» Śro sie 07, 2013 13:24
Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma
NatjaSNB dziękujemy bardzo bardzo serdecznie. Jeszcze nie mieliśmy suchej bozity, spróbujemy. Dziękuję!
Dziękuję ślicznie za bazarki, bardzo są potrzebne.
U nas ... wg mnie w sumie nic ciekawego, toczy się życie....
Suńka w ciąży wczoraj wysterylizowałam (odpłatnie) , na razie, głownie leży sobie w pokoju, z moimi kotami, niestety upały w tym nie pomagają. Dziękuję ninar za transport do/z lecznicy.
Gdyby ktoś miał do oddania karmę dla psiaków typu bosch lub puszeczki, będę ogromnie wdzięczna.
Boluś jeszcze się kuruje, niestety u niego po każdym takim "napadzie alergicznym" potrzeba czasu. Już ma apetyt ale zmiany na skórze są duże ( szyja po obu stronach, główka) i swędzą ale nie powstają już nowe rany i ropnie. Leczenie ich potrwa na pewno ze 3 tygodnie. Biedna jest ta moja kruszynka. Maleńki, schorowany, alergik ( przez duże A, dosłownie) ze zwężoną tchawicą. Taki mój wspaniały, kochany Cudaczek.
Mała Sprytnk ma ciągle problem z oczkami, cały czas łzawią się, sączy brązowo-żółta wydzielina, cały czas jest lekki katar. Dostaje colostrum na wzmocnienie, od dziś też zaczęliśmy kuracje cykloferonem ( 5 dawek w iniekcji co 2 dzień).
Przypadek dzielnie walczy również z alergią pokarmową, u niego powoduje ona biegunkę lub krew w qpce. Na razie jest tylko na diecie, jako tako dajemy radę. Niestety jest bardzo drobny, chudziutki.
Długo by można pisać o wszystkich moich tymczasach, jest ich jeszcze sporo.... proszę o mocne kciuki dla nich, bo czekają je operacje oczu, jeden walczy zapaleniem płuc.
Zapraszam serdecznie do pomocy cmentarniaczkom z brwinowa, kociaki bardzo potrzebują karmy. Tam jest około 50 kotów, głodnych kotów. Bez naszej pomocy zginą, proszę nie zapominajmy o nich.
Adoptuj, nie kupuj.
Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...