Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły - już w swoim domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 13, 2013 7:06 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Poszłam wczoraj pod wieczór dać mu saszetkę ale nie było go.
Pewien starszy Pan z pieskami zainteresował się i mówił, że "KTOŚ" chce go wykastrować a przecież "kocurów żyjących na wolności SIĘ NIE KASTRUJE bo sobie nie dadzą rady, tylko kotki się sterylizuje" :(
Skąd takie przekonanie u ludzi ??Powiedziałam, jak kocięta umierają potem w męczarniach, a on na to , że wie o tym ....
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto sie 13, 2013 8:13 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Jagooda pisze:Poszłam wczoraj pod wieczór dać mu saszetkę ale nie było go.
Pewien starszy Pan z pieskami zainteresował się i mówił, że "KTOŚ" chce go wykastrować a przecież "kocurów żyjących na wolności SIĘ NIE KASTRUJE bo sobie nie dadzą rady, tylko kotki się sterylizuje" :(
Skąd takie przekonanie u ludzi ??Powiedziałam, jak kocięta umierają potem w męczarniach, a on na to , że wie o tym ....

Od np. wetów. To oni odradzili kastracje rudego do czasu aż znajdzie mu się domek.

Ten Pan od piesków to jeden z sąsiadów którzy opiekują się naszymi kotami. Sam ma kilka zwierzaków w domu min podrzuconą do piwnicy w zeszłym roku kocią mamę, która na swój koszt wysterylizował. Czarna z ogródka tez została przez niego ciachnięta. To on mi wczoraj powiedział o trikolorce z piwnicy bo jej nosi jedzenie.

Jakby ktoś pomógł logistycznie tym razem w sterylce to on chętny jest. W Koterii cięli czarnulkę. Potrzebuje tylko klatki łapki. Nie pamiętam od kogo ja poprzednio pożyczałam.

Rudy głodny nie chodzi ale jak to nastolatek apetyt ma nienasycony. Zaprzyjaźnił się z czarnula i często razem chodzą. On dzikuska to go ciąga po różnych miejscach.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto sie 13, 2013 11:56 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

LimLim pisze:
Jagooda pisze:Poszłam wczoraj pod wieczór dać mu saszetkę ale nie było go.

Od np. wetów. To oni odradzili kastracje rudego do czasu aż znajdzie mu się domek.

No i to jest jeszcze bardziej karygodne. :evil: Ech... :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sie 14, 2013 11:35 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Znowu miałam telefon dzisiaj, że mój kot sie znalazł, dzieci noszą go na rękach, bawią się z nim.
Okazało się że to nasz rudasek :1luvu:
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Śro sie 14, 2013 12:11 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Strasznie towarzyski jest :lol:

Od rana go nie widziałam ale czarnulki też nie ma.

Chodzilismy wczoraj z TZtem po piwnicach. Kociat nie słychać. Ech może tri ciachnięta jest. Ona jest z dużych kotów. Sąsiedzi myśleli,ze to kocur. Gabaryty by się zgadzały ale futerko nie 8)
Obrazek

LimLim

Post » Śro sie 14, 2013 12:22 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Szykuje się domek. :D Koleżanka sąsiadki majaca jednego kotka weźmie rudzika :D
Obrazek

LimLim

Post » Śro sie 14, 2013 12:23 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sie 14, 2013 12:42 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Teraz czekamy az wróci do ogródka. Czarnula jest a jego nie ma.
Obrazek

LimLim

Post » Śro sie 14, 2013 12:46 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

LimLim pisze:Szykuje się domek. :D Koleżanka sąsiadki majaca jednego kotka weźmie rudzika :D

Byłoby cudownie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tzrymam kciuki :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Śro sie 14, 2013 12:48 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

LimLim pisze:Teraz czekamy az wróci do ogródka. Czarnula jest a jego nie ma.

Ta Pani, która dzisiaj dzwoniła mówiła że jest na Gąbińskiego - było to po 11
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Śro sie 14, 2013 13:07 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Już jest. Capnęłam chłopaka i siedzi u mnie na balkonie. Na razie w kontenerku. Coś go boli :( prawą łopatke ma jakby w smarach. Nasyczał na mnie jak chciałam go wziąć na ręce. Musiałam pójść po kontener i capnąć go za kark. Dziewczyny przyjdą po niego przed 19tą i zawiozą do weta na Dziką.
Obrazek

LimLim

Post » Śro sie 14, 2013 13:58 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Miałam go wypuścić na balkon ale obawiam się,ze jeśli go coś boli to może nie da się ponownie wsadzić do kontenera. Zadowolony nie jest. Trochę popłakuje, trochę burczy wnerwiony. Zagladam do niego. Łapki do miziania daje. Ech aby do 19ej.
Obrazek

LimLim

Post » Śro sie 14, 2013 14:41 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

LimLim pisze:Szykuje się domek. :D Koleżanka sąsiadki majaca jednego kotka weźmie rudzika :D

O rany ale super :ok:
szkoda takiego kota na wolności ....
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 14, 2013 16:50 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

Bardzo się cieszę :piwa:

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Śro sie 14, 2013 18:33 Re: Piękny jasno rudy, ufny i miły na ulicy-pilnie DT,DS W-w

No i kocio pojechał. Najpierw do weta. Niech sprawdzi dlaczego stał się taki niedotykalski.
Obrazek

LimLim

[poprzednia][następna]