mama007 pisze:
moderatorzy - zerknijcie na posty, watki osob ktore wchodza na miau peirwszy raz i maja faktyczny, konkretny problem. w 99 przypadkach na 100 zakladaja swoj watek (chocby problem dotyczyl spraw dla nas i dla Kociego ABC banalnych jak odpchelnie, kiedy odlaczyc od matki, co kot ma jesc itp) i taki watek zaczyna sie od slow
"Przepraszam ze zakladam nowy watek, ale dla nowego uzytkownika forum jest bardzo nieczytelne/skomplikowane/itp i nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie..."
to daje do myslenia...
Zgadzam się, że to daje do myślenia.
Bo jak widzę taki wątek, to zastanawiam się, dlaczego ktoś nie zaczął od przejrzenia Kociego ABC.
Pardon, ale od dłuższego czasu mam poczucie, że coraz więcej osób po prostu nie ma w zwyczaju samodzielnie szukać odpowiedzi na pewne pytania.
Żeby nie było, widzę to nie tylko na tym forum.galla pisze:Niestety, bardzo często w wątkach pogaduchowych też jest wołanie o pomoc, interpretację wyników, prośba o wsparcie merytoryczne, opisy chorób, walki o zwierzaka...
Jest też trochę wątków, które aktualizowane są głównie wtedy, gdy dzieje się coś niedobrego. I co z nimi? Pójdą na podforum dla blogujących. Ale opiekun/autor będzie ciągle nowe wątki zakładał?
edit:
ariel pisze:Galla, ale to chyba nie o takie wątki chodzi jak Twój

.
Są galopujące wątki gdzie o kotach jest niewiele.
Ja także mam wątek swoich kotów "ciągnie się" od 3 lat. Stale ten sam.
Jana ma wątek swoich kotów - też ciągle ten sam.
Chyba nie wchodzisz w takie wątki, o jakich pisze mama

Agnieszko, ale w takim razie jak klasyfikować już istniejące wątki?
Nie bardzo widzę, jak by to w prosty sposób przeprowadzić, tak by nikt się nie poczuł urażony.
Powiem wprost, jakkolwiek mój wątek nie jest szczególnie popularny

to nie uznałabym za wątek tylko blogujący.
I byłoby mi głupio, gdyby ktoś go tak zaklasyfikował.