Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 26, 2013 10:38 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

I jak tam montaż kociego okna :mrgreen: ??
Obrazek

KiszkiMyszki

Od: Śro maja 29, 2013 14:48

Post » Pt lip 26, 2013 11:39 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Właśnie dostałam info, że przesyłka ma być dziś dostarczona. Nie idę na plażę, czekam.
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Pt lip 26, 2013 15:00 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Basiag pisze:Właśnie dostałam info, że przesyłka ma być dziś dostarczona. Nie idę na plażę, czekam.

O widze że ktos też nie może na plaże iść, ja siedze w pracy :mrgreen:

informuj na bieżąco
Obrazek

KiszkiMyszki

Post » Pt lip 26, 2013 18:53 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Cały dzień siedziałam w domu i czekałam, ok. 16-tej wyszłam z domu, zajrzałam na pocztę - nie mieli żadnej informacji o mojej przesyłce :evil:
Ok. 18-ej zadzwonił kurier (a ja oczywiście poza domem), kazałam mu zostawić na poczcie, jutro odbiorę.
Mam nadzieję, że do 13-ej uda mi się zwlec z łóżka :oops: )
Obrazek

Basiag

Post » Nie lip 28, 2013 13:40 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Okno już jest. Super wykonanie - estetyczne i solidne. Odpakowanie zajęło mi ponad godzinę.
A teraz czekam na brata, który mi to zainstaluje, bo jednak boję się wysokości (10 piętro).
W dodatku w ramach przeprosin za opóźnienie dostałam niespodzianki - poduchy na parapet i moskitierę. To miłe.

Mam jednak problem i nie wiem czy nie bedę musiała wracać do domu. Moja jedna kocica znów zrobiła się bardzo agresywna wobec nestorki rodu. W domu też się tak zachowuje i kocice są izolowane. Tu nie mam takiej możliwości. Już podjęłam decyzję o adopcji agresorki - to przemiła kotka, ale tak dominującą, że musi być jedynaczką. Może ktoś zna kogoś, kto chce się doniebieścić? Kotka we wrześniu skończy 4 lata, będzie oczywiście wysterylizowana.
Miałyśmy tu zostać jeszcze 4 tygodnie. Szkoda mi wyjeżdżać. Może jakiś dom tymczasowy na Przymorzu by się znalazł... KiszkiMyszki znasz kogoś takiego?
Obrazek

Basiag

Post » Nie lip 28, 2013 14:43 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Basiag pisze:Okno już jest. Super wykonanie - estetyczne i solidne. Odpakowanie zajęło mi ponad godzinę.
A teraz czekam na brata, który mi to zainstaluje, bo jednak boję się wysokości (10 piętro).
W dodatku w ramach przeprosin za opóźnienie dostałam niespodzianki - poduchy na parapet i moskitierę. To miłe.

Mam jednak problem i nie wiem czy nie bedę musiała wracać do domu. Moja jedna kocica znów zrobiła się bardzo agresywna wobec nestorki rodu. W domu też się tak zachowuje i kocice są izolowane. Tu nie mam takiej możliwości. Już podjęłam decyzję o adopcji agresorki - to przemiła kotka, ale tak dominującą, że musi być jedynaczką. Może ktoś zna kogoś, kto chce się doniebieścić? Kotka we wrześniu skończy 4 lata, będzie oczywiście wysterylizowana.
Miałyśmy tu zostać jeszcze 4 tygodnie. Szkoda mi wyjeżdżać. Może jakiś dom tymczasowy na Przymorzu by się znalazł... KiszkiMyszki znasz kogoś takiego?

Niestety nie znam :(

Dobrze ze produkt okazał sie wart swojej ceny no i niespodzianki :mrgreen: super
Obrazek

KiszkiMyszki

Post » Pon lip 29, 2013 17:12 Zabezpieczenie balkonu

Witam jestem tu nowa i miałam problem ze znalezieniem informacji w jednym miejscu na temat zabezpieczenia balkonu przed kotami (jeżeli gdzieś jest ten temat poruszony to przepraszam).
Chciałabym poznać wasze patenty na balkony. Właśnie kombinuje coś z naszym balkonem ale spółdzielnia i właściciel mieszkania nie patrzą przychylnym okiem aby wiercić i montować do ocieplonych ścian siatkę. Może macie jakieś rozwiązanie na takie problemy?
Ostatnio edytowano Pon lip 29, 2013 17:23 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Przeniosłam na właściwe podforum i do właściwego wątku

daga85

Od: Pon lip 29, 2013 16:33

Post » Śro lip 31, 2013 16:06 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Okno już na odpowiednim miejscu, hurrrrrrrrrrrra! :D
Był mały problem, bo okno okazało się ok. 7 cm za krótkie, ale "coś" się wymyśliło i jest ok.
KiszkiMyszki możesz przyjść i zobaczyć. Polecam gorąco - super wykonanie!
Obrazek

Basiag

Post » Śro lip 31, 2013 16:26 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Basiag pisze:Okno już na odpowiednim miejscu, hurrrrrrrrrrrra! :D
Był mały problem, bo okno okazało się ok. 7 cm za krótkie, ale "coś" się wymyśliło i jest ok.

Zdjęcia? :lol:
Mam jedno okno nierozplanowane, przyglądam się.. Mocowanie jest na metalowych wysięgnikach do ramy okna? Czyli trzeba wiercić ramę okienną (wolałabym uniknąć)? Z drugiej strony mam okna mocowane poza pionem muru, tzw. ciepły montaż (JB-D), stąd przypuszczam, że prędzej sama coś skonstruuje, niż zamówię... Na przestrzał coś muszę mieć (przeciąg), tylko u mnie typowy montaż odpada. Ram nie dam wiercić, za dużo wybuliłam za ich energooszczędność, pozostają kotwy przez ocieplenie ścian budynku (nietypowe)...
Ale, uściślając, tak jak w reklamówce, trzyma się to na ramach okna?
pwpw

Post » Śro lip 31, 2013 21:11 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Tez poprosze o zdjecia :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 31, 2013 21:59 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Zdjęć nie mogę wstawić, bo nie mam aparatu, a aparat telefonliczny odmówił współpracy.
Nic nie trzeba wiercic. Jest super. Ja tu jestem na wakacjach, ale właścicielka mieszkania cieszy się, że okno uniemożliwia gołębiom śniadanie na parapecie.
Oknojest super, POLECAM!
Obrazek

Basiag

Post » Śro lip 31, 2013 22:14 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Zdjecia potrzebne, jak bedziesz miala jak to je zrob prosze...
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sie 01, 2013 9:53 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Basiag pisze:Okno już na odpowiednim miejscu, hurrrrrrrrrrrra! :D

Za krótkie?! O matko twój brat to niezła złota rączka jak to jakoś zamontował :)
Chętnie wpadne zobaczyć, kotki zadowolone wygrzewają sie na parapecie?
Obrazek

KiszkiMyszki

Post » Czw sie 01, 2013 10:04 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Ja mam aparat to zawsze moge zdjęcia porobić jeśli oczywiście jest taka potrzeba :mrgreen:
Obrazek

KiszkiMyszki

Post » Czw sie 01, 2013 14:06 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Mòj brat jest kompletnie nietechniczny,to ja musiałam mu wszystko podpowiadać,a on wciąż marudził,że tak się nie da,to jest źle zrobione itp. Byłam załamana, bo on kiedyś był majsterkowiczem i wszystko umiał zrobić. To też ja wymyśliłam jak "uratować" to okno. Udało się.
Koty totalnie olały okno. Zresztą na balkon też wychodzą tylko wtedy jak ja tak jestem. Mam się położyć na parapecie?
Ale i tak się cieszę,bo mogę wietrzyć jak coś się pichci w kuchni (nie ma drzwi).

KiszkiMyszki zapraszam. Wyślę ci na pw nr tel. to się umówimy.
Obrazek

Basiag

[poprzednia][następna]