12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 22:52 Re: 12 łap i 4 kopyta: przepowiednie, … ich mać

KotkaWodna pisze:"Wysoce nakocona woda miauneralna "Kocowianka"! Duża zawartość wibrysów, mocno nasycona dwumruczanem kotonu - najlepsza na upały!" :mrgreen:

W dodatku reklama napisana przez Kotkę Wodną, no i jak tu temu nie wierzyć. :mrgreen: :ryk:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro lip 31, 2013 0:00 Re: 12 łap i 4 kopyta: kartonik podstawowym dobrem kota

Powinnaś dokoptowac do swojego kociejstwa PERSA - stanowczo.Jak wykorzystasz karton pers usiadzie i będzie mial na czym myśleć.....

Moja osobista Persona kartonomaniaczka - okupowała karton bite dwa dni. Po czym ( jak nieznani sprawcy osikali naszykowane do wyniesienia buty i ubrania ) karton utraciła. Od tego czasu ( a ze dwa dni lekko licząc ) chodzi w miejscu gdzie karton stał w kólko.........po czym zrezygnowana siada w tym miejscu i siedzi z łbem spuszonym i miną nieodgadnioną.

Zapewne myśli" gdzie oni to cholera żesz jasna wynieśli......."
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lip 31, 2013 7:58 Re: 12 łap i 4 kopyta: kartonik podstawowym dobrem kota

Dziewczyny, kocham Was! :ryk:

„Woda miauneralna” i „dwumruczan” skojarzyły mi się z Lemem i jego „dwukocianem sodu”.

Moje koty kartonów nie pożerają, czasem ciut oskubią albo pomacają pazurem, ale zasadniczo traktują je jako miejsca do siedzenia i leżenia albo okopy podczas wojny z kuleczką / o kuleczkę.

Neigh, celowe próby zarażenia kogoś chorobą są karalne! :D A Persona myśli sobie pewnie poetycko, parafrazując noblistkę:

Karton tutaj był i był,
a potem nagle zniknął
i uporczywie go nie ma.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro lip 31, 2013 8:20 Re: 12 łap i 4 kopyta: kartonik podstawowym dobrem kota

Jak ją znam - to kiedy nasuną jej się słuszne wnioski, ze to MOJA wina - usiądzie i będzie obmyślać zemstę. Na szczęście ( znając ją ) kiedy już wymyśli, zapomni pod czyim adresem miała być kierowana.

Fakt jest faktem - własny karton warto mieć.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro lip 31, 2013 9:05 Re: 12 łap i 4 kopyta: kartonik podstawowym dobrem kota

Neigh pisze:Jak ją znam - to kiedy nasuną jej się słuszne wnioski, ze to MOJA wina - usiądzie i będzie obmyślać zemstę. Na szczęście ( znając ją ) kiedy już wymyśli, zapomni pod czyim adresem miała być kierowana.

…i naleje w pierwsze lepsze pozostawione bez nadzoru ciuchy ;)

floxanna

Post » Śro lip 31, 2013 11:05 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

Birma:

Obrazek

Siberian tabby point:

Obrazek

Neva:

Obrazek

Ragdoll tabby point:

Obrazek

Newcia:

Obrazek

Na wszelki wypadek: wiem, że umaszczenie, długość sierści i bardzo ogólny pokrój nie wystarczają do określenia rasy, że są kryteria bardzo szczegółowe itd., ale tak na pierwszy rzut oka… ;)

floxanna

Post » Śro lip 31, 2013 11:51 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

Birma odpada bo tu w grę wchodzą obowiązkowe białe skarpetki i na moje oko Newcia ma za długi i za mało okrągły pyszczek i uszy.
Ragdolle są znacznie bardziej zwarte i krępe jak dla mnie. No i pysie inne.
Syberyjski point to inaczej właśnie neva masquarade więc to ta sama rasa i ja w Newci właśnie tą rasę widzę :)
Ale ja żadna specjalistka nie jestem ^^

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Śro lip 31, 2013 12:07 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

kfiatek 1983 pisze:Birma odpada bo tu w grę wchodzą obowiązkowe białe skarpetki i na moje oko Newcia ma za długi i za mało okrągły pyszczek i uszy.
Ragdolle są znacznie bardziej zwarte i krępe jak dla mnie. No i pysie inne.
Syberyjski point to inaczej właśnie neva masquarade więc to ta sama rasa i ja w Newci właśnie tą rasę widzę :)
Ale ja żadna specjalistka nie jestem ^^

Jakby co, to przypominam o swoim dopisku do poprzedniego wpisu (ten wers małymi literkami) ;)

Podobno zdarzają się jakieś wyskoki genów przodków i niekiedy rodzą się birmy bez skarpetek, co eliminuje je z hodowli. Podział na syberyjskiego point i nevę wynika z tego, że tak właśnie koty z zamieszczonych zdjęć zostały określone na stronach hodowców. Neva jako rasa jakoś chyba ma trudności z wybiciem się na niepodległość mimo uznania za odrębną. Wskazania na pokrewieństwo z ragdollem pochodzą od wetki warszawskiej via Neigh. A ja sama też jestem skłonna przychylać się do wersji, że najbliżej Newie do nevy, stąd przecież imię :)

floxanna

Post » Śro lip 31, 2013 12:25 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

floxanna pisze:Jakby co, to przypominam o swoim dopisku do poprzedniego wpisu (ten wers małymi literkami) ;)

A ja się wcale nie czepiam tylko tak lekko komentuję :P

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Śro lip 31, 2013 13:03 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

kfiatek 1983 pisze:
floxanna pisze:Jakby co, to przypominam o swoim dopisku do poprzedniego wpisu (ten wers małymi literkami) ;)

A ja się wcale nie czepiam tylko tak lekko komentuję :P

Skojarzyło mi się ze starymi, ale jarymi komiksami Baranowskiego:

— Ależ wodzu, co wódz!

— A to ja przepraszam…

:D

floxanna

Post » Śro lip 31, 2013 17:03 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

No wiesz........jak ktoś się podczas zastrzyków słania po stole......to mimo wszystko nie jest typowe zachowanie u weta.....nawet dla Persony, która usiłuje się godnie oddalić.

Obrazek

Neigh

Post » Śro lip 31, 2013 17:36 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

Neigh pisze:No wiesz........jak ktoś się podczas zastrzyków słania po stole......to mimo wszystko nie jest typowe zachowanie u weta.....nawet dla Persony, która usiłuje się godnie oddalić.

Wszystkie koty powinny się uczyć od mojego Starego — on nawet nie zauważa, że był zastrzyk. Tylko mierzenia temperatury nie lubi :D Była raz taka sytuacja, że się zacisnął na amen i nie dał sobie tej temperatury zmierzyć (na szczęście to było przy kontroli jakiejś, kot ogólnie czuł się dobrze i ten pomiar nie był niezbędny).

floxanna

Post » Śro lip 31, 2013 21:27 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

Kto by pomyślał, że jeszcze 3 i pół tygodnia temu Młoda uciekała przed Newą, mając w oczach obłęd i panikę? Teraz już nawet urządzają wyścigi (jeszcze bez zapasów). Niestety, trudno mi za nimi nadążyć z aparatem. Gdy Młoda musiała się dostosowywać do Starego truchtającego z gracją młodego mastodonta, to dawało się czasem coś uchwycić — teraz mam albo sceny statyczne (na łóżku lub przy misce), albo rozmyte jasne smugi :D

Obrazek

A tu „Omen”, wersja kocia:

Obrazek

Damien przy niej to malusi pikuś. Do pazurka jej nie sięga :>

floxanna

Post » Śro lip 31, 2013 21:34 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

floxanna pisze:Kto by pomyślał, że jeszcze 3 i pół tygodnia temu Młoda uciekała przed Newą, mając w oczach obłęd i panikę? Teraz już nawet urządzają wyścigi (jeszcze bez zapasów). Niestety, trudno mi za nimi nadążyć z aparatem.

A bo to takie dokocenie, wersja lajtowa za często się nie trafia.... :roll: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lip 31, 2013 22:22 Re: 12 łap i 4 kopyta: z tymi rasami to jakaś ściema ;)

shira3 pisze:
floxanna pisze:Kto by pomyślał, że jeszcze 3 i pół tygodnia temu Młoda uciekała przed Newą, mając w oczach obłęd i panikę? Teraz już nawet urządzają wyścigi (jeszcze bez zapasów). Niestety, trudno mi za nimi nadążyć z aparatem.

A bo to takie dokocenie, wersja lajtowa za często się nie trafia.... :roll: :ok:

weź nie strasz :P bo jeszcze zrezygnuję :strach:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

[poprzednia][następna]