Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 29, 2013 20:22 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

michalinadzordz pisze:Melania pojechała dziś do swojego własnego, prywatnego domku :) Adoptowała ją Pani Kasia, która przygarnęła 2 miesiące temu przygarnęła Felicjana. Tak więc babcia i wnuczek będą razem. Oby po tej rozłące się dobrze dogadywliy :ok:

Co za cudowna wiadomość :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tak się cieszę WSPANIALE :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Wto lip 30, 2013 18:45 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Filipek pojechał dziś do nowego domku :)

Bardzo dziękuję cioci turkawce za odwiezienie Meli i Filipka do nowych domków i przetymczasowanie ich u siebie :1luvu:
Wielkie dzięki także dla cioci Sroczki, która opiekowała się kociakami przez 3 tyg. lipca :1luvu:

Teraz trzymajcie kciuki za aklimatyzację!

Felek jest zachwycony Melą, ale na razie jeszcze się przyzwyczajają do swojej obecności ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob sie 03, 2013 13:49 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

michalinadzordz pisze:Filipek pojechał dziś do nowego domku :)

Bardzo dziękuję cioci turkawce za odwiezienie Meli i Filipka do nowych domków i przetymczasowanie ich u siebie :1luvu:
Wielkie dzięki także dla cioci Sroczki, która opiekowała się kociakami przez 3 tyg. lipca :1luvu:

Felek jest zachwycony Melą, ale na razie jeszcze się przyzwyczajają do swojej obecności ;)

Czyli Filipek został adoptowany ???

Marcyśka

Post » Sob sie 03, 2013 14:32 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Marcyśka pisze:
michalinadzordz pisze:Filipek pojechał dziś do nowego domku :)

Czyli Filipek został adoptowany ???

Tak :)

michalinadzordz

Post » Sob sie 03, 2013 21:04 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob sie 03, 2013 22:15 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Teraz mam nadzieję, że na wątek będę wrzucać już tylko zdjęcia szczęśliwych kotków z nowych domu - Marcysiu, liczę, że Ty nam co jakiś czas pokażesz Alę na wątku ;) No i mam nadzieję, że pod wasz blok już się nie przyplączą kolejne kotki :roll:

michalinadzordz

Post » Nie sie 11, 2013 19:55 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Nowe zdjęcia Alki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapraszam na wątek o Alci i jej dalszych losach :arrow: viewtopic.php?f=46&t=154588

Marcyśka

Post » Nie sie 11, 2013 22:03 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Marcyśka pisze:Nowe zdjęcia Alki :)

Obrazek

to leżakowanie wymiata :)

michalinadzordz

Post » Pon sie 12, 2013 8:07 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Misiu dostałąś ode mnie pw którą ci wczoraj wysłałam ?

Marcyśka

Post » Pon sie 12, 2013 16:51 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Marcyśka pisze:Misiu dostałąś ode mnie pw którą ci wczoraj wysłałam ?

tak, już odpisałam ;)

michalinadzordz

Post » Nie sie 25, 2013 15:37 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

ZAPRASZAM DO GŁOSOWANIA :mrgreen
:arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=20&t=155404

Marcyśka

Post » Wto sie 27, 2013 20:17 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Mam zle wiadomości ,że na siedlu kolejne koty.Raz widzialam takiego wielkiego czarnego kota a obok niego dziki maluch szaro-bury.Też raz nakarmilam kotke która szukala jedzenia obok smietnika a później juz nie widzialam żeby przychodzila.Jednak jakieś 6 min. od mojego bloku kota okocila się i tam sa maluszki ok.4 tygodniowe widzialam trzy szaro-bure i jeden czarny,ale gdy tylko kogoś widzą to uciekają.Wiem ,że ktoś tam czasami im daje jedzenie i mają też wode.Może jutro podejdę i zostawię im chrupki.Jak się uda to zrobie fotki i dodam.

Marcyśka

Post » Wto lis 12, 2013 20:12 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Dostałam wspaniałe zdjęcia z domku stałego Meli i Felka. Serce mi się cieszy!
Feluś:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mela (aktualnie ma na imię Bunia - od BaBuni :) ) - te zdjęcia dedykuję cioci Sroczce :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A przy tym zdjęciu prawie się popłakałam...
Obrazek
Pierwsze tygodnie Meli i Felka w nowym domu były trudne, przypomnę, że zanim Mela trafiła do Pani Kasi, Felicjan mieszkał tam już 2 miesiące i słabo pamiętał swoją babcię, a może to ona słabo pamiętała jego? Tak czy inaczej ona szukała świętego spokoju, a Felek kumpeli do zabawy i ciągle ją zaczepiał, a ona go tłukła. Pani Kasia martwiła się, że będzie musiała oddać Melę, ale po kilku tygodniach sytuacja się unormowała, a kotki żyją w totalnej symbiozie, razem się bawią, a Mela wspaniale się otworzyła, przytyła, odrosła jej sierść, ciągle się tuli i podobno nawet chętnie razem z Felkiem (który był dzikusem jakich mało...) zabawiają gości :) Naprawdę się wzruszyłam przy tych zdjęciach, bo obydwa te koty były "trudno adopcyjne", a przy odrobinie (dosłownie!) czasu i miłości tak pięknie rozkwitły :1luvu:

i jeszcze oba misiaki...
Obrazek

A tu jeszcze Filipek :1luvu: i jak ja mam wierzyć, że to ten sam kotek, który 5 miesięcy temu mieścił mi się w dłoni?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Wto lis 12, 2013 21:07 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Jaka słodycz!!! :1luvu:
To zdjęcie zabójcze jest!
michalinadzordz pisze:Mela (aktualnie ma na imię Bunia - od BaBuni :) ) - te zdjęcia dedykuję cioci Sroczce :1luvu:
Obrazek

Mela-Bunia, wygląda je pluszowy misiaczek tutaj! a przecież była "łysym kotkiem"- no genialna jest!a Felek :1luvu: nie dość że kawał kocurra to jeszcze przytulaśmy się zrobił!

Fifi, to w ogóle do mojego Bąbla się przydał - wyraz pysia ma podobny bardzo, i to juz facet jest! :1luvu:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto lis 12, 2013 21:12 Re: Buraski z Namysłowa - cała 4 w swoich domach :)

Łezka popłynęła z oka :lol: Są cudowne ,tak się ciesze ,że mają kochane domki :love: :love: :love:

Marcyśka

[poprzednia][następna]