Opuściła nas PM[']

18.07.2011
Szukam Azodylu dla PM str.60
04.06.2011 zapraszamy na ślub!

18.04.2011
Z czwartku na piątek odszedł od nas Podwórkowy Pan i Władca

czyli maminy Orlen[']

Akcja łapania podwórkowego Kajtusia
Napisała do nas Pani, która poznaliśmy na targach Zoo Botanica.
W okolicy jej zamieszkania, ul. Skłodowskiej, wśród uliczników mieszka kot zwany Kajtusiem.
Kot jest półdzikusem - karmić się da, ale pogłaskać dał się tylko raz.
Teraz potrzebuje pilnie pomocy, bo ciągnie tylną łapkę i bardzo płacze. Widać, że cierpi, ale nie daje się złapać.
Prawdopodobnie ma złamana łapkę.
Niestety Pani nie ma dla niego miejsca (inne zwierzaki).
Póki co rozpytuje, ale wiecie jak to jest... Nie mały kotek (ok. 1-1,5 roku), nie miziasty, trzeba się opiekować i pewnie do weta chodzić...
Fundacja tez zapchana i nawet do piwnic mamy "kolejkę"![]()
Szanowni Państwo !!!
Z przykrością informujemy, że 19 października 2010 roku na wrocławskim osiedlu Żerniki w dzielnicy Fabryczna, w prywatnym ogródku, została postrzelona z wiatrówki domowa kotka. Bardzo prosimy o czujność, gdyż sprawca tego haniebnego czynu może stwarzać zagrożenie dla ludzi (szczególnie dzieci) oraz zwierząt. Gdyby ktoś z Państwa potrafił wskazać sprawcę tego czynu lub dysponuje informacjami na ten temat PROSIMY O KONTAKT !!!
Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt (Dz.U. 1997 nr 111 poz. 724) strzelanie do zwierząt domowych dla rozrywki lub w celu zabicia jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności (art. 6 i art. 35 w/w Ustawy).
Za pomoc w znalezieniu sprawcy serdecznie dziękujemy !!!
21.08.2010
Powrót na ojczyste łono

4.09.2009
Ksiązki prawie za free na Pchlim Targu.
Wyjeżdżam, a w związku z tym sprzątam, sprzątam i różne rzeczy mi się nie mieszczą, a może komuś się przydadzą.
Tak też na początek książki wrzucam, bo zajmują mi sporą część szafy. Potem będą kocie miski metalowe w stojaczkach, miski metalowe RC, puszki RC, plecak nówka RC i holender wie co jeszcze

Ceny są symboliczne (na karmę dla piwniczaków) do których należy dodać koszt przesyłki - tak też wychodzi "prawie za free".
12.05.2009
Oto nowy "nabytek" - mała wiercipięta

10.05.2009
MaryLux pisze: Zapraszam na spotkanie kociarzy zrzeszonych i niezrzeszonych do 4 Pór Roku, 10 maja (niedz).
MaryLux pisze:Dojazd łatwy - należy jechać Wyszyńskiego prosto-prosto, skręcić w prawo w Jaracza - między stację benzynową a myjnię, zaparkować. Potem wejść po schodkach przy czerwonym budynku (tym przy Shellu) i podreptać tym "podestem", minąć lecznicę wet. - i już.
MaryLux pisze:Osoby "tramwajowe" wysiadają z 6, 11 lub 23 na przystanku Mosty Warszawskie, Shella stamtąd widać. Autobusowe - jadą A, N lub 128 do przystanku Damrota, dalej spacerkiem w kierunku jazdy - aż do myjni/Shella.
01.05.2009
Mamy tymczasa z wrocławskiej sortowni http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... php?t=1020
10.04.2009
Dziś pożegnaliśmy się z naszą Bezczelną czyli Białą Łasicą [']
Dobrze nam było z Tobą koteczko

11.03.2009
Niestety lekarze twierdzą, że to już ostatnie chwile z BŁ.
Zaczynamy więc życia osładzanie.
08.03.2009
Paskulinda zwana Paskudnym Dinozaurem, w skrócie Dino już w domu

I zaczyna rzadzić malizna

12.02.2009
Poszukuję transportu dla kota na trasie Łódź - Wrocław - nieaktualne (jade osobiście)
15.01.2009
Jura Wichura już zadomowiony i na dodatek pomponów pozbawiony

13.12.2008
Jura już u nas!

03.12.2008
Czekamy na Jurę

Towarzysza, którego obiecałam moim futrom.
Poszukujemy dla niego transportu Warszawa -Wrocław.
16.11.2008
Po 1 roku, 2 miesiacach i 26 dniach drogi moje i NP['] rozeszły się...
Dzieki Ci mój kochany chłopaku za ten czas!
07.11.2008
Czy ktoś ma coś konkretnego o skutakch ubocznych ENROFLOKSACYNY? O uczuleniu/nadwrażliwosci na ten antybiotyk?
02.11.2008
Pamiętajmy o tych kotach, które juz odeszły za TM
EDIT:
Przeklejam z KB
żabciarybcia pisze:Zimno się robi.................Mieszkanie trzeba podgrzać - i w związku z tym zapraszam łasuchy na kolejną edycję naszej cukierni.
Piekłam trochę ciastek dla klubu gdzie trenują moje dzieci - i teraz, już na spokojnie przyszło mi do głowy, że dawno,dawno nie robiłam
" świńskich uszek"
Powidełka właśnie usmażyłam osobiście - zdegustowałam, wyszły doskonałe, jak zawsze bez grama cukru - to dla odchudzających się.
Tak więc jeżeli ktoś jest chętny - zapraszam. Warunki standardowe - 15 zł za 1/2 kg + transport , zbieramy zamówienia przez 7 dni od pierwszej oferty.
I najważniejsze - tym razem zbieramy na kociaste którymi zaopiekowała się Marcjannakape
ZAPRASZAMY na łasuchowanie!
* # * # * # * # *
Kiedyś obiecałam sobie i chłopakom (PK i NP), że założę im wspólny watek.
I wreszcie przyszedł na to czas

Z tym, iz wątek poszerzy się o dziewczynę (BŁ) oraz tymczasy.
* * * * * * *
PK = Pan Kot
viewtopic.php?t=61021&highlight=
Dla nowych i niezorientowanych forumowiczów napiszę, że kocurek trafił do schronu z wyłamana tylna łapką

Podczas pobytu w klatce pogryzł czy też bardzo podrapał wolontariuszkę - został uznany za bardzo agresywnego kota.
Przeznaczono go do uśpienia

A ja w tamtym czasie szukałam małego rudego kociaka do mieszkania w bloku... Rude rozchwytywane są od razu, ale Colas podała mi linka do strony KŻ, bym pilotowała czy się "co nie urodzi". No i zobaczyłam PK (Pana Kota) i .... zakochałam się!
Zresztą popatrzcie sami - niegdyś grrrrrroźny kot do uśpienia, dziś słodziak nad słodziaki!

* * * * * * *
NP = Niuniek Przylepa [']
viewtopic.php?p=2423014
Na samym poczatku zwany 1/3 kota. Jest moim ukochanym chłopakiem

Zreszta popatrzcie sami:

Żyliśmy ze soba od 21.08.2007 do 16.11.2008.
Dzieki Ci mój Kochany Chłopaku za wszystko!
* * * * * * *
BŁ = Biała Łasica zwana Bezczelną [']
viewtopic.php?t=72860
29 lutego 2008 roku na miau dotarł apel o pomoc z gimbli. 10 letnia koteczka została na wariata wysterylizowana przez jedna z karicielek. Okazalo sie, że kotak była w 7 tygodniu ciąży, wypłynęły problemy zębowo-nerkowe. I dzien po sterylce aborcyjnej kotka miała wrócic na ulicę

Do mnie przyszła na DT

A oto Prawdziwa Kobieta

Po bardzo długiej chorobie pożegnałyśmy się 10.04.2009.
Mam jednak nadzieję, że to był dobry czas dla najbezczelniejszego kota jakiego miałam okazję poznać.
* * * * * * *
JW = Jura Wichura
viewtopic.php?t=84889
Młody i niewidomy towarzysz zabaw (i męczarni

Przyjechał do nas z Konstancina 13.12.2008 i od razu zaczął rządzić cała chatą

Obecnie po ekstrakcji oczek, jak odzyska reszte sierści to wstawimy mu śliczne zdjątko.

* * * * * * *
DP= Demolish Paskulind zwana Demolką
Moje marzenie czyli cornish rex :gg2:
Pstrokate filigranowe paskudztwo z ADHD

A gości ma w poważaniu

* * * * * * *
PM = Pięknooka Mack zwana Beczułką
http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... f=1&t=1020
Kotka trafiła do mnie 1 maja 2009 roku jako „półdziki kocur”. Początkowo mieszkała na sortowni śmieci.
Po umyciu brudaśnika okazała się ciężarna kotką, uwielbiającą wcierając się w człowieka. Tydzień później, już po sterylizacji, uznała iż znajdek Johnny Wiercipięta jest jej dzieckiem, i wykarmiła go własna piersią!
Matkowała całemu stadu i ustawiała nieposłusznych, interweniowała w bójkach…
Odeszła od nas 4 sierpnia 2011...