Kumiko ,plaskata dziewczynka i jeszcze jedna Tusia....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 03, 2013 18:11 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Kumiko jeszcze u mnie .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob sie 03, 2013 20:19 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Prześliczna :)
I ta japońska buźka. Cudo.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob sie 03, 2013 21:56 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Japońskie cudo stwierdziło, że serduszko z indyka (lekko sparzone i zblendowane na drobno) jest pyyyyszne.
Wsunęła całe! Całe duże serduszko na kolację.
Przeszczęśliwe jesteśmy.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie sie 04, 2013 9:54 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Słupku, Miss Perfect Ann - myślę, ze wprost MUSICIE być przeszczęśliwe. Z takim fantastycznym zwierzyńcem :)

U nas od rana zachmurzenie, tylko 25 stopni, pachnie deszczem.
Kociaste od rana na maksymalnych obrotach rozrabiały, goniły piłeczki, staczały walki zapaśnicze. Maleńki Koralik rozruszał Chabrysy.
Wyglądało to przekomicznie, kiedy na pacnięcie Irysowej łapy odpowiadał groźną miną i pacał swoją malutką czarną łapeczką. Na szczęście duże kocury bawią się z nim delikatnie.
Teraz padły i smacznie śpią.

Blekitny.Irys

Post » Nie sie 04, 2013 10:19 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Słupek pisze:Japońskie cudo stwierdziło, że serduszko z indyka (lekko sparzone i zblendowane na drobno) jest pyyyyszne.
Wsunęła całe! Całe duże serduszko na kolację.

Wie, co dobre ;) to teraz będziesz miała jak w restauracji: każdy kotuś co innego :P
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie sie 04, 2013 19:42 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

a co tu taka cisza i z rana i z wieczora :crying:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 04, 2013 22:06 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

A bo od rana taki trochę dzień z urwaniem głowy i w sumie teraz dopiero na spokojnie się z laptopem położyłam.

Nie, nie. Nic się nie dzieje z Kumisią.

Rano byłyśmy u weta. Bo dwie pchełki. No i nasze dziewczynki fiprex na kark (Cookie nic nie musi, bo ma obroże Bayer Foresto). Wet sobie w uszka zajrzał (tzn. nie sobie, a Kumiko), pogrzebał badylkiem, popatrzył pod mikroskopem, upewnił się, że świerzba nie ma i fiprex zaordynował. Zostawiłam u niego całą tę dokumentację, którą Dorciu przekazałaś, żeby sobie na spokojnie poczytał (pamiętasz o krwi mailem?). Poprosił o przyniesienie kupki, bo chce sobie pod mikroskopem obejrzeć. Więc będę kradła. Stwierdził, że mała po tym co przeszła, to jest już w świetnej kondycji. Jak powiedziałam, że jeszcze małą musimy przed sterylką odkarmić, to powiedział, że boi się, żebyśmy do ośmiu kilo nie doszły. Na "naszej" lecznicowej wadze waży równo 2 i pół kilograma.

Mama mówi, że jej się buźka zaokrągliła.
Kumisia dzisiaj miała świetny apetyt (i recovery, i conv, i chrupeczki, duuużo chrupeczek).
Dzisiaj się bawić zaczęła nową myszką, bo wczoraj jej kupiłyśmy taką szeleszczącą, bo ją szeleszczaki zainteresowały. No i z wielkim apetytem zjadła cielęcinkę na kolację. :D

Natomiast jest jeden ... hmmm ... problemik?
Ona na boczkach przestaje być czarna. Rudawa tym bardziej. Robi się fiołkowo-niebieska....
Nie, żeby nam to przeszkadzało, bo absolutnie nie, ale nie jestem pewna, czy będzie biało-czarna.
Zdjęcia jutro, bom uchetana.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Nie sie 04, 2013 23:06 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Fiołkowa Kumiko :)

Blekitny.Irys

Post » Nie sie 04, 2013 23:41 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Witam. Czy fiołkowa czy lawendowa Kumiko jest przecudna.

kotka 12

Od: Czw sie 16, 2012 23:03

Post » Pon sie 05, 2013 12:17 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

tak ,kolor na boczkach dziwny z deczko ,ale też piękny :D
2.50 czyli troszkę zgubiła ,by było dwa razy więcej kota ..nic to jak je to nadrobi :ok: :piwa:
Ważyła przy przejęciu 1.40 w dredach , po obcięciu i tygodniu u mnie na wypasie 1.30 :cry: .

Do lecznicy zadzwonię ,bo nie wiem czy wysłali ,tz. wiem że nie wysłali bo już bys miała :twisted:

Może by pomysleć juz o szczepieniu ? co o tym myślisz?
kupsko też zbierasz przez 6 dni ,czy 3 ?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 05, 2013 13:32 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Kupkę zawiozłam już dzisiaj i wet mówi, że bardzo ładna i "czyściutka".
I po wcześniejszym odrobaczaniu i leczeniu jak była u Ciebie, to na bank nie ma robali.
Więc twierdzi, że póki co wystarczy ten raz, bo nic na kokcydia nie wskazuje, więc nie ma sensu zbierać.
No i jeszcze sprawdził strawność. Malucha trawi bardzo ładnie, co nasz cieszy niezmiernie, bo tylko wchłaniać, wchłaniać, wchłaniać...
Wczoraj dostała na kolację surową cielęcinę, a na dzisiaj mama stworom ugotowała kość żelową z giczki cielęcej (Cookie te chrząstki z giczki musi na stawy dostawać) i dzisiaj dostały pokrojone mięciutkie chrząstki z mięskiem. Biba i Cookie miseczki nawet od spodu były skłonne oblizać, a Kumiko zdziwiona: "A co Ty mi tu przyniosłaś? Przecież ja takiego czegoś nie zjem..." Biba zjadła. A Kumiko Conva dostała. Żeby żaden pokrzywdzony stworek nie był brakiem obiadku.
Teraz ja mogę pomyśleć o czymś do jedzenia dla nas. :D

Edit: Ze szczepieniem jeszcze chwilkę poczekać chcemy. W sensie kilka dni. Żeby sprawdzić czy się nic ze stresu nie wykluje po zmianie domku. Bo już z wetem to omówiliśmy.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pon sie 05, 2013 13:40 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

takie świństwo jej dałaś :ryk:

:1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 05, 2013 14:21 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

A może sushi dla prześlicznej gejszy ? :wink:

Blekitny.Irys

Post » Pon sie 05, 2013 14:50 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Blekitny.Irys pisze:A może sushi dla prześlicznej gejszy ? :wink:

może nie gejsza ,może nie prześliczna ale za to zjadła bym z wielkim apetytem :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 05, 2013 20:36 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Nasza Kumi zaczęła się bawić :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Polowanie na Mamusię :)
Obrazek

Rosnę!!!!

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sie 05, 2013 20:47 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam posty

Miss Perfect Ann

Od: Pt sie 02, 2013 10:55

[poprzednia][następna]