Albo robi nowe

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
hanelka pisze:Już jest jutro
morelowa pisze:Odleciała mnie energia
morelowa pisze:Czy już mówiłam, że nie lubię tego kraju? Mówiłam? To powtarzam.
I nie mam na myśli krajobrazu..
Mam na myśli totalny bajzel, nad którym nikt nie panuje. W każdej dziedzinie. Pojedynczy człowiek [to skrót myślowy, bo moze mieć po swoje stronie całą rodzinę i przyjaciół] jest absolutnie bezradny.
I to, że są kraje głupio nazywane 'trzeciego świata' niczego nie usprawiedliwia.
Takie to odkrywcze myśli mnie właśnie naszły..
Alienor pisze:Przytulam i wspieram moralnie. Tyle tylko mogę.
morelowa pisze:Alienor pisze:Człowiek się potyka o różne drobne sprawy, aż nagle natyka sie na ścianę. Bęc! Koniec.
Ale też człowiek powinien najpierw nabrać dystansu do sprawy nim zacznie pisać.. Szkoda tracić siły na przegrane rzeczy.
Jest u nas tak: udar niedokrwienny nie jest chorobą neurologicznąPacjent z oddz. wewnętrznego nei może być skierowany na rehabilitację. Stacjonarny oddz. reh. przyjmie szybko, ale musi mieć : wypis ze szpitala i skierowanie od neurologa. Wtedy wyznaczy termin konsultacji. Ale neurolog musi być ... z poradni. Nie ważne, że przy łóżku był na konsultacji szpitalny. Skierowanie z poradni i już. Czyli pacjenta do domu, niech sobie pójdzie/wezwie do domu [zaleznie od kondycji] do przychodni. Tak jakoś...
I możemy sobie nawet mieć fajnych, oddanych i często dokształconych lekarzy... ale mamy też PRZEPISY. O!
Alienor pisze:broń panie Boże żeby złamać obie nogi jednego dnia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Silverblue i 136 gości