Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2013 5:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

AnnAArczyK pisze:A teraz pokażę Wam następne dwa kroczki ku końcowi w portreciku Tinusi...
Jeszcze trochę pracy przede mną, muszę popracować nad oczkami, pycholkiem i tłem...
Było tak:)
Obrazek Obrazek
A jest tak:)
Obrazek
Obrazek
Idziemy już spać, moje koty mnie wołają :wink:
Dobrej nocki:)
Obrazek

Bardzo ładna Tinusia ... :ok:
tak jak w realu ona z kazdym dniem gasła mi w oczach, tak na Twoim portrecie z każdą odsłoną ... ożywa :love:
Dziękuję :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sie 07, 2013 5:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Tak z każdym pociągnięciem pędzla Tinusia ożywa coraz bardziej. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro sie 07, 2013 17:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Było tak:)
Obrazek Obrazek

A jest tak:)
Obrazek

Obrazek

Zuziu, ale piękny portrecik :1luvu: :1luvu:
niesamowita jesteś i masz wielki talent :1luvu: :1luvu:

Gdybym ja tak potrafiła to pewnie wszystkie ściany obwieszone byłby portretami moich kociaków :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro sie 07, 2013 18:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo ładna Tunusia :mrgreen: :mrgreen:
Masz talent , powtarzam się ale no cóż taka prawda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sie 07, 2013 19:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Elu:)
Jeszcze troszkę pracy, ale wierzę, że portrecik Tinusi będzie "miły dla oka" :ok:

Ewuś:)
Staram się jak mogę, mam nadzieję, ze będzie bardzo podobna i Ela mi głowy nie urwie :mrgreen:

Basiu:)
Dzięki za miłe słówka :wink: :D

Agusiu:)
Ja jakoś tak nie specjalnie miałam ochotę do malowania moich kociaków :mrgreen:
Ale tak z rozpędu namalowałam Rambuśka:)
Jeżeli będę malować następnego mojego kota, to zacznę od pierwszej Kropeczki, jej już nie ma, więc jej portrecik napewno będzie dla mnie miłą pamiątką:)

U nas było dzisiaj bardzo gorąco, co nie przeszkodziło łobuzom grasować po ogrodzie, oczywiście koty te normalne pochowały się w chłodne miejsca, ale taki jeden jamniś z drugim kolegą rozrabiali nie bacząc na skwar...
Że też im się chciało...
Znależli sobie zabawę....bawili się fasolką szparagową, którą mi podprowadził Cudaczek:)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Potem przenieśli się z igraszkami na kanapę, ale tak wojowali, że nie mogłam zrobić porządnych fotek...
Obrazek Obrazek

Obrazek

Upał:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polowanie na kaczki.........gumowe:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

E, tam....nic nie upolowałem....

Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sie 07, 2013 19:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

AnnAArczyK pisze:Elu:)
Jeszcze troszkę pracy, ale wierzę, że portrecik Tinusi będzie "miły dla oka" :ok:

Ewuś:)
Staram się jak mogę, mam nadzieję, ze będzie bardzo podobna i Ela mi głowy nie urwie :mrgreen:

Basiu:)
Dzięki za miłe słówka :wink: :D

Agusiu:)
Ja jakoś tak nie specjalnie miałam ochotę do malowania moich kociaków :mrgreen:
Ale tak z rozpędu namalowałam Rambuśka:)
Jeżeli będę malować następnego mojego kota, to zacznę od pierwszej Kropeczki, jej już nie ma, więc jej portrecik napewno będzie dla mnie miłą pamiątką:)

U nas było dzisiaj bardzo gorąco, co nie przeszkodziło łobuzom grasować po ogrodzie, oczywiście koty te normalne pochowały się w chłodne miejsca, ale taki jeden jamniś z drugim kolegą rozrabiali nie bacząc na skwar...
Że też im się chciało...
Znależli sobie zabawę....bawili się fasolką szparagową, którą mi podprowadził Cudaczek:)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Potem przenieśli się z igraszkami na kanapę, ale tak wojowali, że nie mogłam zrobić porządnych fotek...
Obrazek Obrazek

Obrazek

Upał:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polowanie na kaczki.........gumowe:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

E, tam....nic nie upolowałem....

Obrazek

Nic nie upolowałem ale w wodzie się ochłodziłem :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sie 07, 2013 20:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

U mnie też koty fasolka się bawiły ;)
Dostały każda swoją ale jeszcze przyszły i chciały ukraść z gara :) Zachłanne sa.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro sie 07, 2013 20:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

A zapomniała dodać ze portrecik Tinusi cudny :)
Miłego wieczorku Zuzanno ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw sie 08, 2013 11:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

No to Żuczek miał szał przy tym oczku wodnym, aż się dziwię, że Rambuś mu nie asystował. :mrgreen: A portrecik zapowiada się super, podziwiam jak potrafisz odwzorować zdjęcia na płótnie. :love:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw sie 08, 2013 19:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Rambus to jeszcze dzieciak :mrgreen:
Żuczek ma oczko wodne i kupę zabawy :mrgreen:
W upały chyba wszystkie futra uprawiają "leżing" :ryk:

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sie 08, 2013 19:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

AnnAArczyK pisze:Obrazek

Żuczusiu, nawet od ogonka strony jesteś Słodziak :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw sie 08, 2013 19:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Wystawa kocic brzuszków :1luvu:
Jamnis i Rambuś :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sie 09, 2013 16:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witaj Zuziu!
Pogoda znacznie nam się poprawiła ten boski wietrzyk sprawia że na dworze jest tak milo. Niestety w domu nadal duchota.
Dziś zaliczyłam doktorka - poskarżyłam się na moje ciśnienie i spuchnięte kostki i dostałam amlozek na ciśnienie i 14 dni.
Nic jeszcze nie przyszło ale cierpliwie czekam :ok:
Aż nie mogę się doczekać jutrzejszego deszczowego dnia. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sie 09, 2013 21:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witajcie z wieczorka:)

Dzięki Dziewczyny, że o mnie pamiętacie :wink:
Od wczoraj jestem niedożycia :oops: troszkę się rozchorowałam, nie strasznie, tylko "letkie" zatrucie, ale za to z jaką pompą :mrgreen:
Teraz z wieczorka już mi całkiem, całkiem, i dobrze, bo jutro mamy jechać na Hel, więc muszę być na chodzie:)
Chyba arbuzy mi nie służą :cry:

Ewa:) nic się nie martw, napewno dojdzie :wink:

Żuczkowi przed chwilką wpadła piłeczka pod kanapę, pod tą, pod która piesio się już nie mieści, ale co to dla niego...po ukochaną piłeczkę nawet na koniec świata...więc pod kanapę też.
A potem nie mógł biedny wyjść:)
Na szczęście pańcia była w pobliżu i pomogła, zawołała pana i uwolnił piesia z opresji, ale nie za darmo, za dwie fotki :wink:
Obrazek Obrazek

Rambuś od wczoraj ani razu nie oddalił się od domciu, pewnie zaczął kotek kalkulować, że jak go nie ma to może reszta towarzystwa dostaje lepsze żarełko :wink:
A on bardzo kocha jeść:)
Tak więc od wczoraj kocio nie było poza furtką nawet na długość wąsa i oby tak już zostało...
Za to Kropka dzisiaj przywaliła mu z piąchy i poszła nasikać na chodniczek, gdzie kocio sobie wcześniej spał.
Po tym zdarzeniu już jej nie przeszkadzał, już go nie zauważała, nawet siedziała z nim na szafce i oboje czekali na obiadek:)
Teraz jest jak miód...bo Rambuś jest już u siebie.
Ech, ta moja Kropcia to miewa humory...
A Pan Kacper dzisiaj mnie zaskoczył, zrobił się bardzo aktywny wobec...Lunki 8O
BIEGAŁ całe popołudnie za nią.
Nawet zaczepiał ją łapą i MRUCZAŁ jej do ucha 8O 8O 8O
Takiego Kacpra NIGDY nie widziałam!
I jadł...jadł...jadł...
Jedyne co u niego się nie zmienia, to apetyt, zawsze mu dopisuje:)
Po tych uciechach zmęczony pracowitym dzionkiem do wieczorka odpoczywał na leżaczku:)
Teraz siedzi na ławce:)

Za chwilę w ogrodzie wyłapywanie reszty towarzystwa, czas najwyższy by w komplecie siedziały już w domciu:)
A nie tak jak wczoraj.
Nie dość, że żle się czułam, to jeszcze ganiałam w szlafroku za Lunką po ogrodzie do pierwszej w nocy, tylko zerkałam po oknach sąsiadów, czy już mają pogaszone światła...

Dobrej nocki:)
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob sie 10, 2013 7:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witaj Zuziu!
Przykro mi że się rozchorowałaś i masz rację że to mogło być od arbuza.
Ja też kiedyś po arbuzie miałam takie sensacje jelitowo - żołądkowe .....i dlatego przestałam jeść arbuzy :mrgreen: Wolę żółtego melona.
Życzę zdrówka, udanej wycieczki na Hel :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]