Kumiko ,plaskata dziewczynka i jeszcze jedna Tusia....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 01, 2013 6:35 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Wszystko przygotowane ,czekamy .
Nie spałam ,mała wie ,czuje zmiany ,pewnie po moim zachowaniu :oops: Chce być tulona i głaskana ,wlazła na jaśka prawie pod moją głowę ,objęłam ręcamy i tak trwaliśmy...powierzam ci skarb i tak ją traktuj.wiem chisteryzuje :oops: :cry:
Do transporterka włożyłam jej posłanko z okna .
Naszykowałam wodę i jedzonko ,jedzonko będzie wisiało na drzwiczkach transportera ,żeby wiedziała że może w każdej chwili pochrupać.
Są dokumenty do podpisania i z lecznicy co słoneczko dostawało .
Nie jest to napisane poprawnie ,ale dziecię na stażu troszkę się pogubiło :wink: w dodatku nie wpisało wyników morfologi .
Jest co dostawała.
Daj mi swojego e maila to prześlą ci pocztą elektroniczną ,dopilnuję :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 01, 2013 7:02 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Wszystko przygotowane, czekamy.
Siostra, wychodząc przed chwilą do pracy: "No to czekam, dasz znać?"
Mama, wieczorem przez telefon: "A teraz czekamy."
Biba i Cookie też chyba zmiany czują. Nie gwarantuję, że one będą Kumiko jak skarb traktować, ale my na pewno.
Żebyśmy tylko dziewczynce przypasowały, bo że zwierzaczki między sobą dogadają, chociażby na zasadzie pokojowego współistnienia, to jestem pewna.

hannusia19@o2.pl

Dorciu, a kiedy Kumiko morfologię miała robioną? Bo nie wiem, czy męczyć ją w najbliższym czasie kłuciem, czy dopiero przed sterylką.
Dokumenty w kontenerku odeślę jutro.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw sie 01, 2013 7:07 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Wiem, że tak być musi, ale żal i Kumiko i Ciebie Dorciu. Trzymajcie się kochane :ok: :ok: :ok:
Powodzenia Kumiko w nowym domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sie 01, 2013 7:15 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

dziewczyny :1luvu: nie wariować :roll: Kumiko jedzie do dobrego i sprawdzonego domku :ok:
czemu wcześniej nie pomyślałam o dwupaku z........Miśką, kurcze no :lol: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw sie 01, 2013 11:06 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Dorciu a ja już ryczę, bo przypomniało mi się jak Monkę oddawałam do ds, ryczę, że się rozstajecie chociaż powinny to być łzy szczęścia :oops:

ale tak to już jest chyba :oops:
jo.anna

Post » Czw sie 01, 2013 14:11 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Teraz tak na szybko i na gorąco.

Tak jest po mniej więcej 40 minutach Kumiko Warszawianki w nowym domku:

Obrazek

Brzusio został do głaskania wywalony. :D
Dorciu? Widzisz? Mówiłam, że nie na zsyłkę jedzie i że ją kochamy.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Czw sie 01, 2013 14:59 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

:crying: ........................ :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 01, 2013 17:42 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

No zdecydowanie to nie jest wystraszony albo zestresowany kot :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw sie 01, 2013 18:46 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

W drodze też nie była zestresowana.. raczej niezadowolona, że musi siedzieć zamknięta..
jeść nie chciała, pić nie chciała.. chciała zwiedzać, gadać, zaczepiać i się miziać..

cieszę się, że Kumiko będzie miała dom u Słupek..
Słupek, obiecałaś pisać o niej..
będę czekać a na razie dzięki za pierwsze fotki.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw sie 01, 2013 19:05 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Jezus ! Jak ja się poryczałam ze szczęścia i w ogóle.
Teraz ostatnio na forum tylko z doskoku jestem i podczytuję w biegu, ale tu musiałam zaznaczyć , że byłam.
Dorcia44 - jesteś babka na sto dwa, ekstra liga i całuję stopy , a co mi tam kiedy warto ! Obrazek

Słupek i Kumiko - niech wam kocie anioły w darach niosą to co najlepsze !
Subtelna kotka, taka egzotycznie - rzeczywiście skośnooka ... nowy wymiar persa - urocza , ekstrawagancka piękność !
No i mimo tego jak ją jakiś KRETYŃSKI PATAFIAN potraktował niegodnie dla rodzaju ludzkiego :evil: - pozostała księżniczką - już nie zaklętą w żabkę - pocałunek Dorci44 ją odczarował ! Piękność ... subtelna piękność !

Obrazek
Ślę wszystkim - całusy i ukłony .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sie 01, 2013 19:30 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

A teraz słów kilka. I fotek.

Te ostatnie kilkadziesiąt kilometrów, które razem jechałyśmy, troszkę się dało dziewczynce we znaki.
Nieco Kumiko się przegrzała przez drogę i chwilami ziała z szeroko otwartą buzią.
Nawet przez moment zastanawiałam się, czy po drodze do lecznicy nie wskoczyć na jakąś kroplóweczkę, ale zagadała do mnie, że nie. No to do domu pojechałyśmy.
Biba jak nas zobaczyła, to w szoku - duża wyszła z psem a wróciła z kotem. 8O
Ogon jak szczota i w nogi. Zabunkrowała się na prawie 3 godziny pod łóżkiem. Z włączonym warkotkiem.

Kumisia w pierwszej chwili wyjść z transporterka nie chciała.
Cóż... nowe miejsce, zapachy, dźwięki...
Wyglądała tak:

Obrazek

Dla niewtajemniczonych te brązowawe grulki to nie bobki świnki morskiej, tylko chrupki, które Kumiko przez drogę wysypała i na których leżała.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Czw sie 01, 2013 19:37 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Teraz to ja znowu becze :oops: jak ona się czuje?czy już lepiej? Zjadła coś?
Ostatnio edytowano Czw sie 01, 2013 19:45 przez dorcia44, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 01, 2013 19:43 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Wywlokłam dziewczynkę z transporterka i przetarłam mokrą szmatką, żeby troszkę ochłodzić (troszkę, mówię, wcale ze szmatki nie kapało, spoko - zapalenia płuc nie dostanie, nie było szoku termicznego i wychłodzenia) i wytrzeć okruchy chrupkowe. Podsunęłam miseczkę z wodą - nieee, spróbowałam na łyżeczce do pysia - nieeee z pazurkiem, wstawiłam do kuwety - wyszła i zaczęła zwiedzać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obeszła całe mieszkanie, zajrzała w miseczki Biby, miseczki Ciacha, kuwetę Biby, do nie pod łóżko, usłyszała syki i warki, które rozsądnie olała i położyła się na Bibulki posłanku wywalając brzusio do mizania.

Obrazek

Cdn.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Czw sie 01, 2013 19:48 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Normalnie rzucam pracę jadę do was....lub napisz zjadła ?lepiej jest? Ona około 22 lub troszkę po dostawała surową wolowinke przybiegala na dźwięk krojenia
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 01, 2013 19:52 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

No dobra, Dorciu - to od końca.
Chyba właśnie przed chwilą moja siostra wysłała do Ciebie mms-em zdjęcie, jak Kumiko śpi obok niej z główką na udzie Ani.

Poza tym:
Dziewczynka zjadła na kolację z apetytem kawałek zblendowanego kaczego cyca. Wcześniej popiła troszkę wody (ale i tak trochę mało wg mojego uznania, więc tego kaczęcego cyca lekko sparzyłam i tej wody z parzenia łyżeczkę dodałam do mięsa).
Zjadła, wydając dziwne dźwięki - oceniłyśmy z siostrą po szybkości znikania z talerzyka, jako aplauz. Zagryzła chrupkami (Gastro wymieszane z Applaws Kitten).

Zrobila siusiu! Do kuwetki!
Wyspała się w dolnej części drapaka.
Śpi teraz u siostry na łóżku z siostrą, bo Bibulkę trzeba trochę odstresować.

Za chwilkę jeszcze kilka zdjęć Wam wrzucę.

Zapraszamy! Pracy nie musisz rzucać. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

[poprzednia][następna]