♥ Mały Czarny Rozbójnik - Tosia part II ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 13, 2013 9:04 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Dzień dobry wtorkowo!
I jak tam dzisiaj Tosia?
Kuwetka się spodobała kotusi?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sie 13, 2013 10:01 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Aniu jak Tosiulek?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto sie 13, 2013 20:57 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Hej wszystkim!
Co za dzień, szkoda mówić, dopiero teraz mam chwilę, żeby napisać co słychać :wink:
Noc minęła nam dobrze, Tosia się nie posiusiała, ale na razie nie przesądzam sprawy bo nie zdarzało się jej to codziennie, więc jak mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni :twisted:

Parę minut temu natomiast wydarzyło się coś ciekawego. Byłam w kuchni, bo robiłam ciasto, rodzice u siebie a w moim pokoju światło zgaszone. Tosia chodziła i marudziła, raz do mnie, raz do rodziców, chodziła, miauczała i nie wiadomo było czego chce. Dałam jej kabanosik do zabawy, pastę o smaku wątróbki, orzeszki do kulania jej rzucałam - nic nie działało. W końcu, skończyłam swoje sprawy w kuchni i weszłam do pokoju, zaświeciłam światło a Tosia biegusiem przybiegła za mną i wparowała do kuwety. Zrobiła siku i kupala. Chyba jednak boi się korzystania z kuwety po ciemku..
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto sie 13, 2013 21:06 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

vanesia1 pisze:Hej wszystkim!
Co za dzień, szkoda mówić, dopiero teraz mam chwilę, żeby napisać co słychać :wink:
Noc minęła nam dobrze, Tosia się nie posiusiała, ale na razie nie przesądzam sprawy bo nie zdarzało się jej to codziennie, więc jak mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni :twisted:

Parę minut temu natomiast wydarzyło się coś ciekawego. Byłam w kuchni, bo robiłam ciasto, rodzice u siebie a w moim pokoju światło zgaszone. Tosia chodziła i marudziła, raz do mnie, raz do rodziców, chodziła, miauczała i nie wiadomo było czego chce. Dałam jej kabanosik do zabawy, pastę o smaku wątróbki, orzeszki do kulania jej rzucałam - nic nie działało. W końcu, skończyłam swoje sprawy w kuchni i weszłam do pokoju, zaświeciłam światło a Tosia biegusiem przybiegła za mną i wparowała do kuwety. Zrobiła siku i kupala. Chyba jednak boi się korzystania z kuwety po ciemku..

Na to wygląda że jednak tak.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 13, 2013 21:14 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Hmmm jak ja coś takiego podejrzewałam, to szukałam takiej mini-lampki kontaktowej... coś w tym stylu:
Obrazek

dziwi mnie strach kotów przed ciemnym bo przeciez one w nocy dobrze widzą, ale może coś w tym jest?
Pamiętam jak równo dzień przed przywiezieniem do mnie T&B byłam w Berlinie u koleżanki i ona miała kota. Codziennie jak wychodziłyśmy z mieszkania zostawiała mu włączone światło w łazience (tam jest kuweta). Myślałam, że to tylko jakiś wymysł Niemki :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto sie 13, 2013 21:18 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

a moze Tosiaczek ma cos ze wzrokiem, moze gorzej widzi w nocy, dlatego sie boi...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto sie 13, 2013 21:25 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Kociara82 pisze:a moze Tosiaczek ma cos ze wzrokiem, moze gorzej widzi w nocy, dlatego sie boi...

Kurczę, nie wiadomo. Niby źrenice ma nierówne, ale nie wiem czy to o czymś świadczy..
Madzia, poszukam może tej lampki, to dobry pomysł :ok:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Wto sie 13, 2013 21:28 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

http://atogratka.pl/product-pol-971-Lam ... aktu-.html

Ja jej nie kupiłam, więc nie ręczę za nią, ale czegoś w tym stylu właśnie szukaliśmy. Pamiętam, że w Casto i w Obi były lipne.
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto sie 13, 2013 21:29 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

a moze po ciemku cos za oknem wyglada "strasznie i przerazajaco" co widac tylko z kuwety i to kicie straszy? Widzialam kiedys jeden taki odcinek "zaklinacza kotow" gdzie byl podobny przypadek. Kot w nocy zalatwial sie wszedzie, znaczyl teren wszedzie, ale nigdy do kuwety. W ciagu dnia nie bylo problemu, on sie pojawial tylko w nocy. Okazalo sie, ze kuweta jest jakos tak ustawiona ze z niej widac co sie za oknem dzieje i to wlasnie cos za oknem noca tak przerazalo kota. Nie pamietam dokladnie szczegolow o co chodzilo

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto sie 13, 2013 22:36 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Robicie postepy :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro sie 14, 2013 18:21 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Ona po tym wypadku może mieć też jakiś uraz do ciemności.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro sie 14, 2013 19:00 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

To też prawda :ok:
Wszystko to może być prawda i piernik wie, co w Tosiowym łebku siedzi.

Dzisiaj w ciągu dnia też kręciła się koło kuwejtu, pomiaukiwała, więc zdjęłam daszek i wskoczyła na siku. Z jednej strony fajnie bo wiem już cokolwiek i widzę, że to może być realny problem. Z drugiej strony jednak kwestia odkrytej kuwety w tak maluteńkim pomieszczeniu jak mój pokój jest trochę niepokojąca :wink: Choćby kwestia rozchodzenia się zapachów jest już zupełnie inna, kiedy kuweta ma daszek.
No ale nic, zrobimy tak jak będzie trzeba - jeśli daszek jest fuj, to nie będzie daszka :kotek:

Muszę też powiedzieć, że dzisiaj rano, kiedy mój nos był znowu gryziony i ciągnięty ząbkami we wszystkie strony, zauważyłam że z pyszczydełka już prawie w ogóle nie śmierdzi 8O Nawet wetka przy ostatniej wizyce obejrzała ząbki i powiedziała, że jest lepiej, mimo, że tabletki były wypluwane. Widocznie coś tam zdążyły podziałać :ok:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Śro sie 14, 2013 19:06 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Ja mam dwie odkryte kuwety w maleńkim przedpokoju zaraz przy drzwiach wejściowych. Jeszcze nikomu z wchodzących do mnie osób nie przeszkadzał widok kuwet.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]