Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 27, 2013 23:36 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Biedny Boluś :(

Zapraszamy serdecznie na bazarki:
- viewtopic.php?f=20&t=154925 - pachnące lawendowe zawieszki
- viewtopic.php?f=20&t=154948 - w militarnym stylu
- viewtopic.php?f=20&t=155076 - sesja zdjęciowa Waszych kotów
- viewtopic.php?f=20&t=155003 - książka A. Krajewski Skyliner
- viewtopic.php?f=20&t=155090 - ręcznie szyte chusteczniki
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lip 29, 2013 22:08 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

ametyst55 pisze:Zapraszamy serdecznie na bazarki:
- viewtopic.php?f=20&t=154925 - pachnące lawendowe zawieszki
- viewtopic.php?f=20&t=154948 - w militarnym stylu

I jeszcze jeden bazarek - tym razem z przymrużeniem oka - Zapraszam :D
viewtopic.php?f=20&t=155183

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Czw sie 01, 2013 10:52 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Zapraszam bardzo bardzo serdecznie

Anna Rylska pisze:Zapraszam serdecznie. Mały bazarek na duże potrzeby

viewtopic.php?f=20&t=155003
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob sie 03, 2013 15:11 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dzień dobry.

Przypadek nadal u nas, jeszcze się kuruje, dochodzi do siebie. Mamy problem z brzuszkiem, kocurek co chwila ma biegunki. Jest na intestinalu i sensitiviti.
Malutka Sprytka wczoraj zaczęła odrobaczaniem flubenolem - 3-dniówka.

Straszny okres nastał dla zwierzaków. W ciągu paru ostatnich znalazłam:
- pod Radomiem dwie małe sunie, jednej z nich znalazłam dom tymczasowy, druga jest ciężarna i we wtorek jestem umówiona z nią na sterylizację,
- dwie oswojone ok. 8 -9 miesięczne kotki, jedna ma rujkę, tymczasują u mnie.

Niebieska kicia znaleziona w kolejce wkd już w domu ( nawet nie wiem czy pisałam, dużo, za dużo się dzieje)

Mój mąż też pechowy jakiś. W czwartek wylądował na pogotowiu, wypadek w pracy. Rozcięte udo, wysoko, głeboko, przy tętnicy ale ona na szczęście nie tknięte. Efekt to 6 szwów i zwolnienie do 12 sieprnia, potem wizyta i chirurga i wtedy okaże się co dalej. Na razie leki, leżenie.

Kochani jeszcze raz tak nieśmiało przypomnę, przymiemy fanty na bazarki - wszystko z przeznaczeniem dla kociaków, na długi, leczenie, karmę dla tymczasów, bezdomniaczków grodziskich, briwnowskich . Przyjmiemy również kocyki, podkłady, ręczniki, niepotrzebne rzeczy.

Anna Rylska

Post » Sob sie 03, 2013 16:42 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu
widocznie jesteś takim "aniołem " kocim :kotek: . Mają szczęście te kociaki, które spotykasz na swojej drodze :ok: .
Generalnie jest tak, że jak coś się zaczyna psuć to na we wszystkich sprawach.
Pozdrawiam serdecznie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob sie 03, 2013 20:07 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

https://www.facebook.com/events/5006890 ... l_activity potrzebna pomoc, może jakieś pomysły?

kasia1568

Post » Pon sie 05, 2013 15:34 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Witaj Aniu :)

Od nas znowu pójdzie do Was paczka z jedzonkiem :)
Mój Bazyl miał to szczęście wygrać konkurs i jedną z nagród jest 10kg karmy. Oczywiście od razu wymiauczał, że wysyłamy wszystko Ani ;) Mam do wyboru 3:

http://www.bozita.com.pl/index.php/vm/f ... oor-detail
http://www.bozita.com.pl/index.php/vm/f ... oor-detail
http://www.bozita.com.pl/index.php/vm/f ... ten-detail

Powiedz mi, proszę, którą mam zamówić dla Was? Można wybrać tylko jeden rodzaj, nie połączą 3 rożnych.
Podobno będą tam też jakieś saszetki, też na pewno je dołączę :piwa:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pon sie 05, 2013 17:05 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

BAZYL :1luvu: Nie dość że pięknie zielonooki, to jeszcze jaki wspaniałomyślny kot :ok:

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Pon sie 05, 2013 17:28 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

bluette pisze:BAZYL :1luvu: Nie dość że pięknie zielonooki, to jeszcze jaki wspaniałomyślny kot :ok:

Hihi :mrgreen: Jego siostra bliźniaczka wygrała na Miau tytuł Miss Czerwca i wygraną przeznaczyła Ani. Bazyl nie chciał być gorszy od Tosi ;)
Szkoda tylko, że to wciąż tak mało w porównaniu z potrzebami kotków Ani :(
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pon sie 05, 2013 22:34 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu poszedł drobny przelew na kociaki :ok:

Jak malutka Sprytka się miewa i co u Bolusia?
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pon sie 05, 2013 22:39 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

podpisduję sie pod zapytaniem co u Sprytki i Bolusia :?: :1luvu:

kasia1568

Post » Śro sie 07, 2013 13:24 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

NatjaSNB dziękujemy bardzo bardzo serdecznie. Jeszcze nie mieliśmy suchej bozity, spróbujemy. Dziękuję!

Dziękuję ślicznie za bazarki, bardzo są potrzebne.

U nas ... wg mnie w sumie nic ciekawego, toczy się życie....
Suńka w ciąży wczoraj wysterylizowałam (odpłatnie) , na razie, głownie leży sobie w pokoju, z moimi kotami, niestety upały w tym nie pomagają. Dziękuję ninar za transport do/z lecznicy.
Gdyby ktoś miał do oddania karmę dla psiaków typu bosch lub puszeczki, będę ogromnie wdzięczna.

Boluś jeszcze się kuruje, niestety u niego po każdym takim "napadzie alergicznym" potrzeba czasu. Już ma apetyt ale zmiany na skórze są duże ( szyja po obu stronach, główka) i swędzą ale nie powstają już nowe rany i ropnie. Leczenie ich potrwa na pewno ze 3 tygodnie. Biedna jest ta moja kruszynka. Maleńki, schorowany, alergik ( przez duże A, dosłownie) ze zwężoną tchawicą. Taki mój wspaniały, kochany Cudaczek.

Mała Sprytnk ma ciągle problem z oczkami, cały czas łzawią się, sączy brązowo-żółta wydzielina, cały czas jest lekki katar. Dostaje colostrum na wzmocnienie, od dziś też zaczęliśmy kuracje cykloferonem ( 5 dawek w iniekcji co 2 dzień).

Przypadek dzielnie walczy również z alergią pokarmową, u niego powoduje ona biegunkę lub krew w qpce. Na razie jest tylko na diecie, jako tako dajemy radę. Niestety jest bardzo drobny, chudziutki.

Długo by można pisać o wszystkich moich tymczasach, jest ich jeszcze sporo.... proszę o mocne kciuki dla nich, bo czekają je operacje oczu, jeden walczy zapaleniem płuc.

Zapraszam serdecznie do pomocy cmentarniaczkom z brwinowa, kociaki bardzo potrzebują karmy. Tam jest około 50 kotów, głodnych kotów. Bez naszej pomocy zginą, proszę nie zapominajmy o nich.

Anna Rylska

Post » Śro sie 07, 2013 14:29 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kciuki zawsze są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Przypomnę bazarki, może ktoś się skusi i w ten sposób pomoże kociastym:

Serdecznie zapraszamy do pomocy :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro sie 07, 2013 14:43 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu, mocne kciuki za Ciebie, żebyś miała siły i kociaki, zeby jak najszybciej wyzdrowiały :ok: :ok: :1luvu:

kasia1568

Post » Czw sie 08, 2013 13:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Moi Drodzy.
Bardzo potrzebna jest karma rc sensitiviti - mokra i rc recovery dla chorych kociaków. Może ktoś ma do oddania?

Anna Rylska

[poprzednia][następna]