ciachamy.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie sie 11, 2013 22:08 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:
michalinadzordz pisze:Dziewczyny zajrzyjcie proszę - ważne! Pani szuka pomocy w łapaniu kotek dokarmianych przez siostrę. Skontaktowała się z nami przez fb i trochę tam piszemy, ale to nie ja dysponuję klatkami i środkami, jednak warto pomóc... nie chcę się rządzić, więc jeśli możecie coś konkretnego odpowiedzieć, to odpiszcie w wątku lub przez fb

viewtopic.php?f=1&t=155578

:!: :!: :!:

na Pałuckiej skończył sie limit talonów, nowe talony prawdopodbnie będą przyjmować we wrześniu, ja mogę 1 września pojechać po talony
spytam pani Eli czy może pomóc w łapaniu , bo się deklarowała w razie konieczności , ale klatki na razie mamy pozajmowane

A ta klatka która była u Asi jest już znowu u Ciebie Gosiu? I jak w ogóle sytuacja z klatką - łapką? Ja zadzwonię do tej Pani i zapytam o szczegóły. Możesz na naszym fb przeczytać moją rozmowę z tą Panią, z tego co zrozumiałam, schronisko chciało wysterylizować te koty i nawet pożyczało klatkę, ale łapał się domowy kot.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie sie 11, 2013 22:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

nie, Asia nie kontaktowała się ze mną w sprawie zwrotu klatki - ale to jest klatka do przetrzymania kota

klatkę łapkę ma chyba obecnie Agness78 /lub Agnieszka od Figaro52 ( w trakcie łapania na Kowalu lub na Księżu Małym)
ja mam klatkę na sznurek - ale pożyczam ją pani która pisała na naszego maila
klatkę tozowską czarną ma ulv

jessi74

Post » Pon sie 12, 2013 9:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

turkawka pisze:Czarna u mnie dostała na imię Szarlotka (chociaż powinna być Tiramisu). Jest bardzo proludzka - wywalona albo uciekinierka. Ma syndrom kociaka, bo uwielbia ciumkać i ssać rękę. Nie gryzie, nie drapie. Jest dość spokojna. Uwielbia siedziec obok. Z kotami miłości nie ma, ale nie buczą, nie syczą, nie tłuką się. Kuweta 100%. Jedzenie 150%. Ma około 8-9 miesięcy. Czekamy na ruje, albo za tydzień-dwa ciachamy.

Obrazek

ale śliczna :-) taka jak moja Bibi :-) a skąd ty ją wytrzasnęłaś?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon sie 12, 2013 16:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:nie, Asia nie kontaktowała się ze mną w sprawie zwrotu klatki - ale to jest klatka do przetrzymania kota

klatkę łapkę ma chyba obecnie Agness78 /lub Agnieszka od Figaro52 ( w trakcie łapania na Kowalu lub na Księżu Małym)
ja mam klatkę na sznurek - ale pożyczam ją pani która pisała na naszego maila
klatkę tozowską czarną ma ulv

ja miałam na myśli właśnie tą do przetrzymania, żeby Pani mogła przetrzymać kotki bo zabiegu u siebie w domu, a nie żebyśmy my je zabierały do siebie

zadzwoń do mnie Gosiu jak będziesz mogła ;)

michalinadzordz

Post » Śro sie 14, 2013 22:05 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

I jeszcze trochę od malca :)
Amelka odkąd nie ma z nami koteczka odżyła i jest znowu przytulaśna i kochana :) nie smuci się, dużo je :D
A u malucha same dobre wieści :) dostał od Państwa bezpieczną obrożę (samootwierającą się)
z numerem telefonu, jakby odszedł za daleko od domu :) póki co zwiedza ogród na smyczy,
ukochał szczególnie też swojego nowego Pana i z nim głównie śpi :) z Felusiem już się pokochały,
liże malucha, bawią się i śpią razem :) jak Falkowi już jest dość i chce pospać, a mały go zaczepia,
to dostanie z łapki, ale to rzadko :)

i tu zdjęcia :) twarz Pana zasłoniłam, bo nie wiem, czy bym mogła udostępniać jego wizerunek :D ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

michalinadzordz

Post » Czw sie 15, 2013 19:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

bazarki:
viewtopic.php?f=20&t=155741

viewtopic.php?f=20&t=155738

viewtopic.php?f=20&t=155742

proszę o podanie numeru konta, gdzie mają płynąć wpłaty, bo kupujący już są!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sie 15, 2013 19:47 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

dziewczyny może miałybyście do pożyczenia klatkę łapkę:
viewtopic.php?f=13&t=155746
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Czw sie 15, 2013 20:10 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Dziewczyny mam pytanie, chociaż domyślam się jaka jest odpowiedź... Państwo, którzy adoptowali tego malca, którego zdjęcia wrzuciłam powyżej, dziś znaleźli kotka w lesie, maluszek z zaawansowanym KK, podobno oczy wyglądają jakby były porozrywane, na oczach były muchy i larwy. Obawiam się, że jest bardzo zarobaczony, skoro robale zżerały go od zewnątrz. Nie wiem czy przed podawaniem antybiotyków można odrobaczać, a obawiam się, że robale mogą go zabić nawet kiedy wyleczony zostanie KK. Dziś nie dało rady przez święto iść do weterynarza, ale jutro z rana Państwo tam z nim pójdą. Obawiają się o zdrowie swoich kotków, zwłaszcza maluszka, który jest u nich od tygodnia oraz o koszt leczenia. Czy jeśli zatrzymaliby maluszka na czas leczenia, jest jakakolwiek szansa na DT dla niego u Wrokotów? Bardzo Was proszę o rady. Jutro Pani ma do mnie dzwonić, a ja nie wiem co powiedzieć... Jeśli stan będzie bardzo zły, to nie wiem czy nie lepsza będzie eutanazja niż śmierć z zarobaczenia :(

michalinadzordz

Post » Czw sie 15, 2013 20:15 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Misia a ten domek o którym pisałaś ? kota w takim stanie na pewno trzeba izolować od innych kotów, zwłaszcza małych
robaczyca jest groźna, ale nie zawsze śmiertelna , trzeba dać mu szansę
jaka jest sytuacja wwe Wrokotach to wiesz :wink:

jessi74

Post » Czw sie 15, 2013 21:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:Misia a ten domek o którym pisałaś ? kota w takim stanie na pewno trzeba izolować od innych kotów, zwłaszcza małych
robaczyca jest groźna, ale nie zawsze śmiertelna , trzeba dać mu szansę
jaka jest sytuacja wwe Wrokotach to wiesz :wink:

wiem... domek o którym pisałam dostał cynk i czekam na odpowiedź, problem w tym, że mały chory, głównie rozbija się o to gdzie on może być na czas leczenia

michalinadzordz

Post » Pt sie 16, 2013 8:43 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Obrazek

malutka dziewczynka zabrana ze schroniska niestety przegrała :( już była poprawa i nagle bardzo się pogorszyło, tyle dobrze że się nie męczyła bardzo :(
dzisiaj została zawieziona na UP na sekcję , muszę wiedzieć co było przyczyną

Żegnaj Malutka , tak mi przykro że nie mogłam Ci pomóc :( :( do pudełeczka z ciałkiem włożyłam kwiatki, niech wszyscy którzy będą ją oglądać na sekcji wiedzą że nie była anonimowa, miała domek, mimo że tylko przez dwa tygodnie.... :(

jessi74

Post » Pt sie 16, 2013 8:49 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

:cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 16, 2013 8:53 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:Obrazek

malutka dziewczynka zabrana ze schroniska niestety przegrała :( już była poprawa i nagle bardzo się pogorszyło, tyle dobrze że się nie męczyła bardzo :(
dzisiaj została zawieziona na UP na sekcję , muszę wiedzieć co było przyczyną

Żegnaj Malutka , tak mi przykro że nie mogłam Ci pomóc :( :( do pudełeczka z ciałkiem włożyłam kwiatki, niech wszyscy którzy będą ją oglądać na sekcji wiedzą że nie była anonimowa, miała domek, mimo że tylko przez dwa tygodnie.... :(

Maleńka Truskaweczka [*] miala duzo milosci! Od Ciebie, ode mnie, mojego Tomka i wszystkich ktorzy kochaja koty.
Modlilam sie zeby sie udalo...
Niestety prpzegralysmy, ale Ona miala swoj domek, miala wiele ciepla i doroci.
Gdyby nie Ty Gosiu to odeszlaby szybciej i na pewno bardziej by cieriala.

Bede czekala na wiesci po sekcji.

Zegnaj sliczna krolewno [*] :cry: :cry: :cry:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

[poprzednia][następna]