Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 08, 2013 13:41 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

felin pisze:
czitka pisze:A ja uwielbiam od zawsze. Mogę godzinami obserwować jak pada, albo wyjść na deszczowy spacer i zmoknąć jak kura. Albo na rowerze w deszczu jeździć po wałach nad Odrą. Lubię jak mi się ubranie lepi do ciała a w butach kałuża. Nie mam w ogóle parasola, a niech pada!
I deszcz w Cisnej lubię i autobusy zapłakane deszczem. W moim ogrodzie też uwielbiam, stoję w drzwiach tarasowych i patrzę sobie.
A najcudowniejsze są tropikalne ulewy :1luvu:
Nic nie pada. Ani nie grzmi. A jutro kaplica Obrazek

Bleeee :evil: :evil: Tego wlaśnie nie cierpię najbardziej!
Zboczona jakaś jesteś :|

A tropikalna ulewa przynajmniej jest ciepla, bo u nas zaraz zimno się robi - fuj :evil:

Przyznaję się, jestem zboczona :ryk:
UWAGA: WE WROCŁAWIU ZASZŁO SŁOŃCE!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw sie 08, 2013 15:05 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

U mnie w pracy były 32 st. C. No zewnątrz chyba ze 38. W cieniu. Był front nad Szczecinem. Poszedł sobie na Bałtyk :evil: . Nic na pogodynce (na radarach) nie widać, żeby coś miało przejść, co by ochłodziło. Powiedzieli, że dopiero w sobotę.
Ola - masz 27?????? 8O 8O :evil: :evil:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw sie 08, 2013 15:41 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Mam 27 i pół :P , a w piwnicy, w której bazuję 24.
Ale to wszystko pikuś, u nas zaszło słońce a od rana w domu ruszają się firanki, czego nie widziałam od dwóch tygodni. Chyba idzie ku lepszemu :ok:
A jak u nas, to i pewnie powoli wszędzie, czekamy na noc, tu ma nastąpić przełom pogodowy. Oby!
Obiecałam sobie, że na wiosnę robię klimę. Nie mam pojęcia jaką i za co, ale jeżeli kolejne upały kolejnych są coraz gorsze, to w przyszłym roku może być i 50 stopni :evil:
Hej, kto ma klimę proszony o podzielenie się wiedzą i doświadczeniem!
A my z Miciem jeszcze przed siódmą idziemy na ostatni zastrzyk z antybiotyku, taki już absolutnie zamykający kurację.
Usiłowałam go namówić żeby wyszedł spod krzaka rano i że będzie fajnie i że pojedziemy autem, buuuu, że auto fajne i że jest tak fajnie ciepło i że w ogóle, ale powiedział mi na to swoje słynne hmmm..., odwrócił się tyłem i zaszył głębiej.
Hmmm.....
Obrazek

czitka

Post » Czw sie 08, 2013 17:13 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Ja mam klimę i przez cały dzień marze tylko, że wrócę do domu a tam będzie CHŁODNO !!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Doswiadczeniami już się dzieliłam kiedyś. Był jakiś wątek "klimakteryjny", ale nie wiem co Cię interesuje w tym zakresie. Mam ja już od kilku lat i co roku błogosławię ten pomysł mojego małża. A właściwie dwa razy do roku bo ona tez grzeje. Co prawda sprawdza się tylko na niezbyt niskie temperatury, ale miło pstrykneciem pilota zapewnić sobie ciepło jesienią czy w niezbyt mroźną zimę, zamiast dźwigania drewna do kominka, bo to alternatywa grzewcza w naszym domu. Ale przy - 10 trzeba wyłączyć, bo może szlag trafić.
Właśnie wrociłam z pracy polegającej między innymi na objechaniu od rana autobusami ( samochód w warsztacie na tydzień ) kilku miast i przejściu kilku kilometrów na nogach pod żarem lejącym się z nieba i w domu jest cuuuuuuuuudownie.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw sie 08, 2013 17:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Hipcia pisze:(...)
Doswiadczeniami już się dzieliłam kiedyś. Był jakiś wątek "klimakteryjny", ale nie wiem co Cię interesuje w tym zakresie.
(...)

viewtopic.php?f=8&t=114808

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 08, 2013 17:45 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

My też mamy klimę, ale tylko w sypialni. W pozostałych pokojach na poddaszu jest ponad 30 stopni.
Klima w lecie chłodzi w zimie grzeje. W salonie mamy kamienne podłogi i pod całym domem piwnicę a w niej przyjemne 18 stopni. Da się wytrzymać. Jest jeszcze w ogrodzie mały basenik dopełniany wodą z kolektora słonecznego. Kąpiemy się w nim codzienne. Da się przeżyć:)

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Czw sie 08, 2013 17:47 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Byłam pewna, że Wojtek zaraz to wygrzebie jest niezawodny ja śmierć i podatki :twisted: :ok:
Obrazek

Hipcia

Post » Czw sie 08, 2013 17:49 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Zazusia pisze:My też mamy klimę, ale tylko w sypialni. W pozostałych pokojach na poddaszu jest ponad 30 stopni.
Klima w lecie chłodzi w zimie grzeje. W salonie mamy kamienne podłogi i pod całym domem piwnicę a w niej przyjemne 18 stopni. Da się wytrzymać. Jest jeszcze w ogrodzie mały basenik dopełniany wodą z kolektora słonecznego. Kąpiemy się w nim codzienne. Da się przeżyć:)

Co to takiego jeśli można spytać ? :roll:
Obrazek

Hipcia

Post » Czw sie 08, 2013 19:09 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Kolektor na dachu. Podgrzewa wodę w zasobniku. Wczoraj na wejściu było 65 stopni. Więc dużo!
No to my tę wodę z zasobnika dolewamy wężem do basenu i już woda w basenie ma około 30 stopni.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Czw sie 08, 2013 19:55 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

W mieszkaniu 32 st. ciepła. Gdzie ten to ochłodzenie?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw sie 08, 2013 20:15 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Hipcia pisze: /../ Co to takiego jeśli można spytać ? :roll:
"bateria słoneczna"
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw sie 08, 2013 20:32 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Jak ja tej klimy zazdroszczę wszystkim, którzy ją mają :evil: :P
Mam teraz w domu 28 stopni i można to nożem kroić. Koszmar.
Słuchajcie, a może pocieszymy się tym, że inni mają gorzej?
21.50 TVN - Żar z nieba.
Niemcy nawiedza fala upałów. Na czele sztabu kryzysowego staje hydrolog, doktor Martina Fechner :ok:
No, no, dobrze się zaczyna, ja pooglądam chwilę, może ta doktor coś wymyśli, bo ja już w te prognozy na jutro całkiem nie wierzę.
Będę robić notatki :P
Obrazek

czitka

Post » Czw sie 08, 2013 21:18 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Ja tam wolę 22.20 TVP1 8)
Obrazek

Hipcia

Post » Czw sie 08, 2013 22:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wołanie o deszcz......

Nie wiem, jak w TV, ale mam wieści z Bielawy koło Dzierżoniowa - tam już burzę słychać. Nad ranem będzie u nas :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

[poprzednia][następna]