7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 03, 2013 10:28 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

no...
ja to kiedys taki numer mialam....
miałam synka ,z AZS..no i jemu specjalnie prałam ,takie tam płyny do kapieli Emolium itp.I pewnego dnia dziecko mi tak spuchlo,ze myslalam,że do szpitala jedziemy.Wykapałam dziecko znowu w wodzie z maka ziemnaczna,opuchlizna ustepowała...Poki siedzial w reczniku to było dobrze.No i szybko znowu pranie,a wlasciwie dodatkowe płukanie ubrań,bo dostał tego uczulenia po nalozeniu swiezo upranych ubranek...No i wypłukalam,i dzień później dziecko ryczy,zapuchniete,leki nie dzilaja...masci..kasa poszla jak woda...
No i ja,dociekliwa baba zaczełam wszystko sprawdząc.Okazałao się ,ze moja córka przelała płyn do prania,do butelki do płukania :evil: I ja dziecku na sam koniec prania dawałam "proszek'zamiast płynu do płukania dla alergików...No i tak...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 03, 2013 11:35 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

BOZENAZWISNIEWA pisze:no...
ja to kiedys taki numer mialam....
miałam synka ,z AZS..no i jemu specjalnie prałam ,takie tam płyny do kapieli Emolium itp.I pewnego dnia dziecko mi tak spuchlo,ze myslalam,że do szpitala jedziemy.Wykapałam dziecko znowu w wodzie z maka ziemnaczna,opuchlizna ustepowała...Poki siedzial w reczniku to było dobrze.No i szybko znowu pranie,a wlasciwie dodatkowe płukanie ubrań,bo dostał tego uczulenia po nalozeniu swiezo upranych ubranek...No i wypłukalam,i dzień później dziecko ryczy,zapuchniete,leki nie dzilaja...masci..kasa poszla jak woda...
No i ja,dociekliwa baba zaczełam wszystko sprawdząc.Okazałao się ,ze moja córka przelała płyn do prania,do butelki do płukania :evil: I ja dziecku na sam koniec prania dawałam "proszek'zamiast płynu do płukania dla alergików...No i tak...

dobry miala pomysł z tym przelaniem płynu, nie powiem :twisted: :D

kupiłam linomag i zaaplikowalam na pupine. dziś nie było biegunki w ogole

mam zapytanie o tymczaskę Madlenkę- jutro przyjadą ja zobaczyć. Na razie nic nie wiem więcej.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob sie 03, 2013 21:00 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Marzenka ma wychodzącą trzecia powiekę bo bidna taka jest ,choruje i dopiero co biegunki ustąpiły.
Dziś mój mąż wszedl do pokoju tymczasów i słyszę jak woła do mnie - Asia a tej szylkretki to oko nie boli?!!!!

Taki to poziom wtajemniczenia w choroby kocie :mrgreen:

asia2

Post » Nie sie 04, 2013 10:21 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

asia2 pisze:Dziś mój mąż wszedl do pokoju tymczasów i słyszę jak woła do mnie - Asia a tej szylkretki to oko nie boli?!!!!

Taki to poziom wtajemniczenia w choroby kocie :mrgreen:

Się czepiasz - ZAUWAŻYŁ, doceń! :mrgreen:

a poza tym taki poziom wtajemniczenia w kocie choroby jest naprawdę całkiem dobry... :roll: co za dużo to niezdrowo.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 04, 2013 10:21 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Jak starowinka się ma?
Trzymam za Madlenkę, niech się ruszą adopcje w końcu... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sie 04, 2013 14:02 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Marzenia11 pisze:Jak starowinka się ma?
Trzymam za Madlenkę, niech się ruszą adopcje w końcu... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tak jak Ty biegasz do maleńkich tak ja do starowinki. Tylko mam bliżej :D Podaję jej antybiotyk i jedzonko. Chyba ma się dobrze bo kłociła się ze mna przy podawaniu leku.
W Koterii nie chciala jesc siedziala osowiala i przestraszona w klatce. Tu , w kilkunastometrowym lokum z kanapą , wlasną kuwetą, z ktorej pięknie korzysta, dochodzi do siebie i wyjada z misek wszystko do czysta, nawet suche znika. Cieszę się że ta chudzina, na ktorej można zliczyć wszystkie kosteczki jest z nami.
Gdy w Koterii zrobili jej morfologię , miala glukozy dużo poniżej normy- 44mg. Niewiele brakowalo.

Madlen się zaprezentowala 8) choc jak na siebie była bardzo nieśmiala. Ona odżyje w nowym domu, to wiem.

asia2

Post » Nie sie 04, 2013 14:20 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Cieszę się ze starowinki kocinki :lol: niech zdrowieje, wraca do siebie, biedunia... dobrze ze się kłoci, dobry znak :mrgreen:
a jakie masz wrażenia co do ds dla Madlenki? I jakie sa ustalenia? :ok: :ok: :ok:
Madlenka ma dosyć tłumu, boję się, ze się trochę wycofuje z bezradności, ze nic się nie zmienia.

Marzenia11

Post » Nie sie 04, 2013 14:28 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Marzenia11 pisze:Cieszę się ze starowinki kocinki :lol: niech zdrowieje, wraca do siebie, biedunia... dobrze ze się kłoci, dobry znak :mrgreen:
a jakie masz wrażenia co do ds dla Madlenki? I jakie sa ustalenia? :ok: :ok: :ok:
Madlenka ma dosyć tłumu, boję się, ze się trochę wycofuje z bezradności, ze nic się nie zmienia.

Dobre wrażenia mam ale nie wiem jak dalej się ułozy bo dziewczyna była dzis u Madlen na pierwszej wizycie w ogole w poszukiwaniu kota. Wiec...
Tak, Madlen bardzo się wycofała . To zmieniony kot w porównaniu z ta , ktorą mialam na początku. Dla nie za duzy tłum, tak wlaśnie.

asia2

Post » Nie sie 04, 2013 14:30 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

I mówiła, ze będzie jeszcze szukać dalej kota? że ma jakieś jeszcze do zwizytowania? Pierwsza moze być ostatnią, jeśli się zakochała...
szkoda Madlen, ech, jeszcze trochę wytrzymaj maleńka...

Marzenia11

Post » Pon sie 05, 2013 12:01 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

madlen poszla mieszkać z Florianem , który jest bardzo niekonfliktowym kotem a sam jeden zajmuje pokój Kaliny- córki mojej :D
Myślę, że do tego posunięcia zmusił ją Filip bo jakos Madlen go wkurza :roll: . Co ja widzi to z łapkami do niej. Zreszta on nie jest specjalnie zadowolony z obecności innych kotów i też chcialby wrócic do "swojego" pokoju. Próbowałam zrobić taka małą roszadę i pozwolic się rudasom poprzesuwać jak chcą. Niestety Filip zaatakowal Floriana i nic z tego nie wyszło.
Florka odwiedzają z rana maluchy. Wszystkie. Wpadają do niego jak dzieci do pokoju rodziców. :ryk: Nie ma chłopak lekko

Chyba przez tę pania , która była obejrzeć Madlen, Hesia ( najbardziej oswojona buraska z trzech) się wycofała.Nie wiem o co chodzi. Ucieka ode mnie. Boję się żeby nie była chora. Albo znowu sprawka Filipa. Kto chce Filipa?:))))!!!!!

asia2

Post » Wto sie 06, 2013 11:42 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Ponieważ Hesia do późnej nocy znac mnie nie chciala , wymyśliłam że łobuza Filipa biorę do siebie do pokoju. Rano Hesia podbiegla do mnie i dala się wyglaskać, zresztą hana też. :D

Filip jest chory. Wczoraj prawie 41 stopni :( Już mam dosyć. Hesia kaszle- grucha aż. Leki poszly w ruch.

Marzenka wygląda lepiej ale jeszcze nie jest sobą. Może to gorąc?...

asia2

Post » Wto sie 06, 2013 12:31 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

asia2 pisze:Ponieważ Hesia do późnej nocy znac mnie nie chciala , wymyśliłam że łobuza Filipa biorę do siebie do pokoju. Rano Hesia podbiegla do mnie i dala się wyglaskać, zresztą hana też. :D

Filip jest chory. Wczoraj prawie 41 stopni :( Już mam dosyć. Hesia kaszle- grucha aż. Leki poszly w ruch.

Marzenka wygląda lepiej ale jeszcze nie jest sobą. Może to gorąc?...

Trzymamy kciuki Asiu za Was...
gorac jest najgorszy z mozliwych stanów pogodowych,mój wet tak mówi.I ja tez widze to u nas.Jak jest zima i pale w kominku to zaraz mam gile po pas i ,kaszlące i odlot.
Teraz tez ,koty leza w większosci dnia,jedynie co robia to rano zjedza ,linieja okrutnie i czekaja jak chlodek nadjedzie...Dwa koty jaka katar,bo jak leza przy tarasie i na słońcu to widze,że wszystko puszcza.U nas na razie ok,bez antybiotyku,ale obserwuje dwa uważnie...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 06, 2013 12:50 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Asiu, bardzo dobre posunięcie!
Mam tytuły ogłoszeń dla Twoich tymczasów... teraz trzeba czasu i sił umysłu, aby je zrobić - tak jak obiecałam, przed weekendem :!: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto sie 06, 2013 12:54 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Marzenia11 pisze:Asiu, bardzo dobre posunięcie!
Mam tytuły ogłoszeń dla Twoich tymczasów... teraz trzeba czasu i sił umysłu, aby je zrobić - tak jak obiecałam, przed weekendem :!: :ok: :ok: :ok:

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie sie 11, 2013 20:50 Re: DT-10 tymczasow,starowinka w TDT:)))

Zagladam wieczorem z buziakami dla wszystkich i kciukami za wszelkie sprawy :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]