Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 06, 2013 10:18 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

dorcia44 pisze:Zuza wsiąkła :roll:

Nie - wszystko z nią ok.
Miała krótką przerwę w necie i pracowicie zaczęła tydzień ale po południu się pojawi. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sie 06, 2013 12:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witajcie Dziewczyny wtorkowo:)

Już jestem:)

Przez półtora dnia nie miałam internetu, więc przymusowa przerwa nieunikniona:), za to dzisiaj od rana miałam kontrolę IB:)
Oglądali, sprawdzali, opisali i stwierdzili, że odnośnie budowy, nie ma uchybień z naszej strony...wielkie ufff....

No więc dzień zaczął mi się dosyć fajnie, właśnie robię sobie (dopiero) śniadanie i zamierzam je skonsumować na tarasie, pogoda od wczoraj cudna więc muszę z niej korzystać, tylko nie wiem czy się załapię na któryś z leżaków...moje koty są już po trzecim śniadaniu i muszą gdzieś wypocząć:)

Izuś:)

Bardzo miło się czyta taką opinię jak Twoja:)
Faktycznie staram się, robić fotki sytuacyjne:) a, że moje potffforki są w ciągłym ruchu, więc okazji do robienia takich fotek mam mnogo...mnogo
Tylko nie zawsze udaje mi się za nimi nadążyć:)

Basiu:)
Mam takie marzenie, że wreszcie Buraś doczeka się baniek od któregoś z moich kotów, ale znając życie, to może właśnie Rambolinski będzie tym, który mu nastuka:) w końcu rośnie z niego prawdziwy meńszcizna c'nie :wink:

Witaj Halinko:)

Oj, obawiam się, że Kropce nie przejdzie, właśnie po trzech dniach przypomniała sobie, że nie pluła na Rambusia więc się dzisiaj zamierzyła, ale kocio spryciula szybciej wskoczył na kanapę niż ona nabrała śliny w usta :mrgreen:

Basieńko:)
nie uciekłam tylko Internet Mi Wcięło:)

Ewuś:)
Obejrzałam:)
Chyba zamieniłaś doniczki na mniejsze :wink:, cosik się komuś doooopka w niej nie mieści :ryk:

Moniś:)
Buziaki przekazane, a poniżej Twój ulubieniec:)

Dorciu:)
Wsiąkłam na chwilkę, ale już wróciłam, no bo jak można żyć bez miau :ok:

Nie mogłam się oprzeć...

Obrazek

Jamniś zrelaksowany...
Obrazek

beztroski sen z uśmiechem na ustach...
Obrazek

Luneczka też spała...na moim boku:)
Obrazek

A nad nami...
Obrazek

Zazdrośnica....
Obrazek

....obgryzająca pazury:)
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto sie 06, 2013 13:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Żuczusiu :love: :love: :love:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto sie 06, 2013 13:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

:love: Ale super foty :ok:
Zuziu nastuka , zobaczysz :ok: A wtedy będziesz miała dylemat wychowawczy : dać reprymendę za to , że się bije , czy pochwalic , że intruza przegonił :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto sie 06, 2013 14:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Kropeczku.... :love: :love: :love: :love:

Obrazek[/quote]
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto sie 06, 2013 14:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Jamniś zadowolony :mrgreen: i bezwstydny :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: chowaj Żuczku skarby :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Lunka lubi leżeć tak jak Tofiś na mnie :mrgreen:
Kropeczka dba o urodę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sie 06, 2013 14:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

puszatek pisze:Kropeczku.... :love: :love: :love: :love:

Obrazek
[/quote]

fajnie wygląda :1luvu: jak by miała jakiś problem i bardzo się nad nim głowiła i dlatego obgryza pazurki :D :D

mój Pysio też obgryza pazury, ale tylko on pozostałe nie :lol:
a i jeszcze ja obgryzam :oops:

i tak sobie siedzimy razem z Pysiem i obgryzamy 8)
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto sie 06, 2013 14:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Zuza to ty do Kropci sie wychylasz?? Ale masz cudne włosy :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sie 06, 2013 14:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

barbarados:)

Basiu, nigdy nie ukarałam żadnego futra za cokolwiek, natomiast nagrody są za wszystko, nawet jak wylezie łobuziak za furtkę to targając go z powrotem rozdaję mu głaski :D
Więc chyba będę skłonna mu te bańki jednak wynagrodzić :wink:

puszatek:)

Basieńko, prawda, że Kropcia cudna:) a z jakim namaszczeniem te pazury ogryza, a potem starannie je wypluwa :mrgreen:

Obrazek

Miraclle:)
Witaj Basiu:)
E...tam...zaraz chowaj skarby...jak się ma taaaakieeee 8O, to po co zaraz chować :wink:

Witaj Aguś:)
No to sobie zaproś jeszcze Kropcię do klubu obgryzaczy pazurków:)
Ona to robi bardzo często:)

Witaj Moniko:)

Tak to ja :oops: :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto sie 06, 2013 14:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Ty wiesz co Zuziu, ja też ani razu nie skarciłam żadnego z moich kotusiów. Nie mam serca żeby na nich krzyczeć i nie daj Boże rękę wyciągnąć. W głowie mi to się nie mieści żeby ich karać.
No więc towarzystwo ma wolną amerykankę :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto sie 06, 2013 15:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

AnnAArczyK pisze:Witajcie Dziewczyny wtorkowo:)
Luneczka też spała...na moim boku:)
Obrazek

Oooo, tak samo jak moja Tośka :ryk:
Ona zawsze wieczorem tak się kładzie na moim boku oraz z rana ... i tylko ona jedna kładzie się w ten sposób :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sie 06, 2013 15:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

AnnAArczyK pisze:Zazdrośnica....
Obrazek

Jakie ładne masz pasemka :D
bardzo mi się podobają :ok: :ok:

Czułe słówka z Kropeczką :love: :love:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sie 06, 2013 15:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Kropcia nie obgryza pazurków tylko robi sobie koci manicure,proszę nie obrażać zadbanej panienki :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto sie 06, 2013 16:30 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Aguś, u mnie też towarzystwo robi (z nami ) co chce :mrgreen:
Począwszy od Żuczka po Rambolińskiego kończąc...

Tak rozpastwionej trzódki jak moja, pewnie jeszcze nikt nie widział:)

Kropka, przez swoje lenistwo, mniej aktywna ruchowo :mrgreen: , za to ja jestem coraz bardziej sprawna :mrgreen:
Tak mnie @ wytresowała, że gdy próbuje kicia wskoczyć na parapet to się tak długo przymierza do skoku, jednocześnie patrząc mi w oczy, że mnie w końcu trafia szlag i zanim ona się zdecyduje, ja już stoję przy niej i ją podsadzam:)

Albo Kacper chce na ten fotel, gdzie ja sobie właśnie ległam, więc wstaję, podsadzam puchatka a sama idę na drugi:)

Takich skłonów mam po kilka na godzinę...

Wymachy rąk też zaliczam.

Wieczorkiem, przed snem bardzo starannie układam poduchy, i gdy już osiągnę pełen sukces... wskakuje Lunka, :twisted:
W końcu poduchy pańcia chyba dla niej przygotowała, nie?

Nie wspomnę o swojej głupocie w postaci biegania z talerzami po całej chałupie, żeby kiciusie cosik jadły, najczęściej to są gonitwy z żarciem za Luneczką:)
No i biegi, czasem i na przełaj...za Rambolińskim, najczęściej przed snem...

O Żuczku powiem tylko tyle, że teraz gdy jest ciepełko drzwi wejściowe stoją otworem więc pan jamniś chadza sobie sam, ale pamięta, żeby po każdym wejściu do domu zgłosić się po nagrodę, i nie odpuszcza :mrgreen: w efekcie, czy leżę czy stoję, muszę ruszyć z miejsca i dotrzeć do szafki z przysmakami...

No, ale cóż...pan neurolog kazał mi dużo ruchu, niekoniecznie na świeżym powietrzu...

Elu, u mnie też tak tylko Lunka potrafi...
Kropka tak się nie układa, a Kacperkowi to nawet do głowy by nie przyszło, żeby sobie tak na pańci...woli wygodę i wybiera...stół :mrgreen:
Z pasemek jestem (narazie) zadowolona, znalazłam fajną młodą fryzjerkę z wyobrażnią:), ona mi je doradziła i fryzurkę również:)

rudy kociaku:) ależ nikt się nie ośmiela obrażać Kociej Damy :D
Mimo wszystko to śmiesznie wygląda, jak sobie tak starannie pazurek po pazurku...włosek po włosku...między paluszkami :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto sie 06, 2013 18:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Zuziu , mój mąż to kota , który narozrabiał bierze na rece i pyta : A które to grzeczne kotki tak robia ? Co ? :lol:
Kot , bardzo przęjety , patrzy z niesmakiem i zwiewa psocić dalej . Na co chłop się drze do mnie : Weź mu coś powiedz ! :ryk:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]