Kloniki w domach dzięki DT u koteczekanusi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2013 10:50 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Zadzwoniła, umówiłyśmy się na weekend, bo wcześniej nie mogła. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, tzn. czy w ogóle zadzwoni drugi raz i się zjawi.
Za to pani, która chciała burego i może jeszcze jednego się wycofała - napisała, że przybłąkał się do niej jakiś wyrzucony maluch.
Ale pociesza mnie to, że ludzie jednak dzwonią mimo wakacji. Bo TŻ znów prorokuje, że zostaniemy z gromadą kotów.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro sie 07, 2013 20:40 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Chciałabym na dniach wybrać się z maluchami na szczepienie. Jaka powinna być odległość od odrobaczania (skończyłam w poniedziałek przedwczoraj)?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Śro sie 07, 2013 20:42 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

koteczekanusi pisze:Chciałabym na dniach wybrać się z maluchami na szczepienie. Jaka powinna być odległość od odrobaczania (skończyłam w poniedziałek przedwczoraj)?

Minimum 7, najlepiej 10 dni. :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 07, 2013 20:52 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Smarkacze mienią się w oczach, co :twisted: - ja i tak podziwiam, że Ty je odróżniasz, bure klony :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 07, 2013 20:57 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

A w ogóle doznałam dziś szoku. Zamówiłam w zooplusie sporo rzeczy dla kota. Przyszedł mail, przesyłka wysłana, podzielona na dwie paczki. No, nic dziwnego, jak zwykle pewnie duże i ciężkie, tym bardziej, że zamówiłam sporo żwirku, podzielili więc na dwie paczki.
Dziś rano domofon - kurier. No ok, chociaż paczki spodziewałam się dopiero jutro. Ale zadowolona otwieram, a tam... kurier z małą paczuszką. W paczuszce... opakowanie czterech myszek.
Moja mina po otwarciu: bezcenna.
Z zapartym tchem czekam na kolejną przesyłkę :piwa:

Odrózniam tylko od przodu oraz Czwartka, bo bury i Piątka czasem, bo największy.
Pani jednak nie weźmie żadnego z moich, bo wie o jeszcze jednym biednym.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Śro sie 07, 2013 20:58 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

PS. Ja zwsze podziwiałam Jopop, Alebę i Agneskę, zwłaszcza Jopop, jak była w stanie odróżnić te u siebie...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Śro sie 07, 2013 21:32 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

bo jak się przyjrzeć to one są całkiem inne :ryk:

Mnie najbardziej zastanawia jak one do tych rozróżnionych imiona pamiętają przy takiej ilości.... Moi rodzice jak przyjechali na weekend to znali tylko mojego Tygrysa i imiona reszty, ale ciągle mamie się kiełbasiło który jest który. Oczywiście mam same bure! Oczywiście każdy zupełnie inny! dwa swoje i dwa tymczasy, a co! są przebombowe!
I jak widziałam zdjęcia to przypomniał mi się mój Tygrynio - jakieś 2 lata temu spał tak:
Obrazek albo tak Obrazek
Normalnie też mu się zdarza ale on chyba nadal woli wydziwiać cuda żeby trafić na fejsa... :roll: :mrgreen:

A w ogóle to czemu ludziom się wydaje że bure to jakieś gorsze? ja tam od początku chciałam burego misia! teraz robię specjalizację z burych! :wink: :roll:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro sie 07, 2013 22:08 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Ja też lubię bure - zaraz po czarnych.
Ostatnio widziałam u weta malucha do adopcji - czarny z białym, taki bardziej pingwin niż krówka, przy tym miał zupełnie niesamowitą rzecz, a mianowicie główkę czarną, a uszka od połowy białe. Super umaszczenie.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw sie 08, 2013 8:46 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

Przepraszam, ze sie wtrącam, ale moze sie komuś coś przyda? viewtopic.php?f=20&t=155460&p=10017885#p10017885
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sie 10, 2013 20:23 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

No, w wątku zapadła cisza. To tak napomknę przy sobocie: chyba Czwartek i Piątek znaleźli dom (razem). Ale póki się nie przeprowadzą, mają status "chyba". A przeprowadzaliby się w przyszły weekend.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Sob sie 10, 2013 20:26 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

8O brawo!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sie 10, 2013 20:50 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

:D :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob sie 10, 2013 22:48 Re: DT u koteczekanusi - jak oswajać maluchy?

alix76 pisze:8O brawo!

A, to Arcana łowi naiwniaków :mrgreen: I jeszcze panią na dwa kotki namówiła. Uśmiechnij się do niej, to kiedy pójdą nasze, to i Twoje obrobi :wink:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]