wyszczególnione w puchnącej stale postaci. uważam, że nie jest wielkim problemem przejrzeć chociaz część najistotniejszych watków, powyrzucać podwójne posty, offtopy itp (praca moderatora to nie tylko usuwanie bluzgów i zamykanie nieaktualnych tematów).galla pisze:pluszak pisze:no właśnie. ale z góry byłoby wiadomo, co w danym dziale jest, nowicjusze nie tworzyli by masy wątków w typie "mój kot ma objawy X, y i z, co mu jest".
Zapewniam Cię, że będą zakładaliBo znakomita większość ludzi ma tak, że nawet jak ma coś podane na widoku, to i tak tego nie zauważa. Będzie podana cena jabłek, wypisana wołami na dużej tekturze - i co z tego, większość i tak zapyta, po ile te jabłka
pluszak pisze:nie wszyscy są sumienni i dociekliwi, ludziom np. może się nie chcieć czytać kilkusetstronicowych wątków o jedzeniu i i tak pójda do sklepu po whiskas.
Myślisz, że przeniesienie wątków o karmach , z których każdy ma po 100 stron, ułatwi znalezienie czegokolwiek w treści tego wątku? Te wątki nadal będą miały po sto stron i nie ma tu znaczenia, czy są w dziale ogólnym "Koty" czy będą w dziale szczególnym "Żywienie". Żeby dotrzeć do informacji i tak trzeba się będzie przez taki wątek przekopać. Po co więc tworzyć do tego osobny dział, skoro te wątki są wyszczególnione w Kocim ABC?
człowieka, któremu "się nie będzie chciało" który po raz setny zada to samo pytanie, zwiększając chaos i rozmiary forum, łatwiej wtedy będzie odesłać do konkretnego miejsca, lepiej widocznego, przejrzystego, nie zastraszajacego ilościowo wątku-pierzyny, a vademecum w typie "pomagamy sobie nawzajem".
Morisowa, dziękuję bardzo za działalność szpiegowska
 Bardzo to miłe i dobrze świadczy o Tobie jako DT
 Bardzo to miłe i dobrze świadczy o Tobie jako DT 

Jestem forumowiczem na kilku forach poswieconych psom takich jak molosy.pl, dogomania.pl, e-psy.pl i powiem szczerze, ze na forum miau.pl zupelnie sie gubie. Zauwazylam, ze na forum  jest dzial poswiecony adopcjom, ale w dziale glownym az roi sie od topicow poswieconych adopcji, co prosze mi wierzyc wprowadza lekkie zamieszanie. Poza tym macie 7 dzialow, ale tylko dwa poswiecone samym kotom. Macie dzial Off Topic, macie dzial o imprezach forumowych, macie dzial poswiecony innym zwierzetom, ale nie macie takiego dzialu jak weterynaria, ktory uwazam, jest jednym z najwazniejszych dzialow na kazdym forum. W takim dziale moznaby zebrac naprawde mnostwo informacji, ktorych to wlasnie ludzie najczesciej poszukuja. Bardzo mnie tez dziwia slowa typu:
 Jestem forumowiczem na kilku forach poswieconych psom takich jak molosy.pl, dogomania.pl, e-psy.pl i powiem szczerze, ze na forum miau.pl zupelnie sie gubie. Zauwazylam, ze na forum  jest dzial poswiecony adopcjom, ale w dziale glownym az roi sie od topicow poswieconych adopcji, co prosze mi wierzyc wprowadza lekkie zamieszanie. Poza tym macie 7 dzialow, ale tylko dwa poswiecone samym kotom. Macie dzial Off Topic, macie dzial o imprezach forumowych, macie dzial poswiecony innym zwierzetom, ale nie macie takiego dzialu jak weterynaria, ktory uwazam, jest jednym z najwazniejszych dzialow na kazdym forum. W takim dziale moznaby zebrac naprawde mnostwo informacji, ktorych to wlasnie ludzie najczesciej poszukuja. Bardzo mnie tez dziwia slowa typu:  W dziale o hodowcach znalzazlam posty poswiecone KASTARCJI! POPRAWIE APETYTU,KARMIE I POSZUKIWANIU DOBREGO WETA
 W dziale o hodowcach znalzazlam posty poswiecone KASTARCJI! POPRAWIE APETYTU,KARMIE I POSZUKIWANIU DOBREGO WETA