WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 27, 2013 15:30 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lip 29, 2013 21:12 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

wiadomość na nszym mailu, może ktoś mógłby pomóc

Witam serdecznie,
Piszę, bo pomyślałam, że może tu znajdę pomoc.
Potrzebuję pilnie domku tymczasowego lub stałego (jeśli umie się zająć) dla kociaka.
Mały wałęsał się dziś w nocy po ulicy, nigdzie nie było śladu matki. Nocował u mnie.
Na moje oko jest to kocurek i ma ok.4-5tyg (ale nie jestem pewna, bo nigdy nie miałam do czynienia z tak małym kotem). Je samodzielnie, ale bardzo niezdarnie się porusza.
Bury pręgowany, z początkami świerzbu - poza tym wygląda na zdrowego.
Nie mam możliwości, żeby go odchować. U mnie może zostać najpóźniej do jutra. Później nie będzie miał się kto nim zajmować.

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lip 29, 2013 21:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:wiadomość na nszym mailu, może ktoś mógłby pomóc

Witam serdecznie,
Potrzebuję pilnie domku tymczasowego lub stałego (jeśli umie się zająć) dla kociaka.
Mały wałęsał się dziś w nocy po ulicy, nigdzie nie było śladu matki. Nocował u mnie.
Na moje oko jest to kocurek i ma ok.4-5tyg (ale nie jestem pewna, bo nigdy nie miałam do czynienia z tak małym kotem). Je samodzielnie, ale bardzo niezdarnie się porusza.
Nie mam możliwości, żeby go odchować. U mnie może zostać najpóźniej do jutra. Później nie będzie miał się kto nim zajmować.

następny :cry:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto lip 30, 2013 9:03 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Witam serdecznie,

mnie nie ma we Wro... moje kotki były na kolankach u cioć, a Filipek nadal u turkawki...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto lip 30, 2013 11:27 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

podpowiedzcie proszę - którą lecznice polecacie - najlepiej na Krzykach - celem kompleksowej diagnostyki seniora - kota? Wszystkie badania na miejscu powinny być i dobrzy fachowcy. I cena nie zabijająca....
Jak nie tu, to na pw proszę
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lip 30, 2013 15:42 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Dziewczyny piszę, ponieważ pewna kobieta, która adoptowała ode mnie kotkę w zeszłym roku szuka pomocy w sterylizacji...

Dostałam taką wiadomość:
(...) u nas na osiedlu zaczęło się pojawiać coraz więcej bezdomniaków. ostatnio wieczorem słychać było krzyki takie jak w trakcie rui kiedy to kocur się dobiera do panienki. Obawiam się że lada chwila kociaków przybędzie. W zeszłym roku kiedy się tutaj wprowadziliśmy biegały 3 maluszki, ale zawsze chowały się do jednego z ogródków. Ostatnio jednak zauważyłam, że mieszkanie do którego przynależy jest puste i wychodzi na to że to błąkające się niczyjaki. Ludzie je dokarmiają, nie raz zostawiają karmy obok śmietników, czy w garażu podziemnym zimą, ale nie każdemu się to podoba, bo koty kładą się na autach i znaczą teren.
(...)
osiedle na mosiężnej. nasza klatka to 27 i to jest ostatnia klatka, a kociaki są widoczne w całym kompleksie

Póki co nie ma mnie na miejscu, nie będzie mnie też we Wrocławiu 1 sierpnia, kiedy będzie można odbierać talony w schronisku. Będę dopiero po 12 sierpnia. Z tego co wiem, mamy tylko 1 klatkę - łapkę, a jest aktualnie wymieniana między 2 stadami? Są jakieś szanse na pomoc?

michalinadzordz

Post » Czw sie 01, 2013 11:44 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

czarno-czarni pisze:podpowiedzcie proszę - którą lecznice polecacie - najlepiej na Krzykach - celem kompleksowej diagnostyki seniora - kota? Wszystkie badania na miejscu powinny być i dobrzy fachowcy. I cena nie zabijająca....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sie 01, 2013 12:45 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Na Krzykach to chyba najlepiej do Legwana.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 01, 2013 13:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

czarno-czarni pisze:
czarno-czarni pisze:podpowiedzcie proszę - którą lecznice polecacie - najlepiej na Krzykach - celem kompleksowej diagnostyki seniora - kota? Wszystkie badania na miejscu powinny być i dobrzy fachowcy. I cena nie zabijająca....

Ja chodze ze swoimi do Doroty Strugaly do FizjoWetu na Borowskiej. Trzeba zobaczyc dokladnie godziny i dni kiedy przyjmuje, bo najlepiej isc do niej. Ma u siebie rtg i czesc podstawowych badan robi na miejscu. A tych, ktorych nie robi, to pobiera krew i gdzies wysyla

Jeszcze mozna do Gruszki na Partynicka. Ja u niego nigdy nie bylam, ale chodza sluchy, ze jest okej.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sie 01, 2013 18:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

turkawka pisze:
czarno-czarni pisze:

Ja chodze ze swoimi do Doroty Strugaly do FizjoWetu na Borowskiej. Trzeba zobaczyc dokladnie godziny i dni kiedy przyjmuje, bo najlepiej isc do niej. Ma u siebie rtg i czesc podstawowych badan robi na miejscu. A tych, ktorych nie robi, to pobiera krew i gdzies wysyla

Jeszcze mozna do Gruszki na Partynicka. Ja u niego nigdy nie bylam, ale chodza sluchy, ze jest okej.

Pani Strugała teraz akurat ma urlop...

michalinadzordz

Post » Nie sie 04, 2013 16:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Witam serdecznie,

Kitek już u mojej znajomej :) Kocie podziemie się rozrasta ;) Jessi dziękuję Ci bardzo za klatkę dla maleństwa :1luvu:
a tak wygląda nowe mieszkanie kotka :)

Obrazek

Obrazek

tu Ami zwiedza :)

Obrazek

Malec przyjechał do nich ok. godzinę temu. Amelka (adoptowana ode mnie kilka miesięcy temu) na razie trochę a niego posyczała, ale za bardzo się nim nie interesuje. Oby szybko znalazł dobry dom :)

Asia boi się, że źle wybierze, a to bardzo odpowiedzialna decyzja. Miejmy nadzieję, że zgłosi się ktoś sensowny...

michalinadzordz

Post » Nie sie 04, 2013 20:25 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

I jest maluszek :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

michalinadzordz

Post » Nie sie 04, 2013 20:27 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

:ok: :ok: super! fajnie że udało się go uratować
dzięki Michalina!

jessi74

Post » Nie sie 04, 2013 20:55 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:
KITA - RZESZÓW pisze:BO KRÓLOWA "KOCICH ŁAPCI" JEST TYLKO JEDNA :wink:

Obrazek

Miss Felice przekazała swoją nagrodę na maluszki u Figaro52

jessi74

Post » Pon sie 05, 2013 7:29 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

michalinadzordz pisze:Druga kicia z Namysłowa po wypadku i jej maluchy... Dziś trafiły do Pani Eli.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

pamiętacie Lalę ? maluszki niestetry nie przeżyły [*]
natomiast koteczka jest już po diagnozie u okulisty, teraz będzie diagnozowana u neurologa

a tutaj bazarek na dobre jedzonko dla Lali
viewtopic.php?f=20&t=155415
i 50% ewentualnego dochodzu z bazarku dla Miss Felicji :ok:

jessi74

[poprzednia][następna]