Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 9:00 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Baltusiu :| :ok: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 18, 2013 9:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Eh, eh, :|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lip 18, 2013 21:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nieszczęścia lubią chodzić parami :| Ale mam nadzieję, że teraz Balto tylko napędził nam stracha. Wyniki okazały się w miarę dobre, ale wskazują na duży stan zapalny. Ma też podwyższone wyniki wątrobowe, ale z tym akurat cały czas walczymy, więc nie przeraziło nas to bardzo. Mamy już tylko tabletki do pobierania. M powiedział, że on bardzo nieufnie podchodzi do dobrych wyników, bo Drako do końca też miał świetne.

Oczywiście Balto narobił nam tradycyjnie wstydu w kolejnej lecznicy i przeraził pacjentów :roll: Musiał mieć zrobioną kroplówkę, a jakże można robić takie rzeczy szanującemu się psu.

Morelciu, Balto raczej nie potrzebuje uspokojenia. Problem w tym, że jest aż za spokojny. Tak jakby cały czas popisywał się przed Drakusiem, a teraz jak go już nie ma - stracił całą energię do bycia wrzodem na pupie. Jest cicho i pusto.Ale mam nadzieję, że z czasem wszystko wróci do jako takiej normy.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt lip 19, 2013 8:54 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Miałam na myśli [chyba?] ,że stres się może różnie objawić - nadmiernym spaniem, wycofaniem, zobojętnieniem itp. , także.
Ale Ty go widzisz więc najlepiej wiesz co i jak, znasz psiura przecież :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lip 19, 2013 9:08 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Morelciu, to ja chyba źle zrozumiałam. Kocie obróżki kojarzą mi się z pobudzonymi kotami, które potrzebują uspokojenia :P Ale masz rację - one chyba są do odstresowania kota.

Koty mamy już od dziesiątek lat i trzy z nich już odeszły. Za każdym razem te co pozostały zaczynały się zachowywać trochę inaczej. Dziś Balcio już szalał na spacerze za piłeczką, więc myślę, że jest lepiej. Za to dęby w naszym lesie chorują - dziś to zauważyłam. Szukałam liści dębu do zakiszania :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie lip 21, 2013 21:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziś udało mi się zrobić zdjęcia Kitona. Może ona jest już ciachnięta? Uszko wygląda na przycięte. Dziś się odrobaczaliśmy :-) Ta jej chudość mnie bardzo niepokoi. Wysłałam zdjęcia do Pani Doktor, bo może po prostu nasze koty są grube :roll: Kiton ostatnio rzadko u nas bywa, ale sąsiedzi też wystawiają dla niej miseczkę, więc może więcej jest u nich.

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lip 22, 2013 5:59 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Cudna kicia :love:
Czy dobrze rozumiem, ze jest wolnozyjaca i przychodzi do Was goscinnie?

Erin

Post » Pon lip 22, 2013 7:05 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Faktycznie, gruba to ona nie jest, ale chyba niektóre koty tak mają. Pewnie jednak nie szkodziłoby jej zbadać. Dałaby się ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lip 22, 2013 13:13 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nie mam pojęcia jak to z z nią jest. Był czas, kiedy była u nas w drewutni codziennie. Ostatnio bywa raz w tygodniu.

Pani Doktor, po obejrzeniu zdjęć, powiedziała, że nie jest to normalna szczupłość. Zobaczymy jak będzie po tym odrobaczeniu. Jeśli nic to nie da, będziemy łapać. Powinno się udać - jeśli będzie bywała częściej uda się ją oswoić. Ja ją już głaskałam, a M wczoraj wziął ją na ręce. Co prawda rzuciła z pazurami, ale jeśli będzie trzeba ją tylko zapakować do transportera - M da radę ją wrzucić. Wczoraj na szczęście był w rękawicach (wyprowadzał Brzydala na spacer), bo Kiton pazurków nie oszczędzała :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lip 22, 2013 13:21 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Za łapankę i badania :ok:

Erin

Post » Śro sie 07, 2013 9:29 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro sie 07, 2013 9:30 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, co u Was?

Erin

Post » Śro sie 07, 2013 13:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Taizu, ale super zdjęcie :P U nas smutno i właściwie to nie chciałam Was tym obciążać. Odszedł nasz mały podopieczny jeżyk Świstak - pewnie miał niewielkie szanse, żeby przeżyć, ale zawsze to żal.

Do 25 sierpnia mamy wstrzymany nabór jeży, bo wyjeżdżam na tygodniowe szkolenie i M nie da sobie rady z kolczastymi pacjentami. A wyjeżdżam ... tadam, tadam... do Gennevilliers :P I bendem światowom kobietom :twisted: M już teraz jest cały w nerwach i mówi, że na bank się gdzieś zgubię. No fakt - też się tego boję.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro sie 07, 2013 14:09 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Super! Jak rany, ale fajnie!
Ale dlaczego miałabyś się zgubić 8O To nie dżungla jakaś, kraj cywilizowany [chyba?] , pewnie są różne telefony i takie tam :mrgreen: Spoko, będzie dobrze, skup sie na cieszeniu :D

[*] dla jeżurka :(
Możesz obciążać jak masz potrzebę..

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 07, 2013 21:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No ja nie wiem co w tym fajnego :? Z podróży to ja lubię takie bardziej wewnętrzne podróże :P

Chorobka wie jak to z tym krajem - ponoć cywilizowany. Ale podobno nie znają, albo udają, że nie znają żadnego języka poza swoim własnym, a ja dysponuję tylko kulawym angielskim. Jak mi przyjdzie w środku nocy dotrzeć z lotniska do tej miejscowości, to słabo widzę swoje szanse. Jedyna nadzieja w tym, że na szkoleniu będzie zbieranina przynajmniej z całej Europy więc mam nadzieję, że odbiorą nas wszystkich razem z lotniska. W sumie wolałabym nie musieć jechać :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]