a czy tutaj mozna cos zaproponowac?

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 28, 2008 19:54

PS

Jeśli chodzi o bałagan na Forum, to powstał on w związku z tą dyskusją: temat jest poruszany w dwóch działach jednocześnie :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 28, 2008 20:02

Wojtek pisze:PS

Jeśli chodzi o bałagan na Forum, to powstał on w związku z tą dyskusją: temat jest poruszany w dwóch działach jednocześnie :)

stąd pomysł z archiwizacją dotychczasowych wątków, właśnie po to byś nie musiał prowadzić 8 wątków
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Czw sie 28, 2008 20:10

Wojtek pisze:Po "reformie" miałbym:
- wątek główny o Herze i Dorinie,
- wątek o karmieniu Hery i Doriny,
- wątek o przeglądach kontrolnych kotów,
- wątek o nerkach Hery,
- wątek o nerkach Doriny (można połączyć z Herą),
- wątek o ogonie Doriny,
- wątek o gruczole okołoodbytowym Hery,
- wątków "chorobowych" będzie przybywać, bo koty są coraz starsze
Czy Twoje koty są na tyle nietypowe, że nie da się dyskusji o ich problemach zdrowotnych prowadzić w ogólnym wątku dotyczącym danej choroby? ;) ;)
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Czw sie 28, 2008 20:12

iceangel pisze:

stąd pomysł z archiwizacją dotychczasowych wątków, właśnie po to byś nie musiał prowadzić 8 wątków

I dlatego trzeba temat prowadzić w dwóch działach jednocześnie? :)

Wojtek

Post » Czw sie 28, 2008 20:16

Miriel pisze:
- wątek o nerkach Hery,
- wątek o ogonie Doriny,
Czy Twoje koty są na tyle nietypowe, że nie da się dyskusji o ich problemach zdrowotnych prowadzić w ogólnym wątku dotyczącym danej choroby? ;) ;)

Nie są nietypowe. Ale wygodniej jest mieć całą historię kota w jednym wątku niż w 8, niezależnie od tego, czy te 8 to byłyby "moje własne", czy "współdzielone".

Szkoda, że z cytatu usunęłaś ostatni punkt :)
Wojtek pisze:- nie wyobrażam sobie, żebym w wątku "głównym" nie wspomniał o dolegliwościach trapiących moje koty, więc w praktyce wątki "chorobowe" będą zdublowane w "głównym"

Moim zdaniem to dopiero wprowadzi bałagan na Forum.

Wojtek

Post » Czw sie 28, 2008 21:56

Wojtek pisze:
Miriel pisze:
- wątek o nerkach Hery,
- wątek o ogonie Doriny,

Nie są nietypowe. Ale wygodniej jest mieć całą historię kota w jednym wątku niż w 8, niezależnie od tego, czy te 8 to byłyby "moje własne", czy "współdzielone".

Otóż to.
Przecież to się sprawdza w praktyce.
Ileż to razy właśnie w takich wątkach zapisane są historie naszych kotów, które pomagają zwrócić uwagę na ważne rzeczy w sytuacjach, gdy jest kłopot z diagnozą "dziwnej" dolegliwości.

Ale abstrahując od wygody autora danego wątku, to zastanawia mnie, jak miałoby wyglądać opisywanie problemów konkretnego kota w zbiorczym wątku chorobowym.
Obawiam się, że technicznie zrobiłby się z tego niezły chaos.
Jak komuś będzie zależało, żeby to, co pisze trzymało się jakoś kupy, to będzie cytował w nieskończoność sam siebie, żeby kolejny wpis zachować we właściwym kontekście. Inaczej to naprawdę z czasem stanie się nieczytelne.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw sie 28, 2008 23:03

genowefa pisze:
Podobnie uważam, że złym pomysłem było wydzielenie "Zwierzyńca" z KŁ, kiedyś zaglądałam do apeli o pomoc, wieści o fretkach i innych takich, a na zwierzyniec nie wchodzę wcale.

Ja też dawniej zaglądałam, a teraz nawet szczerze mówiąc nie mam "w pamięci", że taki dział w ogóle jest.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt sie 29, 2008 0:34

Na drugim watku - na KOTACH - powiedziałam NIE dla pomysłu kolejnego dzielenia miau.
Tam nie napisałam dlaczego NIE, bo zgadzam sie z postami osób, które mają takie samo zdanie jak ja, ale tu napiszę.
Problemy z wyszukaniem wątku, na którym wczesniej się było obecnym - po pierwsze WŁĄCZYĆ proszę funkcję POWIADOMIENIA. Po drugie - ja nie wiem dlaczego, ale mój komputer inaczej "zaznacza" wątki, które odwiedzam - od razu widzę wątki, na których zaznaczyłam moją obecność i znalezienie wątku, który "spadł" bo przez dwa dni nikt go nie odwiedzał nie stanowi dla mnie dużego problemu. A jak mam z tym problem - to chociaż kiepsko działająca funkcja "szukaj" pomaga.

Zwykle na "długich" wątkach pojawiający się problem ma informację, na której stronie wątku problem się pojawia.

Nie wiem jak to napisać, ale uwagi dotyczące tego, że jakis post to jest "bry" - dla mnie bardzo często jest ważną informacją. Bo wiem, że osoba pisząca to "bry" ma się w miarę dobrze, że nie muszę się martwić. A czasami takimi "bry" i innymi mało atrakcyjnymi tekstami podnoszone są wątki, których "gospodarze" mają problemy, bardzo duże problemy i nie wchodzą na miau - to co te wątki też wykopiemy na "podforum" :?:

I jeszcze jedno - a jak na KOCIARNI - nagle zrobi się watek dzieńdobrydobranoc - to też poleci na "podforum" :?:

I jeszcze po "drugie" :wink: - pamiętam jak mój wątek był aktywny na forum, bardzo mi było przykro że tak szybko spadał, że tak niewiele osób się wpisywało, że niewiele zaglądało. I BARDZO MNIE DENERWOWAŁY POPULARNE WĄTKI, CIĄGLE NA PIERWSZEJ STRONIE :evil: A te w mojej ocenie "ważne" wątki - w tym mój spadały. PRZESZŁO MI - czego innym z całego serca życzę :wink:

Ufff - nigdy tak długiego posta nie napisałam :?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt sie 29, 2008 5:34

Wojtek pisze:
iceangel pisze:

I dlatego trzeba temat prowadzić w dwóch działach jednocześnie? :)

poniewaz dotyczy bezposrednio dzialu koty i tam toczy sie glowna dyskusja - zapraszam
:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80331&start=105
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

[poprzednia]