[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 28, 2013 10:09 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Na ul.Ciepłej dziś ok 10 rano widziałam dwa koczujące kotki - trochę większe od Czupurka.Jeden czarny drugi szaro - biały.Leżały w trawie, jak zakićkałam ...uciekły.

Z moją Kroszką byłam dziś na badaniu krwi - od dwóch dni prawie nic nie je - nawet po kroplówce,sierść ma napuszoną i stęka.Czyżby wzrosła kreatynina, fosfór lub potas.. :cry: :cry: :cry: :cry: po 15stej będą wyniki.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie lip 28, 2013 18:16 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ewa Speichler pisze:Na ul.Ciepłej dziś ok 10 rano widziałam dwa koczujące kotki - trochę większe od Czupurka.Jeden czarny drugi szaro - biały.Leżały w trawie, jak zakićkałam ...uciekły.

Z moją Kroszką byłam dziś na badaniu krwi - od dwóch dni prawie nic nie je - nawet po kroplówce,sierść ma napuszoną i stęka.Czyżby wzrosła kreatynina, fosfór lub potas.. :cry: :cry: :cry: :cry: po 15stej będą wyniki.

I jak wyniki Kroszki?

Obejrzałam śliczne fotki, które zrobił Motylek :1luvu:

Wyobraźcie sobie, że tego koteczka wstrętny bachor :twisted: nosił po podwórku trzymając za główkę :strach:
Maluszek trzepie główką, miejmy nadzieję, że to tylko z powodu świerzbu usznego, a nie z powodu jakichś powikłań neurologicznych.
Obrazek
Śliczny kotulek :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon lip 29, 2013 9:04 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kassja - temu, że bachory trzymają i noszą kocięta za główki winni są rodzice i to, że obecnie wg najnowszej jewropejsatej mody nie można bachorowi natrzepać tyłka. Wczoraj jedno takie rozwydrzone /wychowywane już w gender, czy co?/ tak biegało i wrzeszczało na Mszy Św., że ksiądz co chwila zatrzymywał kazanie, bo nic nie było słychać. Myślałam, że przyłożę mamusi. Byłaby bójka w kościele, bo taka niewychowana mamusia pewnie by mi oddała ...nie zostałaby dłużna, jak myślisz?

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pon lip 29, 2013 9:50 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ewa Speichler pisze:Na ul.Ciepłej dziś ok 10 rano widziałam dwa koczujące kotki - trochę większe od Czupurka.Jeden czarny drugi szaro - biały.Leżały w trawie, jak zakićkałam ...uciekły.

Ewuniu, jest lekki problem z dostarczeniem Ci siatki, okazało się, że Maleństwo niemiłosiernie ją przegryza. Przy czym robiąc dziury, wcale nie ma zamiaru wyjść na zewnątrz. Dopóki nie przejdze mu to, nie mogę zakładać nowej sieci, bo z nią zrobi to samo ...będę gwałtem szukała domku,może ktoś chce kota, kompletnie nieucywilizowanego ale pięknego, prążkowanego, dzikusa, który porusza się z predkością lasera i zjawia tylko na jedzenie, przy czym pomiaukuje na was, żeby prędzej dawać?
Ładna, bardzo ładna kotunia z X/XI. 2012r. gania po mieszkaniu z moimi 4-ma futrami. Nadaje się na wieś, do stadniny, do koni - nie umie walczyć o jedzonko, czeka aż inne koty najedzą się, dlatego boję się wypuszczać samopas, dla niej to pewna śmierć.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pon lip 29, 2013 12:47 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

czekam cierpliwie Bożenko :D
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Pon lip 29, 2013 20:36 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kasiu - wyniki Kroszki nie pogorszyły się.Kot po prostu przestał jeść.Wczoraj na Białostoczku dostała kroplówkę i dalej nie je no może troszeczkę.Coś jej pod zębami chrzęści, przewraca żarło językiem i część wypluwa.Kiedyś miała ona przerost śluzówki dziąsła, dr Biedulewicz zrobił zabieg przypalania, zdjął troszkę kamienia(ale wtedy dławiła się jedzeniem).Dziś było za gorąco aby jechać do dr Ewy, ale jutro muszę jechać.
A moja młodzież szaleje - Czupurek goni Czarka i Malwinkę i odwrotnie "zakochani" gonią Czupurka.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Pon lip 29, 2013 20:39 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Zrobiłam dziś komórką zdjęcie dla Gwiazdeczki - ona ma zeza :D
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Wto lip 30, 2013 14:33 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Witam ;)
Kiedyś trzymałam u siebie w domu w Dobrzyniewie porzucone kociaki, i tak jakoś wypadło, że znowu jakieś mam...Właśnie ktoś zostawił 3 kociaki na przystanku w Dobrzyniewie-przy ruchliwej ulicy. Kociaki zabrałam do domu, dałam im wody i jedzenia, ale problem jest taki, że dodatkowo w domu mam 2 swoje koty i psa, i po prostu nie mogę tych kociaków trzymać. Na dzisiaj postaram się je gdzieś trzymać z dala od innych zwierząt, ale i tak potrzebuję pomocy... Czy jest ktoś, do kogo mogłabym te kociaki zawieźć?

Kotki wyglądają na takie, jakby cały czas były trzymane w domu-ludzi się nie boją i nawet teraz wskakują mi na kolana ;p W sumie jest troszkę problem z utrzymaniem ich w jednym miejscu- z wysokiego pudełka wyskakują bez problemu. Nie wiem, co robić, bo niedługo i tak wyjeżdżam, a nie chcę ich zostawiać bez opieki...
Gdyby ktoś mógłby mi pomóc, to nr tel:
(85) 719 78 35
530 044 319

Bardzo proszę o pomoc :(

edit: jeżeli to pomoże-kociaki mają ok 2 miesięcy (trudno mi określić), wszystkie to chyba kocurki-1 rudy, 1 tygrysek, i jeden puchaty taki jakby biały w plamy 'tygrysie'

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Śro lip 31, 2013 20:11 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Nasze kocie taxi w postaci Kassji :D zawiozło dziś Czupurka razem ze mną do Boliłapki.Świerzbu w uszkach nie ma.Jutro rano muszę podać jeszcze raz tabl. od robali.
Pani doktor widziała jak u Czupurka trzęsie się główka.Muszę obserwować i jak dalej tak będzie pojedziemy do kociego neurologa.

Justynko - moje bezdomniaczki nie bardzo jedzą te puszki - muszę wkroić więcej nerki.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Śro lip 31, 2013 20:50 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Czw sie 01, 2013 16:01 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... JKt22As6xo
obejrzyjcie moze nie kotek ale piesek ale mnie to wzruszyło aż do łez ...żeby wszystkie takie historie właśnie tak sie kończyły jak ta :kotek:

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Czw sie 01, 2013 20:16 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Po dwóch miesiącach nieobecności wrócił do mnie i swojej siostry Skarpetki --- RUDASEK :1luvu: :1luvu: :1luvu:-- - chudy jak patyczek ale tak samo fuczący.Miałam już najczarniejsze myśli.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Czw sie 01, 2013 21:40 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ewa Speichler pisze:Nasze kocie taxi w postaci Kassji :D zawiozło dziś Czupurka razem ze mną do Boliłapki.Świerzbu w uszkach nie ma.Jutro rano muszę podać jeszcze raz tabl. od robali.
Pani doktor widziała jak u Czupurka trzęsie się główka.Muszę obserwować i jak dalej tak będzie pojedziemy do kociego neurologa.

Justynko - moje bezdomniaczki nie bardzo jedzą te puszki - muszę wkroić więcej nerki.

no to są wybredne ...hehe moje bezdomniaczki jedzą aż się uszy trzęsą:P

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Nie sie 04, 2013 18:00 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Obrazek

Znalazłam na ul. Palmowej. Nikt nie szuka ?
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Nie sie 04, 2013 21:28 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

ta kotka z zaszytym oczkiem z Boliłapki co Motylek zamieściła zdjęcia to Lola moja podopieczna. Zaginęła 23.07.2013. Właścicielka rozpacza, szukaliśmy jej przez fb i lecznice aż tu dzis namierzyłam ja na miau:(
Niestety dziś uzyskałam info z lecznicy, że kotki już nie ma.
Jutro z właścicielka jedziemy ją odebrać... mam nadzieję, że osoba która ją przygarnęła nie będzie stawiała oporu. :cry:

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

[poprzednia][następna]