Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 15:55 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginęła - Sosnowiec, centrum (28. lipca 2013, popołudniu)
Czarna kotka z białą kropką na szyi.
Około roczna, szczupła. Sterylizowana, na brzuszku sierść jest jeszcze krótsza po operacji. Łasi się do ludzi, ale może być wystraszona.
Nagroda dla znalazcy!! Bardzo proszę o kontakt 509 485 121 (Kasia)
Podaję też link do strony na facebooku, na której jest to samo ogłoszenie i można udostępniać: https://www.facebook.com/pages/Koty-zaginioneKoty-znalezione/262842390410817
Z góry dziękuję za pomoc!

Obrazek

taką ma krawatkę:
Obrazek

ZNALEZIONA! Minęły ponad dwie doby. Nie można się poddawać, trzeba szukać i działać! Życzę wszystkim takiego finału jak nasz :)
Ostatnio edytowano Wto lip 30, 2013 15:57 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcia zamieniłam na miniaturki

xamoleya

Od: Wto lip 30, 2013 15:34

Post » Śro lip 31, 2013 15:15 Zaginęła nasza ukochana kotka w Pruszczu Gdańskim

Pruszcz Gdański
Od niedzieli 28.07. szukamy naszej kotki. Niedawno się przeprowadziliśmy z domu do bloku (dokładnie od tygodnia mieszkamy na nowym miejscu). Nasza staruszka wyskoczyła przez balkon na parterze i zniknęła. Wcześniej wychodziła na krótkie spacery wokół domu, ale na nowym miejscu jej nie wypuszczaliśmy. Skorzystała z chwili nieuwagi i czmychnęła.
Proszę o wszelką radę. Szukamy jej od 3 dni i nic. Rozwiesiliśmy ulotki w najbliższych sklepach i u weterynarza. Miejsce zaginięcia to Pruszcz Gdański, Osiedle Słoneczne.
Tutaj są dwa bloki zamieszkałe i dwa w trakcie budowy. Najbliższe otoczenie to zdziczały sad, chaszcze, Biedronka i ruchliwa ulica.
Kotka ma 14 lat, ale wygląda na młodego kota, jest rasy rosyjski niebieski, jest drobna, ma duże zielone oczy.
Błagam o pomoc i porady co do sprawdzonych sposobów odnajdywania kotów domowych.
Ostatnio edytowano Śro lip 31, 2013 15:24 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam do właściwego wątku.

Konsuella

Od: Śro lip 31, 2013 14:52

Post » Czw sie 01, 2013 23:49 Re: Zaginione-znalezione koty

Sylka71 pisze:Nie wiem czy tak można ale może na razie wrzucę linka na FB gdzie jest widoczne moje ogłoszenie ...?

https://www.facebook.com/groups/3076232 ... up_comment

AKCJA ODWOŁANA!!!!! PO 3 TYGODNIACH MISIA JEST W DOMU!!!!!!!!!! :piwa:

:P :P :P :ok:

Dziękuję za wsparcie!!!

Sylka71

Od: Nie lip 21, 2013 14:35

Post » Pt sie 02, 2013 0:04 Re: Zaginęła nasza ukochana kotka w Pruszczu Gdańskim

Konsuella pisze:Pruszcz Gdański
Od niedzieli 28.07. szukamy naszej kotki. Niedawno się przeprowadziliśmy z domu do bloku (dokładnie od tygodnia mieszkamy na nowym miejscu). Nasza staruszka wyskoczyła przez balkon na parterze i zniknęła. Wcześniej wychodziła na krótkie spacery wokół domu, ale na nowym miejscu jej nie wypuszczaliśmy. Skorzystała z chwili nieuwagi i czmychnęła.
Proszę o wszelką radę. Szukamy jej od 3 dni i nic. Rozwiesiliśmy ulotki w najbliższych sklepach i u weterynarza. Miejsce zaginięcia to Pruszcz Gdański, Osiedle Słoneczne.
Tutaj są dwa bloki zamieszkałe i dwa w trakcie budowy. Najbliższe otoczenie to zdziczały sad, chaszcze, Biedronka i ruchliwa ulica.
Kotka ma 14 lat, ale wygląda na młodego kota, jest rasy rosyjski niebieski, jest drobna, ma duże zielone oczy.
Błagam o pomoc i porady co do sprawdzonych sposobów odnajdywania kotów domowych.

Moja rada - jako świeżutka przeszczęśliwa mamusia 4- letniej domowej uciekinierki,właśnie odnalezionej po prawie 3 tygodniowym "gigancie".
ULOTKI,ULOTKI,ULOTKI I JESZCZE RAZ ULOTKI!!!!!!!
Ulotka musi być z bardzo dokładnym opisem kotka wraz z wyraźnym zdjęciem,miejsce ucieczki i wyznaczona nagroda (wtedy ludzie bardziej się garną do pomocy).
My zrobiliśmy akcję ULOTKI - na każdym przystanku (mimo że nie wolno ale trudno),słupy na skrzyżowaniach ulic,klatki schodowe (na pewno zerwą ale co ludzie przeczytają to przeczytają),przy kościołach ( dużo ludzi czyta gabloty przykościelne),płoty ( po uprzednim uzyskaniu zgody od właścicieli).Jak to nie pomoże - kolejne ulotki - tym razem bezpośrednio do skrzynek pocztowych!!!) Nie wiem ile my roznieśliśmy ale ok 1000 szt.Dzisiaj przyniosło to efekt.Po dziesiątkach fałszywych alarmów w końcu tej jeden telefon to był na ten który czekaliśmy od 3 tygodni.Pan przeczytał ulotkę,którą miał w skrzynce i skojarzył z kotem siedzącym od kilku dni w jego ogrodzie pod tujami.Zadzwonił. :) :) :) ...dodam że nawet nie chciał nagrody,powiedział że cieszy się że się znalazła.Oczywiście dostanie jutro nagrodę czy chce czy nie bo by mi sumienie nie pozwoliło żyć. :)
Tyle ode mnie,Nie poddawajcie się.Kota można znaleźć ale wymaga to cierpliwości,czasu i duuużo chodzenia.Ale warto.Trzymam kciuki za wszystkich uciekinierów. :)

Sylka71

Post » Pt sie 02, 2013 9:16 Re: Zaginione-znalezione koty

UWAGA!!!
Dnia 28.07.2013 r. około godziny 20-tej w okolicach Osiedla Słonecznego przy ulicy Dobrowolskiego 3 w Pruszczu Gdańskim zaginęła kotka rasy rosyjski niebieski. Jest koloru jasno szarego oraz ma duże zielone oczy. Reaguje na imię Konsi. Jest bardzo płochliwa i drobna. Ma 14 lat, ale wygląda na młodego kota. Jest w trakcie ważnego leczenia. Jeśli ktoś ją zobaczy, proszę nie być obojętnym i skontaktować się pod numerem:
509-563-999
513-413-367
517-784-639

Czeka wysoka nagroda pieniężna!!!

W linku zdjęcia naszego ukochanego kotka:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1013228_602059649814210_1061943963_n.jpg

Konsuella

Post » Pt sie 02, 2013 16:59 Re: Zaginione-znalezione koty

Sylka71 pisze:AKCJA ODWOŁANA!!!!! PO 3 TYGODNIACH MISIA JEST W DOMU!!!!!!!!!! :piwa:

Dziękuję za wsparcie!!!

Wspaniała wiadomość :D
Nie zdążyłam wesprzeć bo plakat widziałam przy wejściu do Pajo tuż przed moim wyjazdem na wakacje! Ale cały czas myślałam o Tobie i koci bo wszystko do mnie wróciło. Dwa lata temu przeżyłam zaginięcie mojej koci i jej szczęśliwie odnalezienie. Wiem co przeżywalaś i co czujesz teraz:))) Cieszę się razem z Tobą! Pamiętam, że najprzyjemniejsze dla mnie było zrywanie ogłoszeń i usuwanie informacji w internecie tudzież powiadomienie różnych służb, że kicia cała i zdrowa!

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pt sie 02, 2013 19:23 Re: Zaginione-znalezione koty

BeciaQ pisze:
Sylka71 pisze:AKCJA ODWOŁANA!!!!! PO 3 TYGODNIACH MISIA JEST W DOMU!!!!!!!!!! :piwa:

Dziękuję za wsparcie!!!

Wspaniała wiadomość :D
Nie zdążyłam wesprzeć bo plakat widziałam przy wejściu do Pajo tuż przed moim wyjazdem na wakacje! Ale cały czas myślałam o Tobie i koci bo wszystko do mnie wróciło. Dwa lata temu przeżyłam zaginięcie mojej koci i jej szczęśliwie odnalezienie. Wiem co przeżywalaś i co czujesz teraz:))) Cieszę się razem z Tobą! Pamiętam, że najprzyjemniejsze dla mnie było zrywanie ogłoszeń i usuwanie informacji w internecie tudzież powiadomienie różnych służb, że kicia cała i zdrowa!

BeciaQ : To baaaardzo miło że ludzie wcale się nie znający tak się jednoczą w potrzebie,kiedy kocie głuptasy przysparzają tyle nerwów....Mnie się udało ale ile tej kociej "bidy" po drodze w ciągu tych 3 tygodni poszukiwań widziałam.... :( ech....
Czas na zrywanie ogłoszeń przyjdzie dopiero koło niedzieli..mam pracowity weekend ale z dziką przyjemnością zrelaksuję się później i będę zdzierać aż miło...:D

Sylka71

Post » Pt sie 02, 2013 20:40 Re: Zaginione-znalezione koty

Sylka71, to jak juz tyle osób z miau zdążyło poznać uciekinierkę, moze czas założyć jej (i drugiej dziewczynce) jakiś wątek na Naszych Kotach?
Będzie nas silna lubońska grupa wsparcia :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sie 02, 2013 22:40 UWAGA Zginęła kotka Warszawa okolice metra Stare Bielany!!!!

Uwaga !!! 02,08,2013 w okolicy Metra Stare Bielany (Al.Zjednoczenia ) Zaginęła kotka, ma 6 lat nazywa się Myszka. kotka jest szylkretowa rudo-brązowa drobnej budowy, ma długą sierść i puchaty ogon, przypomina kota rasy Maine coon lub leśny kot norweski, posiada microchip o numerze 981000002368958 Osoby posiadające jakie kolwiek informacje prosimy kierować pod numer tel 514-572-548 Kasia

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -509644422 zdjęcie kotki
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 04, 2013 1:19 przez kwolek7, łącznie edytowano 1 raz

kwolek7

Od: Pt sie 02, 2013 22:33

Post » Sob sie 03, 2013 17:24 Re: Zaginione-znalezione koty

do tej długiej listy trzeba dopisać jeszcze moją najukochańszą zgubę:

ma na imię Konsi i jest 14-letnią kotką rosyjską, zaginęła w Pruszczu Gdańskim 28 lipca 2013 w okolicach Osiedla Słoneczne

Strasznie!!!!!!za nią!!!!!!!!!!tęsknimy!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Konsuella

Post » Sob sie 03, 2013 20:24 zginęła kotka Dusia - Szklarska Poręba

Szklarska Poręba

witam wszystkich,
mam nadzieję, że zamieszczam ogłoszenie w dobrym miejscu.
Dzisiaj nad ranem czyli 03.08.2013 uciekła nam nasza 3-letnia kotka Dusia. Rosyjska niebieska. Dusia jest kotem domowym i jest to jej pierwsza ucieczka. Niestety nie jest to jej stałe miejsce zamieszkania, gdyż jesteśmy z Wrocławia.
Szukamy jej od rana i nic - nikt nie widział, ani śladu. Oczywiście mamy świadomość, że przerażona mogła się zaszyć gdzieś i czekać.
Na wszelki wypadek zamieszczam na forum informację, bo czasami przypadkowo wśród miłośników kotów informacje tego typu mogą się najłatwiej rozchodzić.
Najbardziej obawiam się czy kot w razie ucieczki będzie umiał odnaleźć miejsce, z którego uciekł jeśli jest to miejsce, w którym przebywał tylko jeden dzień. Czy ktoś mógłby coś w tej kwestii podpowiedzieć?
pozdrawiam
Bianka
Ostatnio edytowano Sob sie 03, 2013 21:25 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Przeniosłam do właściwego wątku. Dodałam w poscie miejsce zaginiecia kotki

Mikiwroc

Od: Sob sie 03, 2013 20:10

Post » Sob sie 03, 2013 21:21 Re: zginęła kotka Dusia - Szklarska Poręba

Mikiwroc pisze:witam wszystkich,
mam nadzieję, że zamieszczam ogłoszenie w dobrym miejscu.
Dzisiaj nad ranem czyli 03.08.2013 uciekła nam nasza 3-letnia kotka Dusia. Rosyjska niebieska. Dusia jest kotem domowym i jest to jej pierwsza ucieczka. Niestety nie jest to jej stałe miejsce zamieszkania, gdyż jesteśmy z Wrocławia.
Szukamy jej od rana i nic - nikt nie widział, ani śladu. Oczywiście mamy świadomość, że przerażona mogła się zaszyć gdzieś i czekać.
Na wszelki wypadek zamieszczam na forum informację, bo czasami przypadkowo wśród miłośników kotów informacje tego typu mogą się najłatwiej rozchodzić.
Najbardziej obawiam się czy kot w razie ucieczki będzie umiał odnaleźć miejsce, z którego uciekł jeśli jest to miejsce, w którym przebywał tylko jeden dzień. Czy ktoś mógłby coś w tej kwestii podpowiedzieć?
pozdrawiam
Bianka

Nic. BO NIE WIADOMO, GDZIE UCIEKŁA - we Wrocławiu (jakie osiedle?), czy gdzie - poza miastem???
Oprócz informacji, potrzebne zdjęcie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 04, 2013 10:18 Re: Zaginione-znalezione koty

witam,

faktycznie, przepraszam w szalonym widzie nie opisałam lokalizacji. Szczęśliwie jednak zguba nad ranem się znalazła. Szukaliśmy jej niemal dobę, a wróciła sama przerażona, ale cała i zdrowa. Prawdopodobnie potwierdziły się informacje wyczytane na forum i siedziała w pobliżu wychodząc dopiero, gdy uznała, że jest względnie bezpiecznie. Innym właścicielom życzę, aby ich zguby równie szczęśliwie i szybko się odnalazły. Pozdrawiam :)

Mikiwroc

Od: Sob sie 03, 2013 20:10

Post » Nie sie 04, 2013 15:37 Re: Zaginione-znalezione koty

nie odnalazła się, to juz tydzień... roznosimy ulotki, szukamy w krzakach i nic
czy możecie podać mi link do osoby, która pomaga w odnalezieniu kotów?

Konsuella

Post » Pon sie 05, 2013 6:17 Re: Zaginione-znalezione koty

Nadal nic, tylko dwa fałszywe alarmy. Pojechliśmy nawet do Sierakowic (60 km) bo otrzymaliśmy informację, że pracownik budowlany (nieopodal nas jest budowa) wywiózł nasze maleństwo samochodem. Najpierw zadzwonił, że ma naszego kotka i chce nam go oddać. Później twierdził, że to jednak nie jest nasz kot, a tak w ogóle to go nam nie ooda, bo jego dziecko świetnie się z nim bawi. Gdy przyjechaliśmy na miejsce, okazało się, że ktoś sobie z nas zakpił i żadnego kota nigdy nie było.

Konsuella

[poprzednia][następna]